Regisztráció Elfelejtett jelszó

ÁNY

ahogy elnézem középtávon…

#637072 Koffein

ahogy elnézem középtávon, lassan, de biztosan irány 500fölé... természetesen még 450ig vissza nézhet, a piaci körülmények alakulásához mérten... de lényeg, hogy emelkedő csatornában van, ahogy én vizionálom...

http://i.imgur.com/swY3w76.jpg

Re: nincs cím

#636712 MrTibi16 Előzmény: #636480

srv helyett fizethetne több osztit is, vagy akvirálhatna...

Jövőre választás, tudja valaki hogy a szavazólapokat ők nyomják ?

Az ANY Biztonsági Nyomda…

#636480 macika

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. saját részvényt vásárolt

A tőkepiacról szóló 2001. évi CXX törvény ("Tpt.") 55.§. és a 24/2008 (VIII.15.) PM rendelet 4.

mellékletének 1.13. pontjában foglaltaknak megfelelően a Társaság tájékoztatja a tőkepiaci

szereplőket az alábbiakról:

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. a 2013. április 10-i közgyűlésének 11/2013 (04.10.) számú

határozata szerint 2013. július 4-én, a Budapesti Értéktőzsdén 500 darab „A” sorozatú ANY

törzsrészvényt vásárolt 472 Ft/darab átlagáron a Concorde Értékpapír Zrt., mint befektetési

szolgáltató igénybevételével. A tranzakciót követően a Társaság saját tulajdonában lévő ANY

törzsrészvények állománya 446.242 darabra változott.

Budapest, 2013. július 4.

ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.

korábbi nevén Állami Nyomda Nyrt.

Re: unalom

#634198 akpo7 Előzmény: #633816

A tervekkel ellentétben 471-472-n realizáltam. Most benn állok visszavenni 440-460 sávban.

unalom

#633816 Stef

Dög unalom van, uborkaszezon. Pár darabbal rakosgatják ide-oda.

Szárnyal a Nyomda

#627365 Koffein

A március elején kiküldött vételi ötletünk óta kifizette a Nyomda a 44 forintos osztalékot, így a biztos pénz már zsebben van. Mivel az osztalékvágás óta lendületes emelkedésbe kezdett az árfolyam, emelünk a stop szinten. A technikai kép továbbra is tetszetős, ezért a sajátrészvény visszavásárlások lehetőségével megtámogatva bízhatunk a további emelkedésben.

Stratégia: Emeljük a stop loss szintet 441 forintra, elsődleges célár: 551 forint.

(+)

Látványos visszapattanás az osztalékvágás óta

Az elemzői várakozásoknál kedvezőbb negyedéves jelentés

Bekerült a BUX indexbe

Alulárazott a szektortársakhoz képest

Potenciális katalizátor lehet az NFC-projekt

(-)

Fundamentális oldalról nincs igazán jelentős rövid távú katalizátor

Alacsony likviditás

A menedzsment hallgat az NFC-projektről

(+) Március 8-án kiküldött vételi ötletünk (Messzire viheti a kitörés a Nyomdát) óta kifizetett részvényenként 44 forint osztalékot a Nyomda. Ennek köszönhetően a stratégiánkban megfogalmazott 595 forintos célár és a 445 forintos stop loss szint automatikusan 44 forinttal lejjebb került. Mivel jelenleg nagyjából azon a szinten van az árfolyam, ahol a vételt javasoltuk, eddig biztosan kerestünk 44 forintot az osztalékkal (nagyjából 9 százalékos hozam).

(+) Áprilistól bekerült a BUX kosárba az ANY Biztonsági Nyomda. Ez elméletileg vételi erőt generálhat, ha az intézményi befektetők elkezdik vásárolni (márciusban a hírre már láthattunk egy kisebb faja árfolyam emelkedést). Úgy gondoljuk azonban, hogy az alacsony likviditás miatt kevés alapkezelő mer egyelőre jelentősebb pozíciókat felvenni.

Stabil fundamentumok, de hiányzik az igazi áttörés

(+) Az első negyedéves jelentés erősebb lett a vártnál, amiről szintén beszámoltunk május 16-án (Megverte a Nyomda a várakozásokat). Ettől függetlenül a Nyomdáról alkotott hosszú távú képünk nem változott, és továbbra is úgy gondoljuk, hogy az első negyedév a tavaly év végén elhalasztott megrendelések realizálása miatt lett kiemelkedő. Az egész évre vonatkozó 50 forintos eredményvárakozásunk 27 százaléka teljesült eddig, és ezzel párhuzamosan a 44 forintos osztalék könnyedén fenntartható lehet.

http://marketing.equitas.hu/images/admin/ANY_eps_div.jpg

(=) A szektortársakhoz képest a mai 485 forintos szinten is alulárazottnak tűnik. A 3,9-szeres EV/EBITDA alapú értékeltség 40 százalékos diszkontot jelent, azonban ennek egy részét magyarázhatja az országkockázat illetve a részvény alacsony likviditása.

