Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

Re: nincs cím

#62428 Kissherceg Előzmény: #62427

Nyáron közel leszek Szekszárdhoz, szóval ne írogassál sokat, hogy jók a borok, mert arra tévedek, ahogy beszéltük még anno :))

Szekszárdon még a Rosé is jó, ha emlékeim nem csalnak.

#62427 banyaiz Előzmény: #62421

:) nagy borivó vagy? Száraz vörösborokat szeretem nagyon. Kivétel fehér kadarka. Bár van most néhány palack pannonhalmi apátsági fehérborom, lassan le kell tesztelni őket. :D

#62421 Kissherceg Előzmény: #62418

Reméltem, hogy hozzászólsz a témához, nem Én akartam minősíteni a tájat :) No majd nézek vmi szekszárdit boltban, aztán egészségedre megiszom :)

#62418 banyaiz Előzmény: #62415

Ha már borok, ne feledkezzünk meg a szekszárdiakról. :D

Kedvencem, Heimann Stílusgyakorlat (2005) Minden évjáratban más bor. 2005-öst nagyon eltalálták, cabernet franc, tannat (piraneusi bor) szoktattak egymáshoz. Kitűnő, nehéz bor. :)

Vagy száraz fehér kadarka, ínyenceknek.

Autók, Mazda 6-os benzínes, ár érték arányban szerintem jó.

#62317 Kitano Előzmény: #62314

Nálam eladó egy céges, 2004 novemberi benzines Lexus 430 President. Újkori ára 26 milla, kicsit benne ragadtunk, válság előtt nem adtuk 10-ért, most 6-7 millióért elvihető. Igaz, kicsit bővérű, mivel 4300 cm3, de nemsokkal fogyaszt többet, mint a 2000 cm3-s benzines RAV4-esem.

#62312 Mercurius Előzmény: #62269

Skacok, a Gere Kopár sorozat a legrosszabb magyar bor, ha ár/érték aranyt nézzük. Nagyon túlértékeltek, a jó marketing miatt, és azért mert mindenki (csak) azt ismeri. Ja, én is szilvesztereztem már Geréjéknél. Nagydumás a pali, és aki nem ért a szőlőtermesztéshez, borászathoz, az meg is kajálja. Ez persze nem baj, lényeg hogy jól érezd magad, és finom borokat igyál, mégha kicsit drágán is.

Ugyanazért az árért jobbakat is lehet kapni. Ezek a 8-10 éves évjáratok pedig már lejtőre kerültek erősen minőségileg. El kell őket adni jó áron, amíg még van értékük. ;-)

Mi szoktunk a barátaimmal borvaktesztet csinálni, úgy lehet igazán "megtanulni a borokat", és nem úgy, hogy elolvassuk a cimkén, hogy mit kell érezni. Hétvégén egy rosé vaktesztet tervezek, ma vásároltam be egy pár jó magyar tételt.

#62289 Ibiza Előzmény: #62285

szeretem a bort de inkább pezsgős vagyok és viszkis..

a kékcimkés Hungária Extra Dray nálam a nyerő... pedig ittam sok márkás pezsgőt...

a borosok nagyrésze csak majomkodik a borral.. 3félét nem tudnak megkülönböztetni..

ha pohárban szolgálod fel nem látják a palackot összezavarodnak.

nem szeretem mikor hallom a ribizli ízeket ibolya illatokat... a borna bor íze van a szőlö fajtája földje és a környezetének az illata van benne... meg persze a bodrié aki ott végzi el a dolgát...

Jugóban ittam házibort és éreztem benne a fenyő illatát ízét.. de az benne is volt mert a hegyoldalon a szőlö mellett az egész hegyoldal fenyves volt.. egyszer pedig éreztem levendula illatot valószínűleg volt levendula föld a közelben.

#62288 hosszhuszár Előzmény: #62285

Alkalmakkor azért bepótolom.

Tavaly szilvesztekor, pl jégert ittam, akartam tölteni, de nem volt már az üvegemben........

kérdeztem a feleségemet, ki itta meg, mert más nem ivott a társaságban jégert.......

azt felete, kimás, te.

Szóval azért iszom na...........:)) de csal ilyen alkalmakkor...