Elfogadom a kritikát. Többet nem fordul elő. :)
A bánki tónál még vizibiciklizni is lehet. Gyönyörű! Nőtincsen a lányom sokat lovagolt régebben. Nekem ez a sport viszont szinte teljesen kimaradt. (Azért vannak hatalmas versenyélményeim öttusából ezzel kapcsolatban!)
A málnások egyre ritkulnak. Régen kb. 20 éve még mindenki málnával foglalkozott. Ma már csak az elhivatottak. Ha a málnát arrafelé valaki szóba hozza, nagy lesz a felhördülés.
Engem nagyon meglepett, amikor helyiek mesélték, hogy a törökök a Sós-kúttól vitték fel cserépcsöveken a vizet a várba. (Közlekedő edények elve alapján.)
http://www.lpg.hu/webpage2/files/szavazatijog20130630KEG.pdf
még 400Ftos névértékkel..
nyaron kellemes program a banki to is az erdo szelen kellemes vizevel. At szoktam uszni a tavat, jo feeling az erdot csodalni kozben. Alsos korig gyerekekekkel a nap m asik feleben notincsre is be lehet menni lovagolni, kezmuveskedni, kikapcsolodni, kajalni.
inkabb katonai teherautonak mondhato. En telen a nagy hoban mentem fel gyalog nagyhideg hegyre kiralyretrol. Ott szankoztunk fent turista haztol le. Sok jo hely van itthon. Esetleg egy turara is osszefuthatunk kave helyett.
van fel Királyrétről Nagyhideghegyre jeep vagy kisbusz ami felvisz
majd onnan megyünk át Csóványosra és lemegyünk Diósjenőre
Kisoroszi híres a málnáról de nem vadon termő úgy tudtam
ott találkozhatsz macival, a málnásban, aztán közösen rezsit csökkenthettek :))
Diosjeno jo hely, oda szoktam jarni gombaszni fole. Indultam mar onnan bringaval kemencere is, majd vissza hont nagyaroszi, diosjeno. Nogradi var idilli hely, melette jo malnasok vannak ilyenkor diosjeno fele.
Diósjenő tervbe van véve, Csóványosról lefele
Kemencén voltunk pár éve kisvasutazni, meglepett micsoda központ volt párszáz éve, ott a nyoma a központban
láttuk a faluházat is és a valódi kemencét is az utcán
a strandra nem emlékszem, bár egy kemping rémlik
ősszel lementünk Királyrétről Nógrádra, épp virágzott a kikerics Berkenye után
valahogy a Nógrád vára nekem kimaradt régebbről, érdemes volt megnézni azt is
legközelebb Nógrádról lemenve Szendehelyig a kéken
hú hányszor volt már ez a duma?
igen, új ATL irányába
A víz, csatorna, szemétszállítás, PB-gáz ugyan egyenként nem szerepelnek nagy súllyal egy "átlagos" fogyasztó kosarában, ám együttesen mégis a 3%-át teszik ki a lakossági fogyasztásnak, így egy 10%-os díjcsökkentés maradéktalan megvalósulása 0,3 százalékponttal mérsékelheti az inflációt - számol Eppich Győző, az OTP Bank elemzési központjának közgazdásza. Ennél is nagyobb hatása lehet a rezsicsökkentés őszre beígért harmadik körének: a januári mintára megvalósuló áresés újabb 0,8-0,9 százalékpontot farag az inflációból.
.
hogy tolcsy tovább tudja vágni még a kamatot egyszer meg kell csinálni, hogy ne legyen infla )))