Persze, hogy elgondolkodnak, Portugáliának és másoknak is előírták már, hogy építsék le az EÜ rendszerüket, "dögöljenek meg" jeligére.
Persze, hogy elgondolkodnak, Portugáliának és másoknak is előírták már, hogy építsék le az EÜ rendszerüket, "dögöljenek meg" jeligére.
remélem elgondolkodnak a nyugatiak h hogy is van ez akkor ... ki fizet többet ... kinek.
Ez egy gyöngyszem, nem tudtam, hogy ezt egy úniós biztos szóvívője mondta azt hittem csak a szokásos fröcsögés...
"Neelie Kroes digitális területért felelős uniós biztos szóvivője szerint az uniós szabályokkal és a józan ésszel is ellentétes, hogy Magyarországon kétszer akkora adó sújtja a mobilhívásokat, mint a környező országokban.
Ryan Heath szerdán a Twitteren foglalkozott a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által bejelentett intézkedéssel, amely az eddigi 2 forintról 3-ra növeli a vállalkozások által fizetendő távközlési adót.
A digitális területért felelős uniós biztos szóvivője úgy fogalmazott: "miért kétszer akkora a mobilhívások adóterhe Magyarországon, mint a környező országokban? Ezt mi is szeretnénk tudni". "Tudták, hogy Magyarországon és Norvégiában ugyanannyiba kerülnek a mobilhívások, de a norvégok fizetése hétszer akkora?" - tette hozzá."
Jó reggelt, kedves Uniós biztos és szóvívője! Üdv a nagy magyar valóságban! Hát basszus, a magyar ember sajátossága, hogy 7x kevesebb fizetésből szeretne nyugat-európai jóléti szolgáltatási színvonalat...de ha ez a mérvadó, mivel 7x kisebb a fizetésünk, ezért csak arányosan kisebb jóléti szolgáltatásra lennénk jogosultak... azaz számoljuk fel az általános oktatást, mert 7x kevesebb a fizetésünk, meg számoljuk fel az eü-t...de vessünk ki progresszív SZJA-t az átlagfizetésre, ami Norvégiában a nyomorhoz se elég, nehogy még ezek az emberek véletlenül felkapaszkodjanak....
Ahogy Hofi mondta, akkor csomagolok, mert nem várom meg, amig kötelező is lesz.
PC-nek kell lenni, ez a trendi.
Ja és mielőtt valaki félreértené: Ha felállna egy tökös kigyúrt kopasz államtitkári pozícióban, kemény kivert bőrdzsekiben, hogy "haverok, én úgy gondolom, hogy az igazi magyar s@ggbekúrás az igazi", vagy egyszerűen csak annyit mondana, hogy "én az análszex híve vagyok" akkor ugyanezek a trendi édibédik óbégatnának, hogy ez a perverz állat azonnal szűnjön meg a történelem színpadárók, meg kiskorúak védelme, hogy miket nem mond és hogy azonnal takarodjon a beteg állatja, mert alkalmatlan a pozícióra.
Mert ő csak egy bunkó k*csög és nem kifinomult b*zi.
:-DD
Valahogy amúgy van olyan érzésem, nekem is hogy a tanárok fogják ezt legjobban utálni! De legalább nő a megosztottság a pedagógusokon belül, és legalább drága lesz. Mert azt prospero se tudja, hogy jo lesz vagy sem, csak hogy kell, de hogy tényleg megéri-e? Azt nem.
Bocs, de pöszetey óta, aki szerint a melegség a legfontosabb egy kormányzati pozícióban, én letettem arról, hogy lehűtsem a kedélyeiket. Elég volt akkor ahogy az édibédi kisz hávejok cuki módon megtapszojták a betojtszágát, akajom mondani bátojszágát... és átadták a puszi-puszikákat a kis édinek.
"Az mindenesetre figyelemreméltó, és tényszerű, hogy azóta zuhan meredeken a születések száma, amióta nem üzlet a megélhetési szülés és gyerek-tartás."
No, várjuk ki a végét. Kinőjük a németes racionalitást, és átnyergelünk a franciás gyerekgyártási támogatásra, hogy pár szép grafikont mutathassunk, hamiskás kis.ker adatot...!
:-DDDD
Igen, ezt ugy fogalmaztam meg anno, hogy a francban van az, hogy így dübörög a gazdaság, a nettom meg nem növekszik. Most, hogy áll a gazdaság, nem nő a bruttóm, a nettóm meg növekszik :-) Bár prosperotól tudom, hogy ebből vissza kell ám adni, mert hujj de megerősödtem. Pedig hogy fog csodálkozni Misi, prospero majd, hogy még sem jönnek majd a bevételek a "visszaadásból"!
"Mert valahogy pillanatok alatt felejti el mindenki, hogy a GDP növekedés pláne kamatcsökkenéssel párosulva, és csökkenő jegybanki tartalékokkal együtt önmagában több pénzt jelentene, amit amiről itt ÖSSZESEN beszélgettünk."
Súgd már meg a kormányzatban, egy szép emailben! Segíts nekik, meleg van :-)
Azt nem tudom, hogy ez így van-e, de ha igen akkor azt nem bánom azért...
