Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#634379 Előzmény: #634373

A tőkét NEM fizették volna vissza, ez nemhogy nem titok volt, hanem teljesen nyilvánvaló: CSAK JÁRULÉKFIZETÉSRE szereztél volna jogosultságot, de azt is egy olyan intézménytől, aminek soha nem fizettél be.

Ergo a tőkéd az uzsoramaffiát gazdagította volna, ahogy akkor is rájuk szállt volna, ha megpunnyadsz az első nyugdíjjárulék kifizetésed után.

Bármilyen hihetetlenül hangzik, és bármennyire nem tudjátok felfogni: Az a pénz SOHA nem volt a tiétek, SOHA nem lett volna a tiétek, és legfeljebb az abból (ismeretlen!!!!) képlettel számított járulékkal lehetett volna csak jobb nektek.

Sacc/kb ugyanolyan értékű volt az a szám, amit a számládon láttál, mint amit az állam fog küldözgetni mostantól a TBnyugdíj számláról. Lesz rajta egy szép nagy egyenleg, amihez természetesen közöd sem lesz.

#634373 Grizzly Géza Előzmény: #634363

Én is erre gondoltam,egy nyesz számlához hasonló rendszerre,ahol bizonyos termékekbe fektetheted a 10%-odat,mondjuk 70%-át magyar állampapírba a példa kedvéért...

Az első mondatodat nem értem,hiszen a tőkét is ki kellett volna fizetni,nem csak a hozamot. Ez reálértéken lehetett volna 30-40 millió vagy még több,fizetéstől függően... Abból azért 15-20 év nyögdíjat ki lehett volna csengetni... Feltételezve,hogy nem borul be a Világ és nem nigger hordák lepik el Európát ;)

Kátrányosék eltartására meg külön adót kellene szedni,hogy lássuk mennyibe kerülnek...

#634363 Előzmény: #634354

Egyrészről a manyup alsó hangon polgárháborús állapotokat idézett volna elő, ha végigmegy és az emberek meglátják a "hozamot", amit fizet nekik, másrészről mivel csak 25%-ban értekezünk erről, ezért indifferens lenne rá az ismerősöd esete. Harmadrészt, a jelenlegi rendszer fenntartható, csak be kell vállalni azt, hogy annyi lesz a nyögdíj, amennyi nyögdíjbevétel van.

Ennek hiányban ugyanis EGYETLEN nyögdíjrendszer sem fenntratható.

Ismerve pedig a manyup rendszer nem létező reálhozamszintjét nyugodtan megállapíthatjuk, hogy annál már az is egyszerűbb lett volna ha az állam azt deklarálja, hogy NINCS nyugdíj és nem von el járadékot ezzel a címszóval, ellenben azt mindenki úgy fekteti be, ahogy akarja.

De az, hogy tolvajrablóuzsoramaffiagalerire bízzák az állam eladósodását, az nem védhető.

#634354 Grizzly Géza Előzmény: #634352

A nyögdíjrendszer sem fenntartható jelenlegi formájában,sőt megkockáztatom,hogy igazságtalan.

Ismerek olyan kollégát,aki 220k nyugdíjjal indított kb 7-8 éve,55 évesen,most maszekol mellette,mert unatkozik.

Ha sikerült volna az átállás a manyupra apránként,számold ki hogy mekkor a nyugdíjat lehetne összehozni a fizetés 10%-ából,reálhozam nélkül rossz esetben

#634352 Előzmény: #634168

Nem lenne egyszerűbb azt mondani, hogy ilyen az, amikor a mutyisztáni politikusok kifosztják az országot pár nokiás dobozért, amikor "jó idők járnak" és ez az ideológia?

Mert szerintem mégiscsak furcsa, hogy sehol se jött be ez a rendszer, kivéve természetesen az abban érdekelteket és az abból élőket, valamint a kifosztási jutalékból jól élőket.

#634168 banyaiz Előzmény: #633943

"Ugye érted mit jelent ez banyaiz?"

Világos nekem ez mint a vakablak. :) A lényeg a lényeg , hogy a politikusok éhesek , szomjasak, elvonásuk van vagy ilyesmi, és nem számít semmi szét kell barmolni mindent rövid távú érdekek miatt. Ez a szellemi nyomor ragadós.

