Regisztráció Elfelejtett jelszó

Plotinus fórum

Rendkívüli tájékoztatás …

#626905 Boby.

Rendkívüli tájékoztatás – 2013/05/29

A Plotinus Vagyonkezelő Nyrt. tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket és a nyilvánosságot, hogy 2013.05.28-án a Budapesti Értéktőzsdén keresztül 980 db saját részvényt értékesített 2 487 Ft/db átlagáron az Equilor Zrt., mint befektetési szolgáltató közreműködésével.

A tranzakciók után a Társaság tulajdonában lévő saját részvények mennyisége: 51 682 db törzsrészvény, amely a törzsrészvények 12,2 %-a, a teljes kibocsátott alaptőke 11,47 %-a, és a szavazatokra feljogosító részvények 11,47 %-a.

Plotinus Vagyonkezelő Nyrt.

Re: nincs cím

#626883 Pyxis Előzmény: #626866

50000 feletti srv van, bárki be szeretne fektetni 1 rv-re jutó tőke környkére mindkét irányba beállnak.

Nincs bizalom egyelőre, pedig néhány év alatt 10 milliárd feletti tőkét akartak bevonni.

#626866 xmann Előzmény: #626858

A plotinusban gyakorlatilag árjegyzés zajlik, úgyhogy valószínűleg igaz amit Boby mond, miszerint a könyvben csak a jéghegy csúcsa van, úgymond, és a potenciális ki-beszállási nagyság sokkal nagyobb mint tűnik elsőre. meg valószínűleg amúgy is inkább hosszabb távú befektetők vannak benne, akik nem feltétlenül déjtrédelni akarnak benne, mert arra nem alkalmas. De a pörgésre való igényt látva jó emberek megteremtették ennek is a lehetőségét: hydrabox, kreditjog, biomed, lehet bennünk pörögni, lehet déjtrédelni :)

#626858 lagwagoner Előzmény: #626569

Nem, nem arra értettem, hogy magyar eszközökkel kotványkodna, hanem, hogy a likviditást, a bizalmat nehéz helyreállítani -főleg a BUMIX-on_ úgy hogy pár tolvajrészvény lejáratta a piacot. Röhej, hogy a BUX+BUMIX 50-60 részvényében pár milliós forgalommal már a top tízbe lehet kerülni a forgalom tekintetében. Mi ez ha nem a bizalom hiánya?

#626569 Krumenaker Előzmény: #626520

A magyar tőzsdén jegyzik a Plotinust, de a befektetéseit tekintve alig van köze Magyarországhoz, ez egy általános vagyonkezelő, amely mindennel foglalkozik, amivel csak spekulálni lehet.

Az ugar akkor lenne nyomasztó, ha magyar eszközökkel foglalkozna csak. A gyenge likviditás se probléma egyelőre, mivel kicsi a cég, kevés a részvényszám, alacsony a közkéz, de relatíve kicsi a vagyon is - ha majd (esetleg) nagyobb lesz, akkor ez is változni fog.

#626520 lagwagoner Előzmény: #626507

"Remélem ez lesz a magyar Berkshire Hathaway!"

Valahol ennek is lett beállítva, hisz hasonló a kereskedési elvük. Szerintem nem a magánemberek fogják venni főleg (főleg az elején), hanem alapok, biztosítók, vagyonkezelők. Azok pedig, majd biztosítják a likviditást. Hát, sok erőt Zsidaynak,hogy bizonyítson ezen a lejáratott részvényugaron. Nem lesz könnyű dolga. Mondjuk a transzparencia nagy fegyvere lesz.

#626507 Boby. Előzmény: #626498

Ez még csak egy induló vállalkozás, sok ember számára ismeretlen a vezetője, ismeretlen a cég struktúrája is. Én, ha csak nem jön közbe valami, évtizedes befektetésnek szántam. Van tér a cég és az árfolyam növekedésére. Nem gondolkodom az eladásán, ez nem egy daytrade papír. Erre úgy kell tekinteni, mint amikor valaki saját vállakozásba kezd, vagy társul. Nem adom el, sem az első nyereséges év után, sem akkor, ha lesz egy veszteséges, vagy nem nyereséges éve. Számomra ebben a cégben Zsiday múltja az, ami bizalmat ad a jövőben.Remélem ez lesz a magyar Berkshire Hathaway!

#626500 Boby. Előzmény: #626492

Így már értem. Valóban illikvid és nagyobb pakkal jelenleg csak diszkonttal lehet kiszállni, de a 2470-en lévő 2000 db vevő nem azt jelenti, hogy max. 2000 db-ot hajlandó venni a Plotinus, hanem inkább csak olyan helyzetjelző táblának van kitéve.

#626498 lagwagoner Előzmény: #626492

A problémát én a magas spreadben látom. Ha valaki hajlandó túladni 2-3%-al olcsóbban (mondjuk ha már menetelt 60%-ot, és ez nem számít), akkor lehetséges. persze nem tízmilliókat...talán.

#626496 lagwagoner Előzmény: #626492

Ha megnézed az egész BUMIX egy vicc napi volumenét tekintve, de néha egyes BUX papírok is röhejes forgalommal forognak.

#626492 Fornit Előzmény: #626489

Ha vki ennyit venne, nehezen tudná eladogatni, ilyen átlagos pakkok és napi forgalom mellett, pl ma 75 db összesen.

#626481 Boby. Előzmény: #626477

2470-en bent volt 2000db vevő, 2600-on meg, ha jól emléxem 1000db eladó.Nem volt kiírva a neve, de ez kellett, hogy ő legyen. Régen amúgy le volt írva, vagy a Plotinuson vagy a Citadellán ez a folyamat.., de ma már nem találom.