Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: nincs cím

#627785 prospero Előzmény: #627517

"a hazaáruló forintgyengítő Simor, az új Orbán kormánynak 5,25%-os jegybanki alapkamatot hozott. Eur/Huf ekkor 270-290, inkább csökkenő tartomány."

Nincs ebben semmi különös... Simor támogatta Bajnai politikáját, Orbánét meg nem, novemberben már el is kezdte emelni a kamatokat a monetáris tanács..

#627771 rbbj11 Előzmény: #627542

92.9-en lezártam eurhuf shortjaimat nyerőben. Mondjuk tartani kellett volna, de eurrub short túl sok tőkémet köti le

egy kori elfér lassan fo…

#627542 Sumér harcos

egy kori elfér lassan forint erő irányába...

longok zárva...

partvonal,még eurhuf short is lehetséges lehet innen számomra...

lehet 293-on visszaállnék...longba.....de ezt majd mutatják az általam figyelt indik, egyebek.

#627517 tozsdenyul Előzmény: #627464

Én meg csak néhány tényt idézek neked:

a hazaáruló forintgyengítő Simor, az új Orbán kormánynak 5,25%-os jegybanki alapkamatot hozott. Eur/Huf ekkor 270-290, inkább csökkenő tartomány.

A normálisan működő monetáris tanács alatt 2013-ban volt már a jbk 5,25%.

Eur/Huf ezen időszakban 290-308, inkább növekvő tartomány.

A forint egyébként 2011 nyarán indul erős gyengülésnek, a forintgyengítő Simor ekkor 7%-ig emelte a kamatot, gondolom forintgyengítési célzattal...

szóval szerintem ez

"Mindebből az következik, hogy nagy mértékben függ az alapkamat pályájának alakulása attól, hogy a FED mit fog benyögni QE ügyben, illetve attól, hogy mennyi a hosszútávú USA papírok hozamszintje."

sokkal közelebb állhat az igazsághoz, és úgy tűnik te is így gondolod.

Csak jól esik nyomni a propagandát gondolom :)

#627464 Előzmény: #627175

Nézd, én egy dolgot tudok neked erre mondani: Amig a hazaáruló csinovnyik egyeduralkodóan ült az MNB-ben a sleppjével, addig ha csak megszólalt, ha csak meglátták a pofáját, már akkor zuhanásnak indult a forint árfolyama. Amióta odaültették a monetáris tanácsot, ami már normálisan működővé tette az intézményt, azóta teljesen nyilvánvaló lehet bárki számára, hogy az alapkamat csökkentése valójában egyáltalán nem hat a forint árfolyamára, mert semmi köze nincs hozzá mindaddig, amig a reálhozam jóval magasabb, mint a kockázatmentesnek tartott papírok esetében.

Ennek megfelelően érdemes szerintem megnéznek az újabb kommunikációt a külföldi elemzők és az MNB részéről, amelyek teljesen egyhangúan immár arról értekeznek, hogy a kamatcsökkentési ciklus alja ott lesz, ahol a reálhozamot még kielégítőnek találják a befektetők, viszont jól látszik az, hogy azt a szintet most senki sem tudja, mert eddig SOHA nem az egyensúlyi szinten volt az alapkamat, hanem szélsőséges nemzetközi terroristák érdekeinek megfelelően volt a népnyúzás maximumra belőve.

A helyzet ugyanis az, hogy utoljára akkor volt reális az MNB kamatszint, amikor még Surányi volt ott, ugye Járai idejében meg azért nem volt reális, mert akkor volt árfolyamcél az EUR erőltetett (de AKKOR MÉG nem elhibázott) bevezetési vágya miatt.

Mindebből az következik, hogy nagy mértékben függ az alapkamat pályájának alakulása attól, hogy a FED mit fog benyögni QE ügyben, illetve attól, hogy mennyi a hosszútávú USA papírok hozamszintje.

