Regisztráció Elfelejtett jelszó

Még szokatlanabb válasz avagyonról, vagyonosodásról, tőzsdéről,

Re: nincs cím

#625287 Előzmény: #625259

"Amúgy még Ázsiában vettem egy copy Breitlinget is poénnak, abban az tetszik, h a kar mozgására húzza fel magát."

Ezt hívják "automata" karórának, amiben a kar mozgatása húzza fel az órát :) Ebben tér el a "felhúzóstól", avagy "kézi húzóstól", amiben ugye tekergetni kell a felhúzáshoz.

Manapság igazából az automata nagy előnye az, hogy ha több órád van, amik közül válogatsz, akkor este ráteheted egy úgynevezett "óraforgatóra", ami folyamatosan felhúzva tartja - és ezáltal bármikor felveheted, mert mindig "naprakész" és nem kell állítgatnod, felhúzogatnod.

#625285 Előzmény: #625247

Az eredeti Lada 1500-ben pedig a Ferrari Dínó műszerei vannak.

És akkor most ebből mi fog következni?

#625284 Előzmény: #625246

"Amúgy szerinted egy ilyen óránál mennyit tesz ki a technika és mennyit a brand."

A mechanikát a multkor linkeltem, nagyjából 10-20%-ot kisker áron.

"Órahívők azt mondják, hogy igényeseknek csak mechanikusat!"

Ezt órahívő nem mondhatja, ezt csak a fanatikus mondhatja, aki csak a mechanikust tudja éltetni. Egyebekben, számtalan olcsó mechanikus óra van, szóval még csak az sem igaz, hogy ez igényesség kérdése lenne. Adott esetben csak hülyeségé. Egy olyan óra, amit valaki viselni tud, amivel azonosulni tud, az sokkal jobb, mint egy "drága", vagy "igényes" óra.

"Szóval megérheti 150e-et kiadni egy kvarcért?"

Ha tetszik neki, akkor feltétlenül. Sőt, bűn nem megvenni, ha gond nélkül megteheti. Elvégre, mivégre keressük a pénzt, ha nem költhetjük el arra ami tetszik? :) Csak ne gyártsunk hozzá ideológiát, elég annyit mondani, hogy ez tetszik neki és kész :) És onnantól belép az ősi mondás:

"De gustibus non est disputandum"

#625283 Előzmény: #625228

"Ez inkább elegánsabb, öltönyhöz is jó."

Ez sportos és nem elegáns, öltönyhöz pedig talán Rolex egy President szíjjal, egy jobb öltönyhöz már a Jubilee is határeset. Egy jó öltönyhöz "sajnos" bőrszíj kell, annak ellenére, hogy azért én sem rajongok.

#625281 lagwagoner Előzmény: #625279

Azért nem voltam érthető talán, mert rbbj-nek úgy próbáltam elmagyarázni a házasság jelentőségét, hogy nincs gyerek.

#625280 lagwagoner Előzmény: #625279

"de ez olyan marxistás gondolkodásmód, hogy "háztartásbeli", hiszen nyilván megmaradt a HTB a személyiből mint emlék."

A kutyafáját :-) Én a szó jelentésében használtam, a HTB-ről nem is hallottam :-) A háztartási munkát végző rövidítéseként használtam. Amúgy eléggé körbe írtam, hogy milyen érzelmi dolgok kísérik ezt, tehát ki lehetett következtetni, hogy nem a HTB-cselédmunkára gondolok :-)

"aki tényleg egy CSALÁDOT visz,"

Szerintem ezt írtam körül....

"A házasságban pont lehet házvezetőnőt tartani, avagy bejárónőt, ugyanis pont az tudja kiegyenlíteni a szerepek közötti egyenlőtlenséget, ha mindkét fél dolgozik és JÓL is keres."

