Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

első gyerek 300e 18+

#632424 Dr. ursi

nagyon nehéz úgy megoldani hogy ne vádoljon meg az eu és álcivil szervezetek diszkriminnel stb.

-

kéretik a nagyokosakat h akkor prezentálják a megoldást h szerintük h kéne milyen ktsvetési kerettel honnan teremtebé elő a fedezetet stb.

-

most ez arról szól h csak az elsőre

csak 18 után szülve

tehát nem jár ha előtte már van gyerek és akkor sem jár ha utána van vagyis a többiekre arra ott a yges gyed adó !!! pl egy gyerekre adóbóll visszaarad 60e tisztán annyival kap többet nettóban pl öcsémék és most érkezik a 2. !

ettől függetlenül ha proli lenne most óbégatna h bassza meg lecsúsztam a 3 kilóról ... de mivel nem proli ezért tudomásul veszi h másoknak is meg kell lenni az eslőnek h az övéit ne zabálják le majd a prolik és egyebek ... (amitől ti is joggal féltek)

-

tehát építő jellegű kritikát kérek ! nem csak a szájtépést ! hanem ti konstruktívan hogyan oldanátok meg ezt demográfia prolemet ?! figy véve eu stb!

Re: 300 000 Suzuki önerőre

#632423 prospero Előzmény: #632389

első gyerekre járna csak, ha jól értelmeztem... azaz, ha 18 éves korára már van egy gyerek, akkor nem jár. Ebből az egyszeri 300k támogatásból mindazok kizáródnak, akinek 18 éves korára már megszületik az első gyereke.

Re: nincs cím

#632394 Grizzly Géza Előzmény: #632390

Pedig két variáció van:

1, Nem is tudják,nem érdekli őket hogy mi történik az országban,mert el vannak foglalva a mutyikkal,ezért spontán bedobtak egy szavazatvásárlásra vélhetően jól hangzó baromságot és ez fog folyni minden csatornán,mert a rezsicsökkentés már uncsi... Akkor csak szimplán hülyék

2, Szándékosan csinálják,hogy tönkretegyék a magyar népet,akkor pedig hazaárulók.

Aki pénzért csinál gyere…

#632390 Ricsi

Aki pénzért csinál gyereket, arról azt is feltételezem, ha elfogy a zsé, beadja az államnak.

Komolyan nem értem azokat, akik ezt jó lépésnek tartják.

#632389 Grizzly Géza Előzmény: #632338

Nem megoldás,nem az,nem és nem. 12 évesen csinálják fel először,majd folytatólagosan előre megfontolt szándékkal ismétlik az akciót. A 18. év után évente fognak szülni,az évente 300 k lesz csak ebből, a többi a családi pótlék meg a segíly. Gondolom a társadalmi igazságosság jegyében a "gazdagoktól",aki van olyan hülye hogy dolgozzon még ebben az országban, mondjuk 250k bruttó felettiektől meg el kell majd venni a családi pótlékot.

#632387 Előzmény: #632383

"Azt, hogy mit gondolok erről, majd elmondom, ha úgy érzem... de ez a beírás most méltatlan volt hozzád."

Provokatívnak provokatív, de tényszerűen az jutott eszembe erről, hogy mennyire analóg is a gondolatmenet, hogy "akik eddig áldozatot hoztak, azokat most kompenzálni kell". És pont annyira analóg arra, hogy miért mondtam, hogy "ilyet nem lehet csinálni", mert ennek az a következménye, hogy mindenki csak tartani fogja a kezét, hogy ha a másik kap, akkor ő is kapjon. Ezért nem lehet egyes csoportokat kiemelni, mert az nem megnyugvást hoz a társadalomban, hanem újabb követeléseket és elégedetlenséget. És ezt a "dögöljön meg a szomszéd tehene" országban nagyon érteni kellene.

"És akkor itt is a válasz, hogy miért nem vállalnak az emberek gyereket... e fejtegetés alapján mi is túlvállaltuk magunkat a három gyerekkel...van ahol még az 1 gyerek is sok, mert olyan színvonalon szeretnének élni..."

