"Érdemes kipróbálni a tLong/tShort ügyleteket, mellyel akár 30 napon keresztül lehet tőkeáttételes pozíciót tartani"
Sőt -mint kezdőnek-, érdemes egyből tőkeáttételes ügylettel kezdenie, így elég nagy eséllyel gyorsan el tudja bukni a tőkéjét...
"Érdemes kipróbálni a tLong/tShort ügyleteket, mellyel akár 30 napon keresztül lehet tőkeáttételes pozíciót tartani"
Sőt -mint kezdőnek-, érdemes egyből tőkeáttételes ügylettel kezdenie, így elég nagy eséllyel gyorsan el tudja bukni a tőkéjét...
Saját számlára beutalásnál a Keler Zrt-s (14400018-...) egyéni számlára kell küldeni a pénzt? Jellemzően mennyi idő alatt ér be az összeg?
Előre is köszönöm a gyors válaszokat!
Már nincs Start számla, apám is nyitott számlát, kijelzi a Netboon h start számla nyitása, de erre már 2 éve nincs lehetőség. Telepítsd a Randit, próbáld ki, most sztem MOL-t érdemes venni az előttünk álló időszakban.
A legjobb brókercég a hazai tőzsdén. Érdemes kipróbálni a tLong/tShort ügyleteket, mellyel akár 30 napon keresztül lehet tőkeáttételes pozíciót tartani, nap közben el lehet dönteni h TDT-elni szeretnénk, vagy átvinni a másik napra. 5-szörös a tőkeáttétel, jobb mint a TDT, hisz át lehet vinni napon túlra.
Sziasztok,
Nyitottam számlát az RC-nél és az lenne a kérdésem, hogy a promt piachoz ugye kell a START számla. De a feltételekben az van írva, hogy:
b.A Start számlán lévő összeget banki beutalással, belső átvezetéssel és készpénzbefizetéssel nem növelhető.
c.A Start számlára értékpapír nem transzferáltatható.
Tehát ha beutalok a normál számlára akkor a promt piaci nyitásaim autómatikusan átkerülnek a start számlára?
A kifizetésnél pedig az ajándék 5 ezret úgyis behúzzák, de azért jól hangzik.
Valami egyébb tanácsot, tapasztalatot tudnátok emgosztani velem, hogy mikre érdemes figyelni?
Előre is köszönöm. :)
Elképzelhető hogy ennek a technikai feltételei akkor lesznek csak meg ha a BÉT-en is XETRA rendszer lesz, nem?
Így értelemszerűen csak a drágábbra kell fedezet. Nem is értem, ti hogy kereskedtek itthon ilyen lehetőség nélkül :)
Én angol cégnél vagyok, és van ingyenes magyar realom. Igaz, könyvet nem látok, és záráskor megáll, tehát a záróárat sem látom. A magyar szolgáltatók mindenért pénzt kérnek, és egy rendes programot sem tudnak írni. Hihetetlen...
:D
Ha rákeresel, találsz sok leírást, íme egy rövidebb:
One-Cancels-the-Other (OCO) megbízás
Magyarul azt jelenti: „egyik felfüggeszti a másikat”. Kapcsolt megbízástípus, amely lehetővé teszi stop- és limitár egyidejű megadását. Lényege, hogy egyik megbízás teljesülésekor a másik megbízás automatikusan törlődik. Az OCO megbízásokat lehet nyitott pozíciókhoz kapcsolni, vagy új pozíciók nyitására használni.
Az a) ra megoldás, hogy okostelefonodra megkapod az emilt, ha teljesült, akkor a másikat törlöd.
b) esetben nincs szükség erre, arra nem tudok megoldást
Ezt nem értettem én sem, mert tudom, hogy régóta nyomod. Elbeszéltünk egymás mellett főleg azért mert én
még nem hallottam OCO ról (cak a kici, ócóról ;-) )
Én ezt tökéletesen értem, elég régóta nyomom az ipart.
Nekem az a bajom, amit az otp-ben meg is beszéltetek, hogy nem lehet OCO megbízást adni.
Én olyat akarok berakni, hogy vagy 4 700-on, vagy 4550-en vegyen, és ha az egyik megtörténik, a másik törlődjön.
Mert ha ezt nem lehet, akkor be kell írnom 2 megbízást, amivel 2 gondom van.
a). Egy nagy napi mozgásnál, ha nem vagyok gép előtt, mindkettő teljesülhet.
b). Én erre az ügyletre max 4 705*x db árát akarom rászánni, a pénz többi részével meg azt csinálni, amit akarok. De vegyük úgy, minden pénzemen venni akarok, de nem tudom beírni, mert így 2 vétel kerülne beírásra, de csak 1-re van pénzem.
Hogy értsd, van mondjuk 1 millám, és venni akarok 200-at. Nem tudom beírni, hogy vegyen 4 550-en 200-at, és 4 700-on 200-at, mert ehhez kb 2 milla kellene.
No, ez az én bajom:))
Ricsi! Azért kell vételnél magasabb limitárat megadni, mint az aktiválási ár, hogy valószínűbb legyen a teljesülés. Pl. beállítod az aktíválási árat 4700 ra, a limitárat 4705-re, 500 db otp vétel. Az ajánlati könyvben ezaz 5 legjobb vétel szerepel: 4699 50 db, 4700 1500 db, 4702 20 db, 4705 40 db és 4710 100db. Amikor valaki megveszi a 4699 est, majd vesz 4700 ért 500 db-t, akkor a kötés pillanatában aktiválódik a te 4705 ös vételi limitárad, és mivel az magasabb, mint a fennmaradt 1000 db 4700 eladóé, akkor az azzonnal teljesül 4700 ért. Ha 4700 alatt lenne a limitárad, akkor csak abban az esetben teljesül az aktivált ajánlatod, ha lesz eladó otp rv 4700 alatt. Így érthető?
Tóth Nándor ott volt a konferencián, ő a vezérigazgatója a cégnek, mielőtt Virág odament, ő volt a brókercég 1. embere, ahogy korábban a KBC Equitasé is 3 éven keresztül, majd onnan ment a Randomhoz. Szóval láttátok?
Ő korábban a Randomn Capitalnél dolgozott, párszor már beszéltem vele.
Igen, ez volt a legfőbb ellentmondás. A Richter generikus gyártó (magyarán olyan gyógyszereket gyárt, amiknek lejárt a szabadalma, és már bárki gyárthatja őket), az originális termékeinek az aránya a forgalmon belül jelenleg 2 %. Nomármost Virág arra alapozza a fellendülést, hogy rövidesen (várhatóan) két originális terméke is lesz a Richternek. De azzal nem számolt (amit pedig említett is), hogy a fapados ázsiai generikus gyártók olyan árversenyre fogják kényszeríteni a céget, ami a jelenlegi döntő (98%-os) szegmensében képződő haszon nagy részét elviheti. A pozitív és negatív folyamatok nagyjából kiolthatják egymást, és szerintem reálisan kb. 20 emelkedés van most a Richterben, figyelembe véve a split utáni kedvezőbb likviditást és pszichó tényezőt (könnyebb lesz "mennyiséget" venni a papírból).
:)))) no igen...
A helyszínen nem akarok sokat lovagolni, olyan, amilyen, de azért megjegyezném, hogy ez elvileg egyetemi (jog) épület, vagyis felnőtt méretű emberekre kéne méretezni az előadótermekben a padokat, ehhez képest a lábam nem fért el a pad alatt, pedig nem vagyok extra magas.