Ezt is megemlítettem :-)

#625279 Előzmény: #625043

"Egyébként pont ezzel igazoltad, hogy nem igaz, hogy nincs értéke aki háztartást vezet, mert ugye a háztartásbeli munkája felér egy alkalmazottéval ;-)"

Már ne is haragudj, de ez olyan marxistás gondolkodásmód, hogy "háztartásbeli", hiszen nyilván megmaradt a HTB a személyiből mint emlék. MA háztartásbelinek nevezni egy NŐT, aki tényleg egy CSALÁDOT visz, az oltári nagy tévedés, és körülbelül egy marxista gondokodhat úgy, hogy ezt pénzben kifejezi, vagy hogy bármi köze van egy házvezetésnek a házassághoz. A házasságban pont lehet házvezetőnőt tartani, avagy bejárónőt, ugyanis pont az tudja kiegyenlíteni a szerepek közötti egyenlőtlenséget, ha mindkét fél dolgozik és JÓL is keres.

Mert akkor kell egy háztartási alkalmazott, aki elvégzi a munkákat.

De ez a leglényegtelenebb rész amugyis a háztartásban, a családhoz meg ennek köze nincs.

Egyszerű bizonyítás: Ha valaki egyedül él, akkor is el kell látnia, meg kell tudnia oldania ezeket a feladatokat, akár férfi, akár nő az illető. Innentől kezdve kicsit furcsa elképzelés az ha egy férfi azt hiszi, hogy háztartási alkalmazottat vesz el, a nőtől pedig az, hogy ez lenne a családban a szerepe.

törölve

#625275 lagwagoner Előzmény: #625263

" itt dumcsi van..semmi köze a címhez.."

A te általad nyitott vagyoni topicban meg önélvezkedés, ez még mindig jobb...mester ;-)

törölve

#625274 lagwagoner Előzmény: #625263

Nem vagyok nagy ember, és milliárdos sem, és ritkán vagyok itt. Egy kattintással megnézheted Hsz-aim számát, ehhez még informatikusnak sem kell lenni...tudom-tudom: ne terheljelek túl papa.

Mi köze ehhez _AT_-nek? Tudom, h számodra meghatározó, na de most nem ő a téma :-)

#625272 Sumér harcos Előzmény: #625223

volt egy yo ismerősöm,hiu komoly zenész volt....ilyen művészféle...

neki a fia 1990-ben is 30éves volt,de még 2003-ban is:))

ha vki kérdezte tőle....

sőt 1937-es születésű volt,de azt probálta erőltetni,hogy elirták,el anyakönyvezték,mert ő 1940-es:)mindezt teljes komolysággal:)

legjobban azt szerettem benne,hogy mindig ugy nézett ki,mint egy üzletember,kurta drága dipo,vagy trendi táska,de csak egy oltári drága mikrofont hurcolt benne,semmi mást:)

de csajozni azt tudott.....tanár lehetett volna....sokszor 30-35évvel fiatalabb csajocái voltak,az asszony mellett természetesen:)

#625270 lagwagoner Előzmény: #625261

Még egy kapufa "lókkal sakkozó" Úrnak! Csosz-csosz...

"KawaBazsy: Utána kérdeztem egy Alfás topicban, s letoltak, h az Alfa az sokkal régebbi autógyár, s az a szín az Alfa Rosso.. :-)"

vö.:

"ne zavard össze.. főleg ha tudná az alfa a ferrari pirosat használja :DD"

Ne zavard össze :-DDDD , hisz ő ezt jobban tudja, mert ő már régebben fújja amit jónak gondol...

törölve

#625263 Ibiza Előzmény: #625251

ittál? itt dumcsi van..semmi köze a címhez..cincogtok mert nincs AT..

sok a milliárdos informatikus :DDD

állítólag fiatal vagy és dolgozol..ehhez képest egész nap itt lógsz..kicsit szánalmas..miért nem hajózol ki..

jó szelet nagyember ,)

#625261 KawaBazsy Előzmény: #625247

Utána kérdeztem egy Alfás topicban, s letoltak, h az Alfa az sokkal régebbi autógyár, s az a szín az Alfa Rosso.. :-)