És akkor most gondolj bele abba, hogy azok az intézkedések, amiket most meghoztak, meghoznak mennyivel fogja növelni annak a rétegnek a gyerekvállalási kedvét, akikről én írtam. Egyszerűen olyan alacsony az életszínvonal ma Magyarországon, hogy ha valaki európai színvonalat szeretne a gyerekének biztosítani, azt nem tudja megcsinálni, ha közben magát nem zsigereli ki.

Ezért kell a gondolkodásmódot átállítani arra, hogy olyan egzisztenciális életképet kell felépíteni, ami független az államtól. Amiből pontosan az következik, hogy ezeket az intézkedéseket figyelmen kívül KELL hagyni, egyszerűen azért, mert ezek nem össztársadalmi felrúghatatlan megállapodások (lásd Franciaország), hanem kampánypolitika, ami tudható, hogy a következő választáson SEMMIVÉ válik.

Ebből viszont azonnal következik, hogy ezekre KIZÁRÓLAG ügyeskedő vállal gyereket, vagy MEGÉLHETÉSI gyerekszülő társadalom, mert nekik ez azonnali pénz és haszon.

Pont EZÉRT fontos a kiszámíthatóság prospero, pont EZÉRT volt fontos az, hogy nem bér és ingatlan jellegű adóemelésből akarják az országot finanszírozni - amit most felrúgtak.

Innentől megint deklarálva van az, hogy a létszám a lényeg, gyors javulásra van szükség, szüljön az, akinek "ennyiért megéri" és menjen el ettől a kedve annak, akinek egyebekben lett volna.

Pontosan Magyarország érdekeivel SZEMBE megy ez az ámokfutás, amibe most belekezdtek és én ezt nem tudom támogatni, és ez akkor is így marad, ha egyebekben a korábban megkezdett munka gyümölcsei éppen beérnének, mert mindent lerombolnak pár tyúklépéssel.

#632386 Grizzly Géza Előzmény: #632291

Atyaég!!!

Mit várnak ettől? Hogy üldögél a fiatal frissen végzett egyetemista pár az albiban két teszkó-mekdonalds műszak között és vadul egymásnak esnek családalapítás ürügyén? Agyrém. Ezeknek tényleg elgurult a gyógyszerük,bár én rosszabbat sejtek,utasításra cselekszenek és nagyon is tudják mit csinálnak a saját népükkel. Lassan lehet csomagolni...

#632383 prospero Előzmény: #632375

A még szokatlanabb válasz topicban volt egy nagyon elgondolkodtató fejtegetésed arról, hogy ahhoz, hogy vagyonosodj meg kell találni azt a szintet ami fenntartható a számodra végig, ellenkező esetben elmarad a vagyonosodás, vagy éppen egy ideig úgy élsz, ahogy megengedtheted magadnak, majd jön a nem várt esemény és az életszínvonalad fel kell adni mert már nem tudod fenntartani, ami sokkal fájdalmasabb, mintha végig úgy éltél volna, ahogy valójában megengedheted magadnak...

És akkor itt is a válasz, hogy miért nem vállalnak az emberek gyereket... e fejtegetés alapján mi is túlvállaltuk magunkat a három gyerekkel...van ahol még az 1 gyerek is sok, mert olyan színvonalon szeretnének élni...

"Majd prospero megmagyarázza, hogy kell a romáknak is a pénz a felzárkóztatásra, hiszen ezen kormány minden szempontból diszkriminálta őket, mert dolgozni kellett a pénzért és nem járt a segíly, valamint a gyerekszülést sem tartotta a társadalom számára hasznos munkavégzésnek."

Azt, hogy mit gondolok erről, majd elmondom, ha úgy érzem... de ez a beírás most méltatlan volt hozzád.

#632379 Előzmény: #632375

+demográfiai ÉS FOGLALKOZTATÁSI(!!!) adatokat javítani.

Tippek és trükkök százai, hogy én hogy utáltam ezeket és hogy mennyire örültem, hogy három évig nem erre mentünk... eddig tartott.

#632375 Előzmény: #632291

Majd prospero megmagyarázza, hogy kell a romáknak is a pénz a felzárkóztatásra, hiszen ezen kormány minden szempontból diszkriminálta őket, mert dolgozni kellett a pénzért és nem járt a segíly, valamint a gyerekszülést sem tartotta a társadalom számára hasznos munkavégzésnek.

