Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

Re: nincs cím

#632823 Ibiza Előzmény: #632797

chupacabra ,)

macska 18 cm-es nyommal? áááááááááááááááá

egy nyomnál látni kell a többi részét is..egymás mellé elé lép..mi van a hozzátartozó első nyommal...nagynak és pozitív nyomnak tűnik..ahhoz képest meg nincs benyomódva.. ..fura..

#632749 Ibiza Előzmény: #632739

farkaspók..esetleg cselőpók..

nagyobb lyukakban kisebb békák is lakhatnak..galacsinhajtók..dongók..

#625671 Rozsdáskilincs Előzmény: #625666

Mindegy mit mondanak a cégek. A fa festése nem egyenlő a színezéssel:) Gondos előkészítést igényel. Aztán jöhet a rétegszám kérdése az is egy fontos rész. Hol milyen igénybevételnek lesz kitéve a fánk. A facsónakokat tudod hogy festik? Na használd az a módszert és akkor jó és tartós lesz az eredmény:)

#625666 hosszhuszár Előzmény: #625661

Festhetünk, de a vastag lazúr, az a vékony lazúrhoz képest méz....épp ezért vastag lazúr, egy vastag lazúr, sosem fog úgy beszívódni a fába, mint a vékony lazúr...

ezért felesleges a vastag lazúr szerintem, mert inkább 3 réteg vékony, mint 1 vastag, a vastag lazúrral gyorsabb dolgozni, mert nem kell2 x 3 x átkenni, első rétegből kihozod a kívánt minőséget, de nem tud úgy beszívódni, mint a vékony....

kenhetsz bármit fára, ha az még vizes, és nem száradt ki, általában ezért bob le, minden festéket, egyedül a vékony lazúrt nem tudja ledobni....

#625663 Sumér harcos Előzmény: #625658

ez is yo ötlet:)

köszi:)

megnézem milyen uv védett lakkok vannak...

henger?nem a nagy az asztal,ilyen max 85-90magas,110-120hosszu,mélység sem nagy..

#625661 Rozsdáskilincs Előzmény: #625658

Na akkor fessünk:) A lepergés valóban attól van hogy a fa egy kényes anyag, páratartalom változik... A vastag lazúrnál is mint minden fa festésénél az a lényeg az első rétegnek hígnak kell lennie hogy mélyen beszívódhasson. Minél hígabb annál jobb persze észerű keretek között. A henger használata megfelelő de ecsettel felvinni a legtartósabb mivel azzal szinte beledörzsölöd az anyagot a felületbe. Ha a fa az időjárási viszontagságoknak kitett annál alaposabb előkészítést igényel. Ezért látni sok házon kivüllévő farészekről pereg a festék mert nem volt megfelelő vastagságúra elhígítva az anyag hogy beszívódhasson a fába. Sietett a festő, meg aztán nem is hívnák vissza 5évmúlva csak 10 év múlva lenne meló:)

régen mikor a tartósság volt a cél a fát először lenolajjal kenték be az nagyon mélyen képes beszívódni, ezzel konzerválva a fát. Aztán jöhetett csak a szinréteg. De az régen volt ma már az eldobhatós termékek és munka a divat max 5 év

Én meg aszondom, hogy fe…

#625658 hosszhuszár

Én meg aszondom, hogy felesleges a vastag lazúr....én elég sokat kentem fel belőle, de még olyannal nem találkoztam, ami egy idő után, nem kezdett volna leperegni....a vastag lazúr, nem szívódik be a fába, vagy nem olyan mértékben, mint a vékony lazúr...

ezért én mindig vékony lazúrt használok.

A vékony lazúros felületet, én lakkoznám, uv védett lakkal, attól tartósabb nincs, zsírtalanítani sem kell nagyon, csak pormentes legyen.

ezt hengerrel vinném fel, nem ecsettel, az egyenletesebb oszlatás miatt, több ( 3) rétegben....

#625657 Sumér harcos Előzmény: #625653

értem,köszi.

mondjuk ez a cseresznye,ez Sadolin márkájú,alkidgyanta bázisú,oldoszeres,selyemfényű vastaglazur...de ez a szin tetszik...

megmarni csak nem tud látványosan,mert a másik szinte átlátszo,friss teljesen....

ha fehér vagy zöld,erősebb szin(vagy azt sem tudom van-e ilyen szinű vizespác-lényegtelen is) lenne-nem merném rákenni lehet,de igy talán nem lesz gond,remélem a szinekből adódóan sem....

na majd irok a végtermékről is:)

vmit kezdek vele,ma-holnap:)

#625655 Rozsdáskilincs Előzmény: #625653

Jaa még annyi a próba arra is jó hogy lásd milyen lesz a szin, mert cseresznye ugye nem, meg olyan se mint amit rákensz, mert az alatt meg ott ugye a cseresznye ami hatással lesz:)

#625650 Sumér harcos Előzmény: #625645

köszi a választ:)

mert ehhez nem értek,képes lennék vizfestékkel kovácsolvasat kenni,sarkitva a témát,természetesen:)

#625647 Sumér harcos Előzmény: #625644

semmi extra,az asztal fedett helyen, bent van,lesz...csak fenyőből készitett uj,vizes páccal lekenve..

igen, ez a kérdés ugye,hogy a vizes pác miatt,lesz-e megfelekő tapadása a cseresznyeszin vastaglazurnak a felületen?:)

de akkor szerinted meg lehet probálni,először nem látható felületen.