(+) A társaság saját részvény visszavásárlásba kezdhet a menedzsment bejelentése alapján, mivel úgy vélik, a részvény jelenlegi árfolyama jóval elmarad a vállalat valós értékétől és növekedési lehetőségeitől. Úgy véljük, hogy már a bejelentés önmagában is képes arra, hogy árfolyam emelkedést generáljon a pszichológiai hatásán keresztül. Mivel eddig nem érkezett bejelentés valós visszavásárlásról, valószínűleg hatásos a verbális intervenció.

http://marketing.equitas.hu/images/admin/ANY_forgalom.jpg

(=) Pár száz millió forintot költhetnek saját részvényekre. A felhatalmazás alapján a saját részvények maximum 20 százalékáig vásárolhat vissza részvényeket a társaság. Mivel jelenleg 3 százaléknyi saját részvény van a Nyomdánál, ezért nagyjából még 2,5 millió darabot vehetnének vissza, ami mai árfolyamon 1,2 milliárd forintnyi többlet likviditást jelentene a piacon. Ez igen jelentős nagyságrend ahhoz képest, hogy az utóbbi három hónapban nem éri el a 6 millió forintot se az átlagos napi forgalom. Úgy gondoljuk azonban, hogy a rendelkezésre álló 700 millió forintnyi nettó pénzállománynak csak egy részét szánják visszavásárlási célra (tehát néhány száz millió forintról lehet szó).

(-) Az igazi áttörést az NFC projekttől várhatjuk, azonban egyelőre jegeli ezt a témát a menedzsment, bár azt folyamatosan hangoztatják, hogy a fejlesztésekkel haladnak, és már a pilot projektek is beindultak. Ettől függetlenül mi úgy véljük, hogy legkorábban 2015-ben láthatunk majd jelentősebb eredményt az NFC projektektől.

A technikai kép megint kedvező

(+) Az osztalékszelvény levágása óta jelentős emelkedést produkált a Nyomda, és a napi grafikonon újra az 50 napos mozgóátlag felett van az árfolyam. Az osztalékvágás után néhány napig a 200 napos mozgóátlag alatt is megfordult, de végül szépen felpattant.

(-) Az utóbbi hetek jelentős emelkedését követően kezd túlvetté válni és nem kizárt, hogy némi pihenőt iktat be, mielőtt elkezdi ostromolni a lélktanilag jelentős 500 forintos szintet. Május 6-a óta több mint 13 százalékos pluszban is járt már az árfolyam.

http://marketing.equitas.hu/images/admin/ANY_napi.jpg

(+) A heti bontású grafikonon újra olyan szinteken van az árfolyam, ahol legutóbb vételre javasoltuk, illetve az 50 hetes mozgóátlagról is sikerült a felpattanás. Az 500 forintos szint lélektanilag erősnek tűnik, de annak elhagyása után egyenes út nyílik az 551 forintos elsődleges célszint felé, majd azt követően 600 forint környékén van egy jeletősebb ellenállási zóna.

http://marketing.equitas.hu/images/admin/ANY_hati.jpg

Finomhangoljuk a stratégiát

(!) Az osztalékvágás miatt mind a célár, mind a kezdeti stop loss szint 44 forinttal lejjebb került, így most 551 forint az elsődleges célárunk, illetve 401 forinton van a stop szintünk.

(!) Az emelkedő árfolyamot követve a 441 forintos szinthez húzzuk a stop loss szintet, valamivel a 200 napos mozgóátlag alá. Ezzel megpróbáljuk elkerülni, hogy esetleg a 200 napos mozgóátlagig történő fals leszúrás esetén lezáródjon a pozíciónk.

http://marketing.equitas.hu/images/admin/ANY_strat.jpg

#624491 Koffein Előzmény: #624386

még lesz ez fentebb is... csak most még lassan megy ez, mert kevesen értékelik a cég értéket...

#623000 Stef Előzmény: #616644

Ma valaki jól bevásárolt 100e darabot.

Vagy csak átkötés volt? Tud valaki valamit?

én 380 körül vettem soka…

#616522 Ibiza

én 380 körül vettem sokat..kiszórtam

engem 400felett nem érdekel..

#616519 akpo7 Előzmény: #616331

Azert lesz itt meg elado. Nem tudom, hol vannak benne tamaszok, de sztem is erdemes lehet bovitgetni majd.

#616331 Koffein Előzmény: #616134

én is tartom már egy ideje, csak lassacskán nyugodt higgadt fejjel bővítgetem...