Most végre helyrehozza ezt a hibát is és indul a roma gyerekgyár a demográfiai probléma megszűntetésére. Borítékolható ezen intézkedés után a javuló demográfia és a k*va nagy probléma.

Első látszatra ugye, ha eszük lenne, csak egy csepp, akkor az X IDEIG TARTÓ bejelentett munkaiszony (-közmunka nem ér) után adnák a támogatást, csakhogy arra már rájöttek, hogy attól nem lesz jobb a demográfia, mert az a réteg nem azért vállal, vagy nem vállal gyereket, mert kapja a támogatást, hanem azért, mert úgy gondolja, vagy nem úgy gondoja. Node mivel van eszük, ezért most az inaktívaknak adnak megélhetést, munkaviszonyt, mert így kell a demográfiai adatokat javítani.

Na még két-három ilyen húzás és alúlmúlják ElQrot, de már most erősen közelítenek a Medgyessy féle 100 tyúklépéshez.

törölve

#632347 prospero Előzmény: #632323

Azért mert nekem jó valami, még lehet, hogy az országnak is...

Egyebekben pedig mindenki szubjektív, még akkor is, ha azt hiszi magáról, hogy objektív....elég csak az ellenzéki oldalon lennie vagy éppen rendszerkritikusnak és máris teljesen másként látja, értékeli a tényeket.

#632338 walex Előzmény: #632313

Talán ez megfelelő lehetne, a sok legalja a 8 általánost se fejezi be, mert 12 éves korára felcsinálják, így kiesnének egyből a körből.

törölve

#632323 rbbj11 Előzmény: #631747

én pedig nem vagyok alkalmazott, nincs gyerekem, nem volt devizahitelem (legalábbis Mogyoróországon) ezért nincs mit szeretnem a kormány intézkedésekben :) Azt hittem, itt fórumon azért nem a szubjektivitás a fő sodor...

#632304 walex Előzmény: #632291

Kellene ide még valami okosság, mert így megint a megélhetési gyerekgyártók szaporodnak el. Így is qrva sok van már belőlük.

300 000 Suzuki önerőre

#632291 lagwagoner

Na kezdődik. Gyerekgyártási támogatás:

http://www.origo.hu/itthon/20130619-elkeszult-a-kormany-demografiai-koncepcioja.html

"A támogatást nemzetközi példák alapján felvető munkacsoportnak információink szerint komoly fejtörést okozott, hogy az emelést hogyan lehetne úgy bevezetni, hogy az ne járjon a "megélhetési gyerekvállalás" elharapózásával, különösképpen a fiatal, iskolázatlan roma nők körében, végül azt a megoldást találták ki, hogy csak a 18. életévüket betöltött anyák első gyermeke után járna a támogatás."

Mert 18 éves éves kor után megszűnnek iskolázatlannak lenni. Hej, de fellendítik ezek a lurkók a gazdaságot!

#632267 Előzmény: #631719

Egész röviden elmondom a legnagyobb bajt a pedagógus béremeléssel kapcsolatban:

Ugyanaz mint a száz tyúklépés: PERMANENS KIADÁST visz a rendszerbe, amit adóemeléssel fedezel le. Egy recesszióban, recessziós környezetben azonban a KIADÁSNAK FENN KELL MARADNIA, tehát a kiadás fennmaradásához MÉG NAGYOBB adóemelésre van szükség.

Éppen ezért fontos az, hogy VALÓS GDP növekedésből történjenek meg az állami kiadásnövekedések is, és pont erre írtam azt, hogy HA VAN valós adóbevételnövekedés adók és adókulcsok emelése nélkül, AKKOR ENGEM NEM ÉRDEKEL, hogy nem adócsökkentésre fordítja a többletet a kormány, hanem mondjuk pedagógus béremelésre.

De az, hogy nincs pénz és adót emelsz a kiadás érdekében, az tényleg nem tartható fenn egy közel NULLA növekedési környezetben, egyszerűen azért, mert a kiadások az inflációval nőnek ugyebár, márpedig ha nincs GDP növekedés, DE INFLÁCIÓ VAN, akkor az per definitionem évről évre nyíló problémát okoz.

