Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Portfóliókezelés

Re: Buda-Cash Trend portfólió

#628967 Janicroft Előzmény: #628956

Köszönöm a válaszodat, rávilágítottál néhány olyan pontra ami felett átsiklottam volna.

#628956 Boby. Előzmény: #628668

Nekem ugyan semmilyen kapcsolatom nincs a BC-vel, de felkeltetted az érdeklődésemet ezért egy kicsit utánanéztem a dolognak.

Először is, szerintem ez szintén egy bizalmi kapcsolat, ha valakinek van a céggel és ezzel a "stratégiával" kapcsolatban bizalma akkor bele lehet vágni.Evvel az ügylettel akár nyerni is,de akár nagyot bukni is lehet. Én legalábbis semmilyen tőkegaranciát nem találtam, ellenben kiszállni csak egy év után lehet, és mint tudjuk ez idő alatt sok víz lefolyik a Dunán.

Másodszor, törvényileg úgy néz ki, hogy ez valóban megfelel a portfoliókezelés szabályainak, bár én ezt a tevékenységet többnek gondolnám annál, mint hogy egy matematikai algoritmus vakon nyit-zár nagy tőkeáttételes pozikat. Mo-on tudtommal két ilyen - algoritmus - alap is működik, amennyire én nézni szoktam nem nagy hasznot hajtva a tulajdonosoknak.

Harmadszor, problémám van a reklámmal is. Azt írja ugyanis, hogy "2004 óta 15,26%-os éves átlaghozam". Ez mit jelent?!Két év távlatában próbálom meg értelmezni a mondatot.Első évben csinál -50%-ot, a másodikban meg +70%-ot, akkor ez így fejben számolva +20%,tehát két év távlatában az éves átlaghozam 10% lenne, miközben ugye tudjuk, hogy ez így vastag mínusz annak aki a lét betolta?!

Negyedszer, aszongya hogy: "A Trend 2004-es bevezetése óta az átlagos hozamgörbe meredeken ívelt felfelé egészen 2008-ig, akkor - a globális válság elmélyülése miatt - a piacok olyan mozgásokat produkáltak, amelyek szükségessé tették a rendszer változtatását." A piaci mozgást azt értem, de mit produkált az algoritmus, avval miért nem dicsekszenek..., és mi a garancia, hogy a piac nem fog többé az algoritmust meglepő mozgást produkálni?! Ja, meg is találtam - "2010 augusztusában olyan új stratégiát vezettünk be, amely előtérbe helyezi a devizapárokat és elveti az alacsony szintű diverzifikációt." -, tehát mivel a tőzsdén léket kapott a rendszer, így most a "sokkal kevésbé veszélyes devizát" nyomatják.

Ötödször, azt mondják az indulás min. 500.000. Ft. Rendes portfoliókezelést jó estben úgy 10 millától lehet igénybe venni,de inkább magasabbról. Nem állítom, hogy minden olcsó szolgáltatás csak sz@r lhet, de mivel itt portfoliókzelésről beszélünk, senki ne gondolja, hogy ennyi pénzért egy jól vagy rosszul megírt script-nél többet kaphat.

Végkövetkeztetés, számomra nem tűnik ez többnek egy jutalékéhes brokicég ügyes próbálkozásánál, arra hogy a makkal álmodó spekik pénzének a pörgetésével minél nagyobb jutalék bevételre tegyen szert. Amennyiben ez annyira sikeres program lenne, akkor a BC a sor elején tülekedne az MNB növekedési hitelprogmjában való részvételért.

#628748 lagwagoner Előzmény: #628668

Régen (5-7 éve) én is nézegettem. Ugye ez egy 1 éves szerződés, aminek a végén lesz valamekkora hozam. Kvázi olyan mint ha Zártvégű alapot vennél.

Igazság szerint nem találom jobbnak, mint egy jobb abszolút hozamú alapokból összeállított portfóliót, amely alapok befektetési szempontból szintén ugyanazok mint ez a portfoliókezelés, azzal a különbséggel, hogy azokat bármikor adhatod veheted, nincs futamidejük, valahol nekem transzparensebbek is.

Ilyen alapok: Concorde Vakmajom, Platina Pí "B", HOLD, Citadella, OTP Supra, EMda, (Plotinus - ez ugye Zsiday vagyonkezelő RT-je, melyet a béten vehetsz meg).