jahh ez fontos :-D
ráböksz a nyomtatásra és dob egy ablakot... ott kiválasztod
https://www.kbcequitas.hu/adozasi_tudnivalok
2010. január 1-jétől megszűnt a tőzsdei ügyletek és nem tőzsdei ügyletek közötti különbségtétel a személyi jövedelemadóról szóló törvényben. Ezen időponttól ellenőrzött tőkepiaci ügyletekről és ezeken kívüli ügyletekről beszélünk. A Budapesti Értéktőzsdén megszokott részvénykereskedés ellenőrzött tőkepiaci ügyletnek minősül.
Az adóévben az ellenőrzött tőkepiaci ügyletből bevételt szerző magánszemély köteles az adóévre bevallást benyújtani. Az ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelmet a 2011-es adóévre vonatkozóan az adóbevallás 172-es sorában kell feltüntetni.
Az adót a magánszemély az általa vezetett nyilvántartás, illetve a befektetési szolgáltató által kiállított bizonylatok alapján köteles megállapítani, bevallani és megfizetni. Az ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelmet 16%-os adó terheli.
2010 január 1-től ennyi 16%
Köszönöm, akkor átírom.
2011-ben is 16% volt az adó? Már nem emlékszem.
Pdf-be mentek.
Ksöz.
Nyomtassad ki PDF-ben és azt vidd el magaddal.
Ha máshol van is ABEV, az biztosan nem a te adataiddal lesz feltöltve.
nyomtasd ki pdf-be felajánlja a prg!
hát a hiba az nem a fejlécben van hanem a sor megnevezésben! 16%-át írhatod csak be a veszteségnek!
Basszus, vagy akkor oda tényleg nem az összeg (veszteség) kell, hanem a "veszteség adója"?
Kész vagyok...
egyébként én is magamnak csinálom, 3 könyvelőt kérdeztem meg mindenki mást mondott! felhívtam a portfoliót ahol közölték, hogy nem adótanácsadók de szívesen segítenek... ott értettem meg mit mivel lehet ;-)
mondom én egyszerű ez nagyon! :-)
Hú, nem akartam ilyen vitát kavarni! :-)
Bár megnyugtató, hogy ezek szerint nem csak nekem volt világos a dolog. (pl az említett oszlop tetején valóban adót emleget, pedig oda összegek valók, szóval az ott hiba szerintem.)
DE!! Közben el is készültem, és már csak egy van hátra (3 perc múlva kell indulnom :-) ), hogy elvigyem magammal kinyomtatni, mer nekem bexart a nyomtatóm.
Milyen módon mentsem el egy pendrive-ra, hogy máshol ki tudjam nyomtatni?
Köszönöm.
ott a pluszpont like!! vagy amit akarsz
de kicsit gondoljuk át mit is akarunk szembeállítani mivel.
Általános példa ha mondjuk tavaly kerestünk 100e Ft -ot tavaly előtt meg 100e-t buktunk akkor nem kell adót fizetni mert a 2 dolog kiüti egymást.
Namost ha a 216-218 sorba a veszteséget kéne beírni akkor 100.000-et írnál be holott a nyereség adód meg 16500 HUF ezt kéne befizetni és szembeállítanád a 100.000-el??
na ezt még vissza is igényelném a kettő közti különbözetet :-D
http://www.adoklub.eu/tag/szja-bevallas-javitasa/
"Az olyan adatok módosítása esetén, melyek változása nem eredményez adóalap vagy adóváltozást, nem önellenőrzésről, hanem az adóbevallás javításáról beszélhetünk. Erre akkor lehet szükség, ha a bevallásban szereplő adót, adóalapot nem befolyásoló adatok tévesen, vagy hiányosan lettek megadva. A javítást is a XX53. sz nyomtatványon kell teljesíteni. Fontos, hogy a javítás esetében a bevallás nyomtatványon nem szabad kitölteni a hibásnak minősített bevallás vonalkódját, valamint az önellenőrzéssel érintett bevallás típusa mezőket!"
Pedig jól tudja, gépi kitöltésnél figyelmeztet is a rendszer, hogy csak a veszteség 16%-ot írhatod be.
"216-218. sorok: Az adókiegyenlítésre jogosító összeg megállapítása
Ezek a sorok szolgálnak az adóévi és az adóévet megelőző két adóév vesztesége és a bevalláskor hatályos mértékű adókulccsal kiszámított adókiegyenlítésre jogosító összeg beírására."
akkor nézd meg mi szerepel a fejlécben: "veszteségének adója"
hogy állíthatnánk szembe a 2 dolgot már! a nyereség adóját a teljes veszteséggel??? ez lenne a legnagyobb biznisz ami létezik hello
Ez így van:)
Csak a másodikat "Önellenőrzés"-ként kell beadni.
mondjuk ez a 216-218 sor a 2012-es adóbevallásban elég megtévesztő és szerintem itt zavar össze sok embert mivel azt írja, hogy pl: "218. 2012-év A 1253-04-es lap 172. sor "a" oszlopából figyelembe vehető összeg"... na itt jön az, hogy ez egy ****ság megnevezés mert ha megnézed mondjuk a 2010-es adóbevallásba ugyanezt a sort akkor az van odaírva, hogy "az összeg adója!!!"
aki ezt megírta azt kellene egy söralátéten a határig kergetni aztán ki...ni az országból!
Rosszul tudod. A 216-218 sorba a veszteség összegét kell beírni.
Ne keresd az igazságot:)
Ne zavard össze Csuszát:)
Ügyfélkaput okmányirodában lehet csináltatni.
Nincs dorgálás, ma éjfélig feladhatod.