Persze: még vidd bele ilyenekbe...
Persze: még vidd bele ilyenekbe...
amiről írtam, az német fejvadász oldalon jelent meg, és jólszituált (gyáros, nemes fene tudja) család kereste
Ha extrém befektetésre vágysz akkor nézz körül a magánhitel piacon is. Pár 10-100 ezres tételeket 20-25%-os kamatra egész jó befektetés lehet, megfelelő előszórás után.
Gondok vsz akkor kezdődnek ha a hiteltörlesztés fedi le a jövedelem 60-70%-át és nincs semmi megtakarítás.
Ettől te szerencsére messze vagy. Nem olyan rossz a pozíciód szerintem, ne szomorkodj túl sokat, persze tudom könnyű mondani.
Egyébként vsz az , hogy passzív jövedelmeid a kiadásaid 60-70% fedik egész jó kiindulási alap.
Ebben az országban a polgártársak 70-80%-a a két kezét összetenné ha ilyen lenne. Milliók élnek úgy, ha nem jön meg fizu akkor nem tudja befizetni a csekket, vagy stb.
Nem rossz az, hogy ennyit lefed. Vedd fel a segélyeket amiket adnak, mindent amit adnak munkanélkülit, ha van vmi támogatás bármihez képzésre akármi. Aztán közben keresgélsz, nézelődsz . Azt is el tudom képzelni közmunkában lesz olyan lehetőség ahol a te előéleteddel képzettségeddel vmi normális munkát meg tudsz csípni , aztán visszakerülsz az állami szférába. Csak lesz előbb utóbb vmi lehetőség.
Addig is próbáld a jobb ajánlatokat megkeresni vsz, van azért szórás betéti kamatokban is.
Hát igen most kamatcsökkentési ciklusban vagyunk. Kérdés meddig.
Azért arra nem fogadnék tartósan a 0-hoz fog tartani a jegybankink. Most öröm boldogság van a világban, mellé még a nagy jegybankok 0-án tartják a kamatot. Ha jövünk ki a válságból beindul az emelés, illetve ha jön egy komoly para akkor is kénytelen lesz lépni mnb, mert Ft-ot széptcsapják.
Aztán itt van Tolcsy testvérünk is. Akit ugye nem kell bemutassak neked, egy időzített bomba.
a most lejáró betétek még fedeznék, de sajnos a jelentősen csökkentett kamatok már a lehetőségek mértékéig lecsökkentett költségeink 60-70 %-át sem fogják fedezni, tehát ha nem lesz munkából származó bevételem, akkor a tőkénk is folyamatosan csökkenni fog...
Van néhány könyv amit ajánlanék neked teljesség igénye nélkül: Thomas Mann : Egy szélhámos vallomásai, Bárány Tamás : Nagy idők tanúja. Ha nem akarsz gép előtt ülni olvasgass jobb kedvre derülsz. :)
Helyedben összesíteném a passzív jövedelmeim (bankbetét, állampapír, bérbeadás stb) illetve az éves kiadásokat. Ebből kb be tudod lőni mi az a minimum összeg amire szükséged van mindenképp. Persze ha a passzív eléri meghaladja a kiadásokat akkor no para. Mellette töredék pénzzel tőzsdézhetsz, és keresgélsz vmi kedvedre való tevékenységet.
Amúgy meg :
"Ott ült a Császár. Dús hajában
hét csillag volt a diadém.
Rabszolganépek térden állva
imádták, barna köldökén
a Göncöl forgott, válla balján
lámpásnak állt a holdkorong:
de a bohóc sírt trónja alján:
"Mit sírsz" - rivallt reá - "bolond,
nincs szív, mit kardom át ne járna,
enyém a föld!" ... S hogy este lett,
egy csontváz tántorgott eléje
s elfújta, mint a porszemet."
Ne szomorkodj vsz sokkal de sokkal rosszabb is lehetne. Közhely de talán igaz. :)
Jaja... Tegnap találkoztam a fiammal az edzőteremben.
-Szia.
-szia.
Én -valami gond van?
Ő -ááá mostanában mindenkinek szar kedve van.
Én -az örömöket keresni kell nem jönnek csak úgy maguktól az életünkbe.
Ő- hát ja.
Én -gyurunk vazzeg:)
Hajrá a "a pénz keveset, de biztosan hozó eszközök"-höz,
Legyen belőle elegendő.
érdemes szétnézni, talán épp az az öböl vár téged, hogy hajózzál egy darabig vendégeidnek egy kis hajón, míg közben sztorizol.
jó nyilván ez az én projekcióm…
:-))
még néhány ideferdített vid:
Leszálltam…
köszönöm a hozzászólásokat. a tőzsdét folyamatosan leépítem, mert a sok izgalomhoz képest örömet sem okoz már, és a gép előtt eltöltött időhöz képest nekem nem is éri meg...a pénz keveset, de biztosan hozó eszközökbe kerül át...a többivel kapcsolatban nem tudok mit mondani....vállalkozástól félek, mert semmit nem tudok róla, szvsz elég dörzsölt sem vagyok hozzá, az az érzésem így meg csak buknék rajta....ami pénzt meg eddig bármin buktam, még sosem tudtam visszakeresni.
ahogy elnézegetem a hozzászólásaidat képes vagy arra, hogy létrehozd a saját állásod, azt amivel foglalkozni szeretnél.
nem ezt vette célba sorsod nyila (Te pedig szeretnél másfelé nézni)?
a héten láttam ilyen állásajánlatot....butler-t kerestek...bentlakás, étel járt az álláshoz, és br. 5200 Eur/hó 15 hónap/évre (nem tévedés)....viszont alapfeltétel volt legalább 5 év gyakorlat egy 5 csillagos szállodában...
csak a sikerélmény hiányzik.....ha valamivel megpróbálkozna, legyen az bármi, sikerülne, ( és itt most nem nagy dolgokra gondolok), feltöltődne, és bátrabban vágna bele új dolgokba amiben már fantáziát lát...
Ő most vigyáz a megtakarított pénzére, és ez a legrosszabb, pénzzel lehet pénzt keresni.
Euroman, írok majd egy privit!