Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: nincs cím

#628452 Spade Előzmény: #628447

Hát téged se érdekelnek a tények mert pont azt írtam le h Simort nem érdekelte a piac, szerinte márciusig 7%-on van a jó kamat, és ez azért lényeges mert ugye itt csinovnyikokról volt szó akik emberek és nem a piac, ugye ? :)

.

"A kamatszintet nem az MNB határozza meg hanem a piac."

Ez meg netto butaság, lásd FED, az vitte le a piaci kamatot h a ratet levágta a f@szba és mellette tépni kezdte az állampapírokat, az ECB-ről meg ne is beszéljünk. Szal ez jól hangzik, a könyvekbe be is írják meg sok arc le is nyilatkozza, csak semmi köze a valósághoz, ugye ? :)

#628450 rbbj11 Előzmény: #628447

kivétel az utolsó évet, mikor Simor valóban dacból vagy csak a kormánynak fityisz bemutatási célból nem csökkentett

#628448 prospero Előzmény: #628444

"Simornál meg a marha nagy devizahiteles kitettség, Fideszes politikusok ft bedöntése, az nyilván nem magyarázat, mert oda nincs magyarázat..."

Nem győzöm elégszer leírni: Simor András idézte elő a magyar lakosság és vállalatok devizaeladósodását, ergo nem menti fel őt, hogy 2008-2009-ben már magas volt a devizakitettsége az országnak. Amikor Járai átadta a stafétát, mindössze 1500 milliárd forinton állt a devizában felvett hitelek nagysága, utána 1,5 év alatt futott fel igen meredeken 5-6000 milliárd forintig.

Fideszes politikus ft bedöntése - ennek megítélése megint örök vitatéma: ha nincs probléma a magas devizaadósságunkkal és nincs görög para, akkor teljesen mindegy, hogy mit mondanak a Fideszes politikusok.

#628447 xmann Előzmény: #628419

Úgy látom ezen a fórumon a tények kevés embert érdekelnek. Leírtam a magyar és lengyel alapkamat alakulását abból minden kiderül. A kamatszintet nem az MNB határozza meg hanem a piac. Az MNB meg megy utána. Ennyi a nagy sztori

#628446 prospero Előzmény: #628439

2006-ot miért kellene elfelejteni, mikor 2006 szeptemberéig ment a parasztvakítás a kormány részéről??

#628444 tozsdenyul Előzmény: #628436

Persze, jó világpiaci környezetben magasabb kamat kellett, mint 2008-ban a válság közepén, ahol letolt gatyával találtuk magunkat...na ja :)

Nekem nem okoz gondot leírni, hogy Simor nem sietett csökkenteni a kamatot Orbánéknak, úgy látszik, nem mindenki képes hasonlóra.

Látod, erre gondolok, hogy egy kicsit több objektivitás kellene.

Bajnai mocsok, mert amikor próbálta kezelni a Hajdu-Bét ügyet (miután mások nem fizették ki a gazdákat), valaki öngyilkos lett.

Fidesz önkormányzat nem fizeti ki a libás gazdákat, de az kis baj, meg egészen más, Járai meg szegény kénytelen volt emelni, a hiány miatt, a legnagyobb bikapiacon.

Simornál meg a marha nagy devizahiteles kitettség, Fideszes politikusok ft bedöntése, az nyilván nem magyarázat, mert oda nincs magyarázat...

Ugyan már.

Hát ezért vagyunk ott, ahol.

#628443 rbbj11 Előzmény: #628437

nem akarod érteni a célzást, igaz? :)

Egyébként pont annyi a különbség az években és annak jelentőségében (pl. 30 éves gyilkos esetében), mint a párhuzamba vont esetben...

#628439 rbbj11 Előzmény: #628436

az utolsó évet felejtsd el. Az személyes egymásnak betartásról szólt, l. lejjebb, írtam, jó a magyar összetartás.

#628438 prospero Előzmény: #628436

Így igaz.

Hasonlóan, hiába van sok pénz a világban, ha a magyar áht az egekben lenne most, senki semmilyen kamat mellett nem jegyezne államkötvényt - hiába mennek lefele a hozamok világszinten...

#628437 Spade Előzmény: #628435

bezony van különbség a sima emberölés meg a csoportos emberölés között, letöltendő években pl. minimum dupla, de lehet végtelen is hiszen az utóbbi legtöbbször tényleges életfogyt.

#628436 Spade Előzmény: #628430

Pedig bizony van különbség, Jarai azért nem csökkentette a kamatot mert a költségvetési hiány éppen szökött az egekbe, ellentétben a Simor-fidesszel ahol 50 éves 1.9%-os rekordmélységbe süllyedt továbbá az infláció is ellentétes irányba tartott. Tudom h ez a 2 dolog nem zavar senkit aki nem ért a gazdasághoz, ahogy Simort se zavarta....

