Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: nincs cím

#629313 Boby. Előzmény: #629311

"Amennyiben egy ilyen turbo certifikát alaptermékének árfolyama eléri a BÉT Terméklistában meghatározott korlátot (K/O esemény vagy kiütés), úgy a kereskedés az eddigiekhez hasonlóan ugyan felfüggesztésre kerül, azonban a certifikát nem kerül még aznap automatikusan törlésre. Amint a kibocsátó meghatározta az adott certifikát maradványértékét, erről rendkívüli tájékoztatást tesz közzé a BÉT honlapján. Erste certifikátok esetében ez az információ megtalálható az Erste Befektetési Zrt. honlapjának (www.erstebroker.hu) certifikát aloldalán.

A maradványérték közlését követően a BÉT a certifikát kereskedését visszaállítja, amelynek az a célja, hogy a befektetők a K/O-val érintett certifikát maradványértékét tőzsdei ügylet keretében gyorsabb elszámolás mellett kaphassák meg a kibocsátótól,a maradványértéknek megfelelő áron egyoldalú, vételi oldali árjegyzést biztosítva a befektetők birtokában levő certifikát-mennyiség erejéig."

Így szakszerű. Régen legalábbis így működött.

Re: nincs cím

#629305 Hibaz Előzmény: #629288

Mi történik ilyenkor a Certikkel ? 0-án elszámolják,vagy egy fix áron ??

Re: Ki mit szól ehhez?

#629270 xmann Előzmény: #629114

Elnézést De ezt az estar hozzászólást nem tudom értelmezni.

1. Te leírtad hogy a forintnak 399en kéne lennie inflációs különbség alapon

2. Én leírtam hogy ez nem egy releváns dolog, mivel egy deviza árfolyamát önmagában inflációs különbség alapon nem lehet megítélni. Egyébként sosem lehetett, már evtize óta az ismert deviza arfolyammodellek ezt állítják ebben nincs változás. Azt is leírtam mi az ami hosszútávon meghatározza az egyensúlyi devizaárfolyamot

Szóval hogy mi van az estar könyvben azt nem tudom és azt sem hogy miként jön ez ide

#629252 ikszf Előzmény: #629124

Azzal lehet a legegyszerűbben kiiktatni, ha senki nem válaszol a 3 oldalas hozzászólásaira. Én már alapból átugrom.

ennyi

#629127 Boby. Előzmény: #629125

Nem a stílus a gond, hanem a valóságnak eladott tudatos hazugságok. Ez nem propaganda oldal. Húzzon a p*csába valamilyen politikai oldalra... én biztos nem megyek utána. Azt is mondtam már amúgy nem kell finnyáskodni, akkor sem finnyáskodik senki, amikor ez az elmebeteg egész nap másokat sérteget, mert ő úgy gondolja, hogy igaza van.

#629126 tozsdenyul Előzmény: #629125

Van benne igazság.

Tudod, mi még a szomorú?

Szétoffolni egyszerre több szakmai topikot, ugyanannak a bullshit propagandának a spammelésével, másolásával. Olyan terjedelemben, hogy minden on topic tartalom megy a süllyesztőbe.

#629125 lagwagoner Előzmény: #629124

Na de mi szükség van burkoltan anyázni, apázni, ha nem értünk valakivel egyet? Vagy nem tetszik valakinek a stílusa? Ez elég szomorú!

#629124 Boby. Előzmény: #629122

"Semmi szükség a személyeskedésre, "

AT esetében sajnos van, már pénteken megindokoltam. Ez nem kormánypropaganda oldal.

"állítólag (azt hallottam mástól) az átlagnál magasabb erkölcsi és pénzügyi intelligenciával jelentkező emberek írogatnak."

Ezt biztos nem én mondtam. Ráadásul nem is értek vele egyet. Ezen a fórumon némelyek, kimondottan rosszul van ellátva ezen adottságokkal...lehet én is közéjük tartozom.

#629123 Boby. Előzmény: #629121

Gondolom egy lenin sapkás párttitkár szexuálisan vegzálta..., oszt mi isszuk meg a levét.

#629122 lagwagoner Előzmény: #629120

Semmi szükség a személyeskedésre, pláne, hogy itt állítólag (azt hallottam mástól) az átlagnál magasabb erkölcsi és pénzügyi intelligenciával jelentkező emberek írogatnak.

#629120 Boby. Előzmény: #629115

"Ahogy természetesen elég ránézni ennek a szuperbullshitnek az egyszerű cáfolásához a PLNHUF grafikonra, hogy látható legyen, mindez mekkora uszítás (a lengyel gazdaság még csak recesszióban sem volt és folyamatosan növekedett - a PLNHUF mégis stagnál), amivel vagy a regnáló internáci marxista terroristát védik, vagy a nem internácit ekézik.

Csak egy a lényeg: Marxizmus hívői és világ terroristái Magyarország ellen egyesüljetek!"