Tőzsde persze, hogy nem örül neki. Lengyeleknél ráadásul ha jól tudom van olyan szabályozás, hogy pénztárak csak saját piacukon fektethetnek be részvényekbe. Nálunk ilyen szabályozás nem volt, de jót nem tett a lépés a tőzsdénknek.

Re: Végelszámolás

#634164 Grizzly Géza Előzmény: #634101

Akkor a fidesz kivezényel pár százezer embert az utcára,de ez egyébként is jellemző lesz,minden egyes libajnai intézkedés esetén... Mindent meg fognak védeni a békemenettel :)

Akkora baj nincs még szerintem,hogy a szárszói csapat visszajöjjön...

#634101 Előzmény: #634082

Úgy értettem, hogy amikor a libások visszaadják 2014-ben, amivel megköszönik a kitartást és egyben oszkogatni fogják a fáklyákat a többieknek, hogy gyújtsnak rá a trafikokban, mert abba rakta a pénzüket a fidesz.

#634095 walex Előzmény: #634091

Jaj, nyugdíjtőzsdés Gabika, a nyugdíj védőszentje. Botox Ildivel van egy szinten nálam.

#634091 Grizzly Géza Előzmény: #634085

Neked is gyűlik az egyéni számlán,amit nyugdíjvédelmi kiflicsücsök gabriella megígért ;)

Én nem fizetek védelmi pénzt,nem adok hálapénzt(mert fizetem a TB-t) és ha az állam zsarol,az ellen is lépek,ha tudok,ezért maradtam és maradok is tag, az utolsó pénztárig ;)

Annak ellenére,hogy AT ezzel kapcsolatos véleményét is osztom,hogy fenntarthatatlan rendszer volt,de én le is mondtam volna az állami nyugdíjamról és erről nyilatkoztam is

#634085 walex Előzmény: #634074

Na, akkor lesznek csak zavargások az utcán és akkor én is kimegyek, azt garantálom.

Zsarolással "választhattak" a tagok anno. Ha ezek után a maradék MNYP-sek megkapnák a zsét, itt forradalom lenne és nemcsak szavakban.

#634082 Grizzly Géza Előzmény: #634074

Biztos,hogy lesz,MKB-nak pl. 2016-ig elég a tartaléka,befizetés nélkül,jelenlegi szabályozás mellett..

Allianz leválasztotta az önkéntes ágtól teljesen,takaréklángon ketyegnek,de egyre nő a létszám,talán mindegyik 10k feletti tagnál tart,pát 10 millió összejön nekik éves szinten tagdíjból és adományból.

Nem hiszem,hogy megkapnánk,azon többet bukna a fidesz,3 millióan üvöltenék,hogy ide a pénzünket,ha nekik is,nekünk is,stb...Nagy blamázs lenne,kizártnak tartom... Ennyire még ők sem lehetnek hülyék :)

#634074 Előzmény: #633987

Úgy látom, hogy lesz olyan ami kihúzza 2014-ig, amikor nagy csindadrattával visszadják a jogos tulajdonosoknak a pénzüket.

#633987 Grizzly Géza Előzmény: #633977

Úgy látod,hogy ha az utolsó is felszámolásra kerül, a maradék pénz nem az államhoz kerül,hanem a pénztártagokhoz?

Akkor majd kapunk egy 98%-os különadót

#633977 Előzmény: #633954

Még pár húzás a Fidesztől és jövőre felveheted a teljes pénzedet. Nem hittem volna, de egyre inkább úgy tűnik, hogy lehet, hogy be fog jönni a taktikátok.

Végelszámolás

#633954 Grizzly Géza

"A Pannónia után az Aranykor is úgy döntött, hogy a magánnyugdíjpénztári ágát végelszámolással megszünteti, utóbbi esetében az eljárás szeptember 1-től indul. Tavaly a legjobban teljesítő pénztárak között volt az Aranykor, a működés fenntarthatóságának ellehetetlenülése miatt viszont sok választása nem maradt a pénztárnak. A tagokat levélben értesítik, innentől számítja 30 napja van a tagoknak, hogy eldöntsék, átlépnek egy másik pénztárba, vagy az államhoz térnek vissza"

Alólam a Pannóniát húzták ki,átbútoroztam a Szövetség(volt Allianz) pénztárba.

