Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: nincs cím

#626634 Margaretta Előzmény: #626632

A szájizük szerint azt jelenti, hogy csak azokat a végzettségeket és előéletet soroljad fel, ami az állásajánlat kívánalmaiban van. Ez legyen szűkszavu tényközlő.

Nincs ellentmondás:)

Értem a problémádat a sok és nem odapasszoló végzettséggel és az 1 munkahellyel. Válogassál igény szerint a végzettségeid és az 1 munkahelyen, ámde szerteágazó tevékenységeid között. Azokat "domborítsad".

Fiam is volt ilyen helyzetben, mikor elvégezte a közgázt. Beadott vagy 60 helyre pályázatot, nem alkalmazták. Mígnem egy HR-es barátnője írt neki egy célirányos önéletrajzot egy helyre, amiben magára sem ismert:) Azzal sikeresebb lett ezügyben:)

#626632 Euroman Előzmény: #626623

most magadnak is kicsit ellentmondtál, mert először azt írtad, hogy a szájízük szerint, utána meg szűkszavú tényközlő...az önéletrajzom egyébként az utóbbi kategória, felsorolásszerű, rövid mondatok, tények, inkább a motlevélben írok fogalmazásszerűen....sajnos olyan vákuumban vagyok, hogy valójában általánosan túlképzett vagyok, viszont rengeteg álláshoz hiányzik a spec. képzettségem és főleg a szakmai gyakorlatom, amit nem tudok produkálni, mivel csak 1 helyen dolgoztam...

#626623 Margaretta Előzmény: #626595

Én nem a fogalmazásodat vontam kétségbe, hanem, hogy célirányos-e a kívánalmaknak megfelelően.

Bár, nem értem, hogy mit kell annyira fogalmazni, mert a mostani "divat" szerint az önéletrajz szűkszavuan tényközlő.

#626595 Euroman Előzmény: #626590

természetesen a motivációs levelekben mindig leírtam, hogy mennyire jó lennék az adott területen, meg mennyire szeretnék oda kerülni, fogalmazással nincs gond, hisz személyi titkárként sokszor írtam a főnökeim leveleit...

#626590 Euroman Előzmény: #626573

mivel 2 diplomám, 1 doktorátusom, és 1 munkahelyem volt illetve van, ezen sokat nem tudok variálni....nyilván ahol értékesítőt keresnek, oda beírtam, hogy értékesítési munkámért vezérigazgatói dicséretben is részesültem, és milyen eredményeket értem el....sajnos ott eleve elbukok, hogy a legtöbb helyen spec gyakorlatot kérenek (pl. 2-5 év banki gyakorlat), ami nincs, hisz 20 évet 1 helyen dolgoztam, azelőtt meg csak tanultam...

#626573 Margaretta Előzmény: #626179

" Gondolom elolvasták az önéletrajzomat, és nem is válaszoltak (biztos azt hitték, tréfálok, vagy gúnyt űzök belőlük.)"

Próbáltad már csak azt a végzettségedet beírni az önéletrajzba, amit elvárnak?

Az önéletrajzodat úgy írtad meg és úgy adtad be konkrét helyre, ami az ő szájizük szerint íródott?

Ahány hely, annyiféle önéletrajzot kell beadni, nem egyfélét mindenhova.

#626558 rbbj11 Előzmény: #626273

élhetsz hobbidnak pl, önmegvalósítás stb...

örülnöd kéne inkább, hogy megszabadultál a mókuskeréktől!

#626557 rbbj11 Előzmény: #626264

kiegyensúlyozott alapokkal pl.

De Sopronban garázs kiadással is, és még megannyi módon. Bármikor összeállítok neked ilyen portfóliót.

#626273 Euroman Előzmény: #626264

azt nem mondtam, hogy éhezünk, vagy a rezsivel hátralékban vagyunk....viszont 47 évesen életem végéig nem nézhetek a levegőbe...

#626264 Euroman Előzmény: #626253

csak hol a netto 10 % hozam? kockázatmentes (bankbetét, kötvény) már a harmada sincs...

te vagyonodból simán meg…

#626253 rbbj11

te vagyonodból simán meg lehet élni passzívan, felesleges ez a nyafogás.

Én legalábbis meg tudnék.

1x1: nettó éves 10% hozam kb. 5% reálhozamot jelent, mondjuk 50 millióra: 2.5 millió (inflán felüli!!!) éves bevétel, ami 200e / hó. Legtöbben nem kapnak ennyi fizut havonta nettóban.

#626246 Euroman Előzmény: #626244

Ausztriába élelmiszer bolti eladónak is jelentkeztem, választ sem kaptam. Én úgy gondolom ami lehetséges, azt megtettem, arra egyelőre nem gondoltam, hogy sok vagy kevés pénzért újabb iskolákat járjak ki anélkül hogy tudnám, azzal el tudok-e egyáltalán helyezkedni....a fiókom már tele van bizonyítványokkal, amiket semmire se tudok használni...

#626244 Euroman Előzmény: #626241

ezenkívül gondolom buszjogosítvány, pláne nemzetközi megszerzése nyilván párszázezer ft....személykocsin kívül mást még soha nem vezettem, azt se sokat, 30 év alatt összesen kb 200ekm-t....

#626242 Euroman Előzmény: #626184

a gép előtt csak kényszerből ülök, mivel közben nézem az álláshirdetéseket, amire lehet pályázok, máshol úgysem tudom nézni....már kevés pénzzel csinálom, ebből úgysem tudnék megélni

#626241 Euroman Előzmény: #626187

gondolom van buszvezetői jogosítványa....nekem nincs, és ha szereznék se hiszem, hogy egy kezdőt vennének fel...tudom sok magyar londonban vezet buszt...gondolom itthon is azt csinálták....

#626184 Rozsdáskilincs Előzmény: #626183

Juróman, szerintem nem vagy te akkora bajban mint gondolod, meg nem is olyan vészes itt még a helyzet. Ha annyira muszáj lenne még munkát is találnál. Speki akarsz lenni az meg nem könnyű munka csak annak gondolják akik nem ismerik. Ennek a terhei nyomhatják a válladat.

#626183 Euroman Előzmény: #626155

egyébként ki a phaszra vetítsem ki?...sem a szüleim, sem én nem éltünk felelőtlenül, nem vettünk fel hitelt, nem fogtunk kivitelezhetetlen dolgokba, viszont normális fix jövedelemből megéltünk, félretettünk...korábbi fix jövedelmeink 70 %-át 2011 óta kormány döntésekkel elvették....mivel korábban sem éltünk nagylábon, lefaragni már nagyon nincs mit, viszont ekkora kiesés nem pótolható...apám 80 évesen a szerény közalkalmazotti nyugdíját már semmivel nem tudja kiegészíteni, én pedig, ha nem vesznek fel sehová, akkor csak a megtakarításom forgatásával/felélésével tudok kalkulálni...nekem a szécsenyi terv (szándékosan írtam így), adósmentés, meg matyarország phaszán teljesít csak üres szólamok, mert lóphaszt nem érzek belőle...a korábban szorgalmas munkával, sok tanulással megszerzett diplomáim és doktorátusom a kutyát sem érdekli, nekem viszont 10 év ráment az életemből...sajnos a piac értékítélete szerint semmit sem ér, viszont mást meg nem tudok felmutatni