ERGO a megoldás valahol az lenne, ha lenne VALÓDI 13., vagy akár 14. havi bér, de olyan módon, hogy az alapbér nagyon alacsony, valahol ott van, ahol most, DE HA VAN adóbevételnövekedés, akkor azt 13. és 14. havi bér formájában (ugyanaz nyugdíjban) kerülhetne kifizetésre.

Ha azonban a növekedés KEZDETÉN oszkozkodásba kezdesz, akkor biztos, hogy jobban terheled meg kiadással a költségvetést, mint amennyi bevételnövekedésed lesz, ez pedig nem jó stratégia, ezért nem értek vele egyet.

Egyebekben kijöttek a májusi ÁHT adatok, amik az elmaradó adóbevételek ellenére meglepően jók, valójában semmi gondot nem jeleznek, sőt, kifejezetten kellemesek a számok - vagyis méginkább érthetetlen, hogy miért kellett ezt a csomagot bedobni a képbe.

Node a lényeg a lényeg, az nem működik, hogy permanens kiadásokat viszel be a rendszerbe, amelyeket a rendszer csökkenő bevételei mellett is fenn KELL tartani. Ez akkor működhet, ha van egy puffer a kiadási oldalon a bér és nyögdíjjellegű kiadásoknál, azaz az alap az, amiről elindul a stagnálás után, fenntarthatóan a gazdaság, és a "prémium" az, ami akkor fizethető ki, ha van hozzá adóbevétel. Mert ebben az esetben semmi gond nincs, ha csökken a gazdaság -> hiszen automatikusan csökkennek a kiadások.

DE EGY OLYAN RENDSZERBEN, AMIBEN A KIADÁSOKNAK NŐNIE KELL HA NŐ A GAZDASÁG, HA NEM, ABBAN NEM LEHET TÖBBLETKIADÁSOKAT GARNATÁLNI, mert az fenntarthatatlan. És ennyi.

eu bíróságra küldték erzsébetet a francia multik

#632206 Dr. ursi

NGM: az emberi szolidaritást veszélyezteti az EU

A Nemzetgazdasági Minisztérium sajnálattal vette tudomásul az Európai Bizottság (EB) döntését, amely a Kormány szociális programjaként működő Erzsébet-program működési forrásait, illetőleg a SZÉP Kártya révén a hazai turizmus fellendítésének pénzügyi alapjait veszélyezteti.

-

ki kell találni valami újfajta juttatást. meg kell szüntetni az étkezési utalványt meg ezeket és valami egészen új kell amit az állam juttat valahogy a munkaadókon keresztül szintén de amibe a profitmultik nem szállhatnak be. vagyis nonprofittá kéne tenni a dolgot. akkor nem érdekelné őket. mert a magyar emberek 7-ed annyi keresetén levont adó nem arra való h a francia multi tulajdonosait és a francia államot gyarapítsa. legalábbis én és sokan nem azé fizetjük !

hamarosan sárga veszedelem

#632199 Dr. ursi

http://www.portfolio.hu/gazdasag/ezt_a_bajt_kina_mar_nem_fogja_kinoni.185553.html

"A kínai hitelállomány óriási ütemben növekszik. Az elmúlt 5 évben 9 billió dollárról 23 billióra duzzadt, így a China Securities Journal becslése szerint a hitelállomány GDP-hez viszonyított aránya elérte a 221%-ot. Ez jóval meghaladja az amerikai subprime buborékhoz vezető hitelállomány-növekedést. A trösztök termékeinél már megfigyelhetőek bedőlések, és a Bank Everbright két hete nem tudott visszafizetni egy bankközi hitelt. A kínai vállalatok adósságszolgálata pedig elérte a GDP 30%-át, "

#632172 Dr. ursi Előzmény: #632166

vagyis ahol kevesebbet fizetnek ugyanazon multicégek ott kevesebb arányos adót lehetne beszedni de abból nem tartható fenn ua szolg pl eü mint ahol többet fizet bérbe a multi így ahol alacsonyabbak a bérek alacsonyabbak legyenek a közszolgáltatások síznvonala is.

de ez ellentétes az eu alapjoggal meg asszem az emberivel is :o) hiszen akkor hova a nagy egyenlőség ?