Erro szoktam mondogatni, hogy nem véletlenül tiltják azt, hogy a cigányokat "kisebbségnek" avagy "nemzetiségnek" definiálják, mert akkor rögtön lehetne róluk statisztikákat csinálni. Így például ezen adatokból pont az nem derül ki, hogy melyik jövedelmi dekádban, avagy mely nemzetiségek, avagy "etnikumok" területén változtak az adatok.
Az mindenesetre figyelemreméltó, és tényszerű, hogy azóta zuhan meredeken a születések száma, amióta nem üzlet a megélhetési szülés és gyerek-tartás.
Nomeg persze, abban a pillanatban válna értelmezhetetlenné a szegregáció és hasonló bullshitek, hiszen onnantól szó sem lehetne szegregációról, ha "nemzetiségi iskolákba" járhatnának, amely pontosan az ő nemzetiségük szokásait tartaná tiszteletben a többségi társadalomban való együttélési modell megtanításával együtt.
Persze, hogy nem.
Bár jegyezzük meg, hogy az a kevés akik születnek "jó/jobb minőségű" szülőktől születtek!
A legszebb ebben a feelingben az, amit oly nagyon élveztem 2002-2010 között is, hogy miközben jöttek a szebbnél szebb GDP növekedési számok, annál több adót kellett fizetni. Nálunk valahogy kontraproduktív ez a rendszer is, minél sz@rabb a GDP adat, annál kevesebb adót kell fizetni, de ha véletlenül minden nemzetközi társaság és elemző javítja a kilátásainkat, akkor máris jön a menetrendszerű adóemelés :)
Mert valahogy pillanatok alatt felejti el mindenki, hogy a GDP növekedés pláne kamatcsökkenéssel párosulva, és csökkenő jegybanki tartalékokkal együtt önmagában több pénzt jelentene, amit amiről itt ÖSSZESEN beszélgettünk.
Hogy a klasszikust idézzem:
Hol a pénz?
"A pedagógus és eü életpályamodellről együttesen...meg arról, hogy miért kellett a Varga csomag: életpályamodell finanszírozásra, demográfiai programra, egyszámjegyű SZJA-ra esetleg vagy "csupán" az államadósság csökkentésre és/vagy a hiánycél tartására..."
Ha szerinted erre elég lesz a Varga-pakk (100-120 mrd) tévedsz! És _AT_nak lesz igaza, hogy ez még a kezdet.
"mindenesetre kiderült, hogy a kamatjövedelem ehojából nem az eü életpályamodellt fogják finanszírozni, mint ahogy azt feltételeztem..."
Naná, hogy nem, ezt én is megmondtam volna neked:
pár hónapja egy szakközgazdász azt mondta, hogy önmagában az EÜ átalakítása, amit a kormány tervez 3-400 mrd forint, nyeltem egyet. Szóval amit te itt felsorolsz az kb. 1 000 mrd. Ennyi lesz elvonva a reálszférától a transzferáltakra, ha ez mind megvalósul!
Ez csak afféla szokjuk a feelinget dolog!
Na hát a Te "fajtádról" ne is beszéljünk. Sok ilyen kollégám van. Felneveltek 2-3 gyereket és úgy jött ki, hogy kimaradtak a támogatásokból, pont a kormányváltási oszkogatásokból. és semmit nem kaptak, sokakhoz képest. Volt aki 100 HUF-fal maradt le valami kedvezményről, mert éves fizetése 100 HUF-fal volt több. és...mégis. Felneveltél 3 gyereket. Jól élsz, meg vagy. Talán mert megy osztogatás nélkül is. Talán mert ha az ember tesz, igyekszik, és jó a környezet vagy azt megteremti, akkor nem kell "adomány".
Csak csendben jegyzem meg, hogy Franciaországban ritka erős a családi támogatás, gyerekvállalási ösztönzés, és most elég nagy szarban vannak, hisz:
a gyerek nem biztos, hogy abban az országban lesz adófizető, tehát a büdös életben nem kapja vissza a támogatást az állam
az állam soká kapja vissza ütemezetten azt amit ráköltöttek a gyerekvállalásra
Amúgy, ahogy egy német mesélte az adórendszert, kb. náluk van olyan, mint most nálunk, és ez tök jó. Nem hiszem, hogy kellenének még Xtra gyerekgyártási támogatások.
Jó gazdasági feltételek kellenek, kiszámíthatósággal, és akkor gyarapszunk!
Nem, mert én úgy élem meg, hogy a bécsi metróban vásárolok. Így itthon elenyésző, amit én ÁFA-ban fizetek. Így az sem érint. Nem azért nem értek egyet valamivel, mert engem így vagy úgy érint, nekem elveim vannak.
És az elveim szerint nem azokat kell adóztatni, akik mondjuk megtakarítanak, és hozzájárulnak az állam fenntartásához. Mert azért ne feledd el, ezt megintcsak a zemberek fizetik meg. Akinek van egy kicsi esze és pénze, csinál szlovák céget, az vesz állampapírt, és máris nincsenek ilyen vicces adók. De egy magyar cég is megveheti, az sem fog 6% mittomén mit fizetni. Csak eddig nem akartam ötleteket adni, de ha kicsalod belőlem :D