Regisztráció Elfelejtett jelszó

Pénz kereset ,állások

Re: nincs cím

#630044 Dr. ursi Előzmény: #630040

köszönöm a válaszokat mindenkinek !

-

még egyetlen kérdésem lenne.

amikor kinti álláshirdetésekben azt látom h 45000 font per év az bruttóban v nettóban értendő ?

#630039 Dr. ursi Előzmény: #630038

ja. nem idehaza hanem külföldön.

ha idehaza keresne ennyit az bruttó 1,2 lenne.

de egy szimpla mérnök sztem nem keres idehaza ennyit.

bruttó 1,2-t azaz nettó 600-t.

sztem idehaza egy szimpla mérnök 5-10 évvel bruttó 600 azaz nettó 300-350 max.

de sztem ez már inkább a vezetői poszt idehaza középvállalatnál multinál meg középvezetői poszt.

#630038 Dr. ursi Előzmény: #630037

megpróbálom érteni amit írtál.

tehát egy szimpla mérnök 5-10 éves tapasztalattal nettó 600ezer forintot keres egy multinál idehaza ?

#630035 Bendeguz Előzmény: #630031

igen, sajnos már mindenki többet keres a világon, nekünk ez maradt versenyelőnynek... :(((

nem tudom mit számoltál, de a nettó 2000 euró az nettó 600 ezer Ft. Ez egy átlag munkavállaló 5-10 év tapasztalattal. A főnökök kb 50-70%-kal keresnek többet.

#630034 lagwagoner Előzmény: #629994

:-) Igen. Tudod: az ismerősöm ismerőse kategória. Csak egy gombot nyom meg, és ezért kap 700e nettót, autót, mobilt. Persze. A Nagy cégek már csak ilyenek. Ez is magyar mentalitás: hall valamit az illető nettóban azt felbruttosítja, így adja tovább,majd az is. Fingja nincs h valóban mit csinál az illető, de biztos csak henyél, ellentétbe a beszélővel, aki majd meg szakad, és mindenhez ért.

#630031 Dr. ursi Előzmény: #630027

én azt látom h 250bruttóról indult a kezdő minbizt mérnök fizetése még 2ezerben és most vezetőként keres ugyanott 600 bruttót.

közben ugyanezen beosztásokban az anyaváll és az amcsi gyárak kicsit más fizukkal vannak eleresztve ...

a kínai gyárról nem tudok nyilatkozni de shanghaiban is már sztem többet keersnek mint idehaz.

#630027 Bendeguz Előzmény: #630022

multinál nincsenek ekkora különbségek, mert figyelnek hogy ne legyen bérfeszültség. ez a magyarozás a tapasztalataim alapján teljesen alaptalan. ha teljesítesz, akkor elfogadnak és megkapod az elején a fizetési sáv alját (aztán lehet tovább bizonyítani!).

#630023 Bendeguz Előzmény: #630019

igen! :)

általában túl nagy arccal indulnak ki a félművelt senkik és nem értik miért kell két diplomával halat sütniük.

ez most konkrét példa: két gimis osztálytársam ugyanazt a két képzést elvégezte egy főiskolán: informatikus és minőségügyi mérnök. az egyik nettó 450-et keres ma egy angol multinál magyarországon, a másik pedig valamennyi fontért sült krumplit süt 4 éve londonban és egy lakásban él 6 hasonszőrűvel. szóval a siker fele a mentalitásban és az intelligenciában van.

#630022 Dr. ursi Előzmény: #630006

tehát külföldön nem számít a származás ?

én nem így tudom.

egy brit mérnök ugyanabban a gyárban kétszer annyit keers mint ugyanaott ugyanoly poziban magyar mérnök.

idehaza meg két mérnök munkáját végezve keres negyedannyit mint a brit. vagyis feleannyit mint a kinti magyar.

de kettő helyett dolgzoik.

persze cég függő is.

mert a nagy multiknál tényleg minden feladatra külön ember van és tényleg elég keveset dolgoznak lásd pl audi rbosch és ehhez képest egy sima mérnök bruttó pár év tapival 350 körül va.

#630019 Fornit Előzmény: #630006

Igen, nem tud angolul, és csodálkozik, hogy 600 tányért kell naponta elmosnia, csak azért mert....

#630012 Euroman Előzmény: #630006

ha nem vették fel, akkor nem kevesebb pénzért, hanem egyáltalán nem alkalmazták.