#628435 rbbj11 Előzmény: #628432

persze, van kis gyilkosság és nagy gyilkosság is, meg tömeggyilkosság is. Tegyünk már különbséget!

#628434 prospero Előzmény: #628430

Az a probléma, hogy ahogy emlékszem, Gyurcsány is bevitte a kellő számú külső tanácstagot a szavazatarányok megváltoztatása céljából a monetáris tanácsba, aztán mégsem lehetett kamatot csökkenteni... vajon miért? Mert nem volt meg a kormányok részéről a fiskális támogatás a 6-9%-os államháztartási hiányokkal! Szakmailag volt lehetetlen kamatot csökkenteni, ilyen fiskális politika mellett - feltéve, ha a kormány szerette volna, hogy az állampapírjait lejegyezzék!

#628432 Spade Előzmény: #628426

Azért tegyünk különbséget a között h valaki kis egzisztenciákat foszt ki (libás ügy) és azok csoportosan lesznek emiatt öngyilkosok, az ilyen egy utolsó sz@r ember, meg aközött h valaki az adóforintok egy részét felejti a zsebében, annek követjkeztében pl. hagyo egy szent ember a libáshoz képest.. A másik h a szociknál van egy nem alhanyagolandó 2010-ig kirabolt 245 milliárd dolláros tétel. Ez olyan nagy összeg h efölött nem lehet soha napirendre térni bármennyire is szeretnék egyesek.

#628430 rbbj11 Előzmény: #628422

"Igen, Orbánéknál nem sietett annyira csökkenteni a kamatot.

Ahogy Járai sem, a szociknak.

Ez egy ilyen ország.

Ilyen is marad, amíg a hit, és a fröcsögés, hazaárulózás megy, értelmes diskurzus helyett..."

pontosan! a híres magyar összetartás!

#628429 prospero Előzmény: #628422

A külső környezet mindkét esetben azonos: sok pénz van a világban, ami keresi a helyét.

Egy kérdésem van: MSZP-SzDSZ kormány fiskális politikája támogatta a kamatcsökkentést? Igen vs. Nem.

Orbán kormány fiskális politikája támogatta a kamatcsökkentést? Igen vs. nem.

2 jegybankelnök, hasonló külső környezetben (sok pénz), de nagyon különböző fiskális politikát folytató kormányokkal...Járainak esélye sem volt a túlköltekező kormányok mellett kamatcsökkentésre...

#628426 tozsdenyul Előzmény: #628419

Meg ilyen is marad az ország, amíg Bajnainál meg a libázás megy, meg az offshore-ozás...

(Most meg állami önkormányzat viszi csődbe a libásokat, és az állam hivatalosan nyomja a lóvét offshore cégekhez...)

Két eset van: a korrupció nem zavar, és elviseljük, ha a gazdaságpolitika rendben van. Ez esetben, hagyjuk a moralizálást.

Nem viseljük el, ez esetben meg moralizáljunk akkor is, ha a nagyvezír viszi offshore-ba a pízt.

Szerintem, ha eltűrjük a korrupciót, és hagyjuk intézményesülni, akkor annyi nekünk, de ez az én véleményem, én csak egy tánctanár vagyok itt a sok nemzetmentő között...

#628423 Ibiza Előzmény: #628415

"arra akartam kilyukadni /és akkor most tekintsünk el a tigrisképű kolléga teveképű zsidózós beszédétől/, "

beteg vagy..ez már kóros.. lassan már az orrkúpot sem lehet használni F1-ben mert zsidózás..

ez egy sima megfigyelés..a bankárok tevearcúak..mint a disznó átvevők disznóarcúak..

ha zsidózni akarok akkor cionistázni fogok..mert az egy izmus..mint ahogy engem következmények nélkül fasisztázhat egy szépember..a cionista nem feltétlen zsidó..

"1975. november 10-én az ENSZ 72 szavazattal 35 ellenében (32 hiányzással) elfogadta, a 3379-es határozatot, melynek értelmében "A cionizmus a rasszizmus és a faji megkülönböztetés egyik formája". 1991. december 16-án 111:25 arányban (13 hiányzással) visszavonták ezt a határozatot."

http://hu.wikipedia.org/wiki/Cionizmus

#628422 tozsdenyul Előzmény: #628420

Ez rendben is van, az én bajom, a "forintgyengítő" (SIC!) Simor, aki 10%-on (SIC!) tartotta a kamatot, 4,5 helyett című fröcsögések, csinovnyikozással spékelve.

Ennél legyünk objektívebbek.

Igen, Orbánéknál nem sietett annyira csökkenteni a kamatot.

Ahogy Járai sem, a szociknak.

Ez egy ilyen ország.

Ilyen is marad, amíg a hit, és a fröcsögés, hazaárulózás megy, értelmes diskurzus helyett...