Egy dolog azonban már most bizonyos, nyomás nem fog a forintra nehezedni a kamatvágáskor, egyszerűen azért, mert ha vágni tudunk, akkor nincs nyomás a forinton, tehát nyugodtan lehet vágni. Ugyanakkor továbbra is úgy vélem, hogy a forint túlértékelt, nagyon erős a fair értékhez képest, tehát szerintem nyugodtan elengedhető a 300-330 sávba, ahol szerintem jó helyen lenne. Egyelőre viszont úgy tűnik számomra, hogy a 290-320 közötti sáv az, ahol látni szeretnék az árfolyamot, vagyis szerintem a 3.xx százalékos alapkamat még meg lesz a nyáron, de hogy hol lesz ennek a csökkentési ciklusnak a vége, azt most senki sem fogja tudni megmondani.

Majd most kiteszteljük, meglátjuk, belőjük a piaci értékre, és onnantól - akárcsak a HUF és a PLN kéz a kézben játéka -, elvileg a jegybanki alapkamat változása is beáll majd a V4 (cseh+lengyel) kamatpályájáinak körülbelüli copy+paste mozgásához, ami szintén jó lesz nekünk.

Szvsz azonban nem ártana, ha a V4-ek (-szlovák értelemszerűen) jegybankjai összeülnének és megbeszélnének egy KÖZÖS jegybanki politikát, amely a V4-ek számára részebn összehangolt forrásbevonásban, részben közös jegybanki politikában testesülne meg, mert az már számottevő erőt képviselne a nemzetközi piacon és mindenki jól járhatna vele. Mi fizetnénk kamatfelárat, mert "rossz fiúk voltunk korábban", ők ezért még olcsóbban juthatnának pénzhez, de összességében mindannyian kevesebbet fizethetnénk és sokkal stabilabb lenne az állampapírpiacunk és az árfolyamaink - amelynek esetében akár egy rögzített - de rugalmas(!) - rendszer bevezetése is szóba kerülhetne. De ez már OFF errefelé :)

#627188 Sly-- Előzmény: #627175

4,5%-ra vágás napján is tudott 285 lenni, innen nagyot már nem vágnak, mértéke nem lesz már akkora, mint pl. 11%-ról 4,5%-ig

tehát csak a kamatvágásnak önmagában már nem lesz nagy hatása szerintem

azért dicsérhetnétek Hat…

#626943 Ibiza

azért dicsérhetnétek Hathort..pont a szintjéig ment le..285...

#626914 rbbj11 Előzmény: #626844

ismét egymás ellen megyünk, mint legutóbb is: akkor is longoltad, én pedig shortoltam :S

Tartom a shortom, továbbra is 290 a target

#626844 Sumér harcos Előzmény: #626417

jaj de szépen járja 286-298 trendvonal sávot...

293 felett 297-298 céláram hirtelen...

naposon birják még az indik,melyek múlthéten csunyán megszivattak,de tegnap ujra jelet adtak..

matóék tesztelik a piaco…

#626820 Ibiza

matóék tesztelik a piacot meddig lehet kamatot csökkenteni Ft romlás nélkül..ezzel be tudják állítani az árfolyamot és csökkenteni a kamatterhet.. eddigi legjobb jegybankárunk..tetszik nem ez van..

Banki ember azt mondja ők 4,5%-ig várták kamatot..

ha kiderül ez alá nem mennek akkor megáll a gyengülés..és a ciklikus mozgás..(túrizmus, lejáró papírok) miatt beáll a rend.. felminősítésre huft váltanak a nagy befalapok..ettől erősödhet.. nálam 275 és 300 a range..választásoknál biztos bedobnak valami nyomásgyakorlást a széparcúak.

#626789 gilgalad Előzmény: #626766

Igen, csak a 293 körüli szint többször megállította, gondoltam ez lesz megint. Hát nem. Nagy a csapkodás, most inkább partvonal, ha már olyan szépen visszahoztam ezen a hét eleji bukót!

#626776 rbbj11 Előzmény: #626486

na, akkor eurhuf short nálam. 293-ról, target 290.

Előző usdhuf shortom bejött, meg a long is, remélem nem töröm a jó szériát.