#625259 KawaBazsy Előzmény: #625246

Na szóval engem az órák annyira sosem érdekeltek, anno zavart is a karomon, amióta mobilt hordunk s van azon óra, örömmel tettem le. No de öregszem vagy mi, s elkezdtem lassan nézegetni őket.. s vhol olvastam, h a Ffi ékszere az óra, tehát ebben az árkategóriában nem időmérő eszköz.. De a hagyományos menő márkák kevésbé jönnek be, mint a Ferrari, lévén autób.zi vok.. Úgyhogy órahívő még nem lettem, de ennek a kivitele nagyon tetszik, marha szép napfényben, s a bnőm is azt mondta, h szte különösen jól áll nekem. :-) A szerkezete kevésbé érdekel, nekem pont a kinézete a lényeg. Amúgy még Ázsiában vettem egy copy Breitlinget is poénnak, abban az tetszik, h a kar mozgására húzza fel magát.

Kérdésedre válaszolva, itt egyértelműen a Brand a listaár 2 harmada, a többi a kivitel, az amúgy svájci szerkezet a legolcsóbb az egészben. :-)

#625249 lagwagoner Előzmény: #625244

Mondtam, ha te megkeresed min.500e-et, ő a min.250e-t, akkor valóban fölösleges a háztartást vezetnie, mert többet ér a munkája, melyből gépekkel, segítséggel ezt ki tudja váltani (félig meddig, bár megjelenhet az elhidegülés). Igaz, hozzátartozik a dologhoz, hogy én a gyerekneveléssel járó és ebből fakadó háztartásvezetést is idevettem. Hisz ha ételt készít az anya a kisdednek, akkor már a két felnőttnek is megfőz, előkészíti az apának azokat, amik neki kellenek holnapra, hogy csak a férfi arra koncentráljon. Egy cseléd meg kivakarja a koszt reggel 9-től 11-ig a lakásban. Nem ugyanaz. De visszatérve, tehát gyereknevelés+háztartás vagy jól fizető állás vagy résztulajdonos a családi vállalkozásban. Ezek az igazi háttértámogatások. Az, hogy egyik sem és drukkol otthon meg nézi a tv-t az kevés, hisz akkor csak van. Ezt csak ugy általánosságban írom. Persze lehet egy múzsa is akit szeretsz/kívánsz is, de ehhez meg nem kell házasodni feltétllenül (hisz nincs meg a gazdasági közösség, semmilyen téren), persze lehet, hisz ez a demokrácia.

#625246 lagwagoner Előzmény: #625243

:-) Amúgy szerinted egy ilyen óránál mennyit tesz ki a technika és mennyit a brand. Órahívők azt mondják, hogy igényeseknek csak mechanikusat! Szóval megérheti 150e-et kiadni egy kvarcért?

törölve

#625244 rbbj11 Előzmény: #625216

akkor mi a háztartásvezetés? Mert lehet, nem is tudom mi az? :O

Csak 10 év együttélés után házasodtam, és azért, mert akkor éreztem úgy, hogy a fogadalom minden pontját feleségem esetén örömmel betartom.

Még mindig nem értem, mi köze a házasságnak a háztartásvezetés + szex fantasztikus kombójához képest :O Én ilyen "proletár" mintára sose vágytam, bár tudom, renegteg ember számára ez a házasság két fő eleme kiegészítve a harmadik legfbb elemmel, a gyerekkel. Én erre a mesterhármas típusú házasságra sose vágytam. Helyette egy nőre, aki társam lesz az életben, és aki boldogabbá, jobb emberré tesz és kitart mellettem a legnagyobb viharban is.

Persze ez nem zárja ki azt, hogy mellette a mesterhármast is csinálja, de ahogy én látom, nem szokott energia maradni a mesterhármas mellett arra, hogy valódi társ is legyen + önmagát is meg tudja valósítani.