#633943 Előzmény: #633920

Szerintem a józan észé, hogy nem pocsékolunk.

De nem ez a lényeg, a lényeg az, hogy leírják, hogy Lengyelországban már csak az ideolgóián vitatkoznak, hogy hogyan számolják fel a rendszert, de a cikk lényegében arról szól, hogy "az nem az, ami nálunk történt!".

Basszus, de igen, tök ugyanaz, csak pepitában.

Így például egy büdös szó sincs a cikkben arról, hogy "senki sem fog visszalépni, ha önkéntes lesz a visszalépés, mert annyira jó a rendszer". A cikk egyenesen arról szól, hogy már a hírre megborult a tőzsde. Ugye érted mit jelent ez banyaiz? Ez azt jelenti, hogy eddig a tőzsde azért sz@rnyalt arrafelé, mert tolták oda a pénzt az államadósságnövelésből (benne vagyon az czikkben) és bele volt árazva az, hogy ez a pénz folyamatos árfolyamfelhajtóként jelen is lesz.

Ahogy ez kiárazódik bezuhan. Ha úgy tetszik, tök ugyanazt látod, mint amit a FED pénzcsap elzárás esetében, a kötvénypiatok azonnal megzuhannak, mert nem kerül bele több pénz, na ugyenez a lengyel tőzsde:

semmiféle valós eredmény nem volt valójában, csak éppen a folyamatosan beáramló pénz felnyomta az árfolyamokat. Ahogy nem lesz ez a felhajtóerő az árfolyam nem egyszerűen stagnálni fog, hanem zuhanásba fog fordulni részben azért, mert ez kiszállási hullámot indukál, hiszen így már nem üzlet "tőzsdézni", másrészt a tényleges vállalati eredmények láttán még inkább kiszállási ciklus veszi kezdetét.

Önmagát erősítő negatív spirál, csak nézzed meg, ahogy most teljesen egyértelmű lehet a számodra, hogy valójában a manyup SOHA nem volt más, mint az adott ország által biztosított QE A TŐZSDE SZÁMÁRA. És amikor ennek vége van, akkor kiderül, hogy meztelen a király és hirtelen ki fog derülni, hogy Lengyelország valójában eddig sem úszta meg a recessziót, csak eddig tudta azt finanszírozni, hogy papíron ne legyen abban. És hogy ebből hogyan fognak kijönni, mi lesz az eredmény, az egy igen érdekes kérdés, és sajnos ez egy olyan kérdés, ami minket is érinteni fog.

És ha nagyon megfekszik a lengyel tőzsde, akkor az nekünk nagyon rossz lesz. Mondjuk például azért, mert ha sok külföldi száll ki, az tisztességes Zloty eladási hullámot indít be, amit ha nem fog meg a lengyel jegybank, akkor az lerántja magával a forintot is. Az meg nekünk sokba fog kerülni.

#633920 banyaiz Előzmény: #633805

Dézsmálgatják. :) Viktor ennél "nagyvonalúbb" volt, egyből lenyúlta majdnem az egészet. A nyomor jele ha már ehhez kell nyúlni.

#633805 Előzmény: #633783

De nekem ebben az tetszik hogy "nem lesz államosítás", az "nem baj, ahogy a lengyelek csinálják" :)

#633783 banyaiz Előzmény: #633777

Magyar módszer? Ezzel nem dicsekednék, nem reklámoznám, inkább szégyellném.

A hülyeség ragadós, a szomjúság pedig máshol is nagy úgy látszik. Mi a tanulság? Ne lepődj meg ha alkoholistákra bízol egy alkoholraktárat, és a végén egy korty sem marad.

Ezeknek a politikusoknak egy ilyen mnyp típusú felhalmozás túl nagy csábítás. Mondom mint egy alkoholistának pia. Lehet kibírja 1 napig 1 hétig 1 évig stb, hogy csak nézegeti, de a végén úgyis ráveti magát. :)

Ez van.