Regisztráció Elfelejtett jelszó

Még szokatlanabb válasz avagyonról, vagyonosodásról, tőzsdéről,

Re: nincs cím

#625183 Dr. ursi Előzmény: #625177

burgonya ződség egész télire megtermelhető, elvermeljük :o) imádok kertészkedni nem kispályás módon.

nagyiéknál még a kukoricát is megtermeltük a csirkéknek.

be kellett kapálni, többször is, a kolompért is :o) nem kispályás meló, de jót tesz a deréknak :o)))

#625179 lagwagoner Előzmény: #625166

"rakd be amikor ferrari..azt raktad be amikor csak piros sportautó--"

Micsoda lényegre látás.. :-O Ez MegaLOL

#625176 Margaretta Előzmény: #625171

A havi 200ezer elégségességéhez a zöldségféléken kívűl legalább baromfikat is kell tartani:) (Disznó, birka is szóba jöhet:)

#625175 lagwagoner Előzmény: #625173

Ok. De ők sem csak előadták véleményüket. Kicsit erősebben,de nem személyeskedve. Természetesen sly-jal való múltadat nem ismerhetem :-)

#625173 Dr. ursi Előzmény: #625168

ekéztek.

múlt időben.

pontosan bővítményekkel, h értsd: ekéztek (mások= sly és robbaj).

tehát: nem te.

#625171 Dr. ursi Előzmény: #625092

nincs kert :o)

ha lenne akkor természetesen csakis nagy kertről lehet szó és akkor 200 havi fix is elég.

minden ua.

#625170 Margaretta Előzmény: #625137

Hozzászólásomat épp az ihlette, hogy írtad, hogy nem biztos, hogy megéri az otthoni kertezés, mert megvenni olcsóbb (nem szó szerint "idéztem, de ez volt a lényege).

Erre írtam, hogy a drágábban kaphatókkal megéri otthon foglalkozni, ha van kert.

A zöldbabom folytontermő fajta. Sőt, mikor visszacsoffadt a szára, levágtam és újrakezdte a termést. Tavaly nyáron már a fülünkön jött ki, annyi termett. Főzelék, párolt bab, töltött bab, palócleves, leves, meg még ki tudja milyen recepteket böngészve és elkészítve próbáltam a változatosságot elérni. Amit még sohasem csináltam el is tettem télire "befőttként":)

Mi hárman vagyunk, de egy hattagu családot is ellátott volna és nemcsak kétszer az a 20-25 növény, amit vetettem, 3-4 négyzetméterre.

Igaz, hogy néhánynaponta szedtem és a hűtőben tartva bevártam, hogy megfelelő mennyiség jöjjön össze. Általában kétszeri-háromszori leszedéssel összejött annyi.

Fűszernövények: ha cserépben veszel frisset többszáz Ft, ami pár hónap alatt kipusztul. A kertben évtizedekig elvan. Leszüreteled, megszárítod.

Ugyanígy a csili. 20g 320 Ft. 16ezer Ft 1 kiló. OK, annyit nem használunk el:) De a többivel is ezres nagyságrendű árakkal találkozhatunk.

Jóllakni nem lehet velük valóban, de minden háztartásban szükségesek.

A megélhetési kert legalább 40 négyzetméteren való gazdálkodás, de annál nagyobbra is lenne lehetőségük falun illetve 2-3ezer négyzetméteres portákkal rendelkezőknek. Ahhoz az is szükséges, hogy legalább egy fő a háztartásban dolgozzon.

Sok-sok ilyen porta van az országban, sokan munkanélküliek, de nem látom, hogy azon kívül, aki ebbe nőtt bele, más is termelne. Különösen nem a kisebbség akik inkább kuncsorognak a szorgalmasan dolgozóknál, vagy ellopják tőlük.

#625169 lagwagoner Előzmény: #625166

kapufa, megint. Nem baj: igyekszünk fenntartani számodra az illúziót, hogy te érted el a legtöbbet a fórumozók között.

#625166 Ibiza Előzmény: #625141

te sztem valami informatikus féle lehetsz..mert nem nagyon értesz semmit..rájuk jellemző a bonyolult gondolkodás...ami nincs leírva az nincs is..

rakd be amikor ferrari..azt raktad be amikor csak piros sportautó--

#625162 Dr. ursi Előzmény: #625116

én meg ezt tapasztaltam.

"Értelmes ember amúgy nem él vissza más által leírt vágyakkal és konkrétumokkal. Valóban van aki még a konkrétumok ellenére is saját tapasztalatából levont következtetést fogadja el. Itt ilyet nem tapasztaltam."

-

sly valamilyen oknál fogva - lehet sejtem is :o) - egy ideig játssza a durcit, h nem szól hozzám, majd valami írásomra egy idő után rámtámad.

olyan arroganciával teszi mindezt h nem lehet valami kellemes nőszemély :o)))

és igenis ekéztek.

és amit leírtál pontosan azt tette slí.

de nem bánom.

de javaslom kérdezze meg tudtom szerint egyetlen közös személyes ismerősünket vajon neki mi a véleménye rólam :o)