Mondd, téged apu vagy anyu bántott kiskorodban?! Egyikük biztos internáci marxista terrorista volt, gondolom most 20 év elteltével éled ki az akkori elfojtásaidat.

#629117 Boby. Előzmény: #629102

"Ha ez feljebb kerül, akkor értelemszerűen fognak feljebb kerülni a térségi hozamgörbék is, így a magyar is - azonban éppen az a lényeg, hogy ez már szinte immunis lesz a forint árfolyamára, és mostantól nem a HUF árfolyama fogja a hozamszintet befolyásolni, hanem a térségi hozamszint."

Azokkal az alapvető folyamatokkal nem is kell foglalkozni, hogy a hozam emelkedés az nem egy öncélú fogalom, hanem a kötvényekre nehezedő eladói nyomást takarja, amely mivel a kötvénytulajok nagy részben külföldiek így az eladott kötvényeikért kapott forintjukat átválván - gyengítvén -a forint gyengülését okozhatják...Vagy hogy Mo.-nak van egy hatalmas finanszírozási igénye, amit a lakossági jövedelmek nem képesek finanszírozni és amennyiben az általad is vázolt eladási folyamatok vagy nem vételek olyan helyzetet eredményeznek, akkor az mnb arra a szintre fogja emelni a kamatot - ha kell 15% -, amin a befektetők hajlandóak lesznek kötvényt vásárolni evvel finanszírozni az országot. Ezekkel nem kell foglalkozni, te csak nyomd a b@romságaidat!

#629115 Előzmény: #629112

Pechemre véletlenül beleolvastam abba, amire válaszoltál, és égnek is állt tőle az összes hajszálam (ezentúl jobban figyelek, hogy a fizetett provokátorokra adott válaszokat is elkerüljem):

Hát ha valóban azt nézzük, hogy az EU/EUR zóna gazdasága hogyan változott az elmult nyóc évben (2002-2010) és a valós gazdaság alapján kellene ítélni, vagy akár a hamisított adatok alapján, akkor aztán főleg 500 HUF/EUR-nál kellene a forintnak állnia, 2008-2010 között pedig meredek esésben kellett volna lennie tetszőleges jegybanki alapkamatszint esetében is.

Arról meg már nem is beszélve, hogy micsoda süket lózungokat nyomtak ezek az elvtársak le pár éve arról, hogy ez mind nem számít, csak az infláció, mert az a jegybanki politizálás alapja, most meg hirtelen nem is érdekel semmit, mert annak semmi jelentősége nincs a deviza árfolyamára, csak a termelékenység különbségnek.

Ami alapján egyebekben 2010 óta viszont pont meredeken erősödnie kellene a forintnak az EUR-hoz képest, de idén aztán mindenképpen azt kellett volna tennie. Oszt természetesen magasról cseszik erre meg a többi túlhaladott marxista dogmára. Ahogy természetesen elég ránézni ennek a szuperbullshitnek az egyszerű cáfolásához a PLNHUF grafikonra, hogy látható legyen, mindez mekkora uszítás (a lengyel gazdaság még csak recesszióban sem volt és folyamatosan növekedett - a PLNHUF mégis stagnál), amivel vagy a regnáló internáci marxista terroristát védik, vagy a nem internácit ekézik.

Csak egy a lényeg: Marxizmus hívői és világ terroristái Magyarország ellen egyesüljetek!

#629114 lagwagoner Előzmény: #629111

De nyugtatgasd az E-Star részvényeseket is, hogy amit a könyvben látnak az lényegtelen...sajna ezt elég sokan szeretnék is elhitetni.

#629112 lagwagoner Előzmény: #629111

Erre válaszoltam (amit Boby is kifogásolt, h ne lenne jelentősége), de mindegy (lásd egérkurzor rávitele a címzett:@........nevére):

"nyilván azt is kiejelenthetnénk hogy a Dow Jones könyv szerinti értéke 6524 pont, csak ennek sem lenne sok jelentősége. Ettől még ténynek tény, csak haszna nem nagyon van, hogy tudjuk"

#629111 xmann Előzmény: #629096

NEM. NEM és NEM.

Az egész leírásomnak az volt a lényege, és ezt pontosan hogy a nagybefektetők, intézmények tudják legjobban, hogy két deviza "egyensúlyi"keresztárfolyamát nem az inflációs különbség mozgatja, hanem a termelékenységnövekedés és a GDP deflátor. Ha egy adott ország pölö egyre többet tud termelni ugyanakkora munkaerővel, akkor a devizája még nominálisan is felértékelődik ANNAK ELLENÉRE hogy az inflációs különbség semmiféle felértékelődést nem indokolna. Erre jó példa a cseh korona árfolyama az elmúlt 10 évben. érdemes megnézni.

tehát az inflációs különbség az égvilásemmit nem árul el az értékeltségről önmagában. Sem neked, sem nekem, sem a fagyipénzzel játszóknak, sem az intézményeknek.