Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Random Capital

Re: nincs cím

#632296 Tapasz Előzmény: #632293

Ezt nem értettem én sem, mert tudom, hogy régóta nyomod. Elbeszéltünk egymás mellett főleg azért mert én

még nem hallottam OCO ról (cak a kici, ócóról ;-) )

#632293 Ricsi Előzmény: #632278

Én ezt tökéletesen értem, elég régóta nyomom az ipart.

Nekem az a bajom, amit az otp-ben meg is beszéltetek, hogy nem lehet OCO megbízást adni.

Én olyat akarok berakni, hogy vagy 4 700-on, vagy 4550-en vegyen, és ha az egyik megtörténik, a másik törlődjön.

Mert ha ezt nem lehet, akkor be kell írnom 2 megbízást, amivel 2 gondom van.

a). Egy nagy napi mozgásnál, ha nem vagyok gép előtt, mindkettő teljesülhet.

b). Én erre az ügyletre max 4 705*x db árát akarom rászánni, a pénz többi részével meg azt csinálni, amit akarok. De vegyük úgy, minden pénzemen venni akarok, de nem tudom beírni, mert így 2 vétel kerülne beírásra, de csak 1-re van pénzem.

Hogy értsd, van mondjuk 1 millám, és venni akarok 200-at. Nem tudom beírni, hogy vegyen 4 550-en 200-at, és 4 700-on 200-at, mert ehhez kb 2 milla kellene.

No, ez az én bajom:))

Ricsi! Azért kell vételn…

#632278 Tapasz

Ricsi! Azért kell vételnél magasabb limitárat megadni, mint az aktiválási ár, hogy valószínűbb legyen a teljesülés. Pl. beállítod az aktíválási árat 4700 ra, a limitárat 4705-re, 500 db otp vétel. Az ajánlati könyvben ezaz 5 legjobb vétel szerepel: 4699 50 db, 4700 1500 db, 4702 20 db, 4705 40 db és 4710 100db. Amikor valaki megveszi a 4699 est, majd vesz 4700 ért 500 db-t, akkor a kötés pillanatában aktiválódik a te 4705 ös vételi limitárad, és mivel az magasabb, mint a fennmaradt 1000 db 4700 eladóé, akkor az azzonnal teljesül 4700 ért. Ha 4700 alatt lenne a limitárad, akkor csak abban az esetben teljesül az aktivált ajánlatod, ha lesz eladó otp rv 4700 alatt. Így érthető?

#630437 wnprt Előzmény: #628091

Tóth Nándor ott volt a konferencián, ő a vezérigazgatója a cégnek, mielőtt Virág odament, ő volt a brókercég 1. embere, ahogy korábban a KBC Equitasé is 3 éven keresztül, majd onnan ment a Randomhoz. Szóval láttátok?

#628096 Krumenaker Előzmény: #628085

Igen, ez volt a legfőbb ellentmondás. A Richter generikus gyártó (magyarán olyan gyógyszereket gyárt, amiknek lejárt a szabadalma, és már bárki gyárthatja őket), az originális termékeinek az aránya a forgalmon belül jelenleg 2 %. Nomármost Virág arra alapozza a fellendülést, hogy rövidesen (várhatóan) két originális terméke is lesz a Richternek. De azzal nem számolt (amit pedig említett is), hogy a fapados ázsiai generikus gyártók olyan árversenyre fogják kényszeríteni a céget, ami a jelenlegi döntő (98%-os) szegmensében képződő haszon nagy részét elviheti. A pozitív és negatív folyamatok nagyjából kiolthatják egymást, és szerintem reálisan kb. 20 emelkedés van most a Richterben, figyelembe véve a split utáni kedvezőbb likviditást és pszichó tényezőt (könnyebb lesz "mennyiséget" venni a papírból).

#628091 Krumenaker Előzmény: #628086

A helyszínen nem akarok sokat lovagolni, olyan, amilyen, de azért megjegyezném, hogy ez elvileg egyetemi (jog) épület, vagyis felnőtt méretű emberekre kéne méretezni az előadótermekben a padokat, ehhez képest a lábam nem fért el a pad alatt, pedig nem vagyok extra magas.

#628090 Hathor Előzmény: #628085

És a Forint árfolyam mozgásával mi van? Amennyiben várhatóan emelkedik piacunk, akkor várhatóan erősödni fog a forint is.

A forintunk árfolyammozgásáról, annak kockázatáról szó nem esett.

Olyan volt az egész, mint egy marketing előadás.

Emiatt csalódott vagyok, noha Virág Ferencet jó szakembernek tartom.

A könyvet nem a válság alatti pangás közben írta?

Mintha azt mondta volna..

ehhez képest 2009es a kiadás, amikor legpörgösebb volt a brókereknek a piac a 2008-2009es zutty-felpattban..

ez csak mellékes..

#628086 Janicroft Előzmény: #628080

A helyszínről csak annyit hogy nem volt azzal semmi baj, viszont az olyan emberekkel akik egymást lökdösték fel hogy púposra rakják a tányért ingyen Fornettivel..... asszem több kommentár nem is kell ide.

#628085 Janicroft Előzmény: #628080

Az előadás egy részénél nekem is megfordult ez a fejemben. Mondtam is a haveromnak hogy lehet ezek már tudnak valamit aztán mos takarják rászórni a kicsikre a pakkot :D Persze ezt nem gondolom teljesen komolyan, meg nem is vagyok ilyen rosszindulatú.

Ami nekem szemet szúrt az a következő volt: amikor bedobta hogy az ESMYA jelenleg 15 millio EUR bevételt hoz, de a Random Capital szerint ez 300-400 millio EUR lehet a (közel?)jövőben.... Hogy ezt mire alapozta azt nem tudom.

A másik ami előtt értetlenül állok hogy felvázolta a fapados gyógyszerek káros hatásait a magyar piacon, miszerint a Richter itthon nem tud a saját termékeiből eleget értékesíteni az ázsiából érkező olcsó gyógyezerek miatt, de azért örömködik hogy Kína mekkora piac lehet a cég számára. Józan paraszti ésszel: a kínaiak majd a mi drága gyógyszerünket veszik meg az "otthoni" helyett? Persze lehet hogy vesznek és ebből a Richternek konoly bevétele is lehet, de számomra túl rózsaszínnek festette le a jövőt.

#628080 Hathor Előzmény: #628076

A helyszín egyáltalán nem volt elegáns. Sőt.. elég szűkös volt az előadóterem sora és fapados.

A cég pedig szépen beragadt Richerbe ez jól látszott.

Ilyen nincs, hogy az év storyját közzé tesszük, és erre összehívunk egy előadást.

Nem zárom ki, hogy felfele megy a Richter, én is felfele várom a piacot, de ez az egy részvényes kiemelés, nem volt szerintem elegáns.

El tudom képzelni, hogy MSCI index kikerülése előtt szépen beragadt a cég a papírba. Természetesen nem állítom, nem tudhatom, de ez jött le teljesen.

Amennyiben Richter 70.000re megy, akkor OTP 10.000re amiben ugyanekkora fantázia lesz.

Krumival összefutottam a helyszínen, mondtam ott is neki..

Szerintem jó a kezdemény…

#628076 Aptiti

Szerintem jó a kezdeményezés. Mivel nem tizenkettő egy tucat TA elemzést rágott le csontig.

A helyszín és a körítés is elegáns volt szvsz.

Ünnepelhettük magunkat mint egy nagy család:)