OFF, de ezt most kéretik megtartani mementonak.
Nincs szerencséd buta liba, mert vannak errefelé olyanok, akik olvasgattak akkoriban.
Akkor most idézek magamtól az ilyen végtelenül bunkó, alpári agit propagandisták részére:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/12304-gazdasági-fórum/page-80
"A költségvetési hiányCÉL 2.6%, és ezt az utóbbi időben rendre felülbecsültük. Azaz, én azt látom, hogy ha egy iciripiciri szerencsénk lesz (nem lesz dráma), akkor jövőre a költségvetés akár nullszalldós is lehet, azaz nemhogy nincs választási költségvetés, hanem éppen ellenkezőleg, ez egy jövőt megalapozó költségvetés.
EZ helyből HÁROM olyan intézkedés, amire még nem volt példa eddig a Magyar Köztársaság történetében.
Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy nem lesz segélyezés, csak közmunka, ha hozzávesszük, hogy nem emelkednek sem az osztogatások, sem az adóterhelések, és azt, hogy egy jelzésértékű könnyítés lesz az adózás terén is, akkor ez egy soha nem látott jövőképet vetít előre: AZT, hogy lehet arról álmodni, hogy ha ezt az EGYETLEN ÉVET fogcsikorgatva végigcsináljuk, akkor utána tényleg úgy elindul a szekér, hogy évről-évre jobban fogunk tudni élni, mert onnantól már csak azt osztjuk el, amit megtermeltünk.
AZAZ, én erre kívánok utalni: HA EZT a jövő évben ez a kormány végigviszi, akkor tulajdonképpen ""rendbeteszi"" azt a sarat, amit az elődök és saját maga is csinált, és [SZERK, KÉSŐBB*1]-ben egy rendezett, működőképes és lendületbe hozható országot adhatnak át.
EZ pedig példátlan. Főleg akkor, ha ez 99%-ban a saját bukásuk árán érhető el.
Mielőtt pátosszal vádolnál meg, ez nem dícséret, mert szerény véleményem szerint EZ A MINIMUM, ami a hatalomtól elvárható, az tehát, hogy ezt én elismerem és észreveszem, az nem dícséret, nem elégedettség, hanem az, hogy végre az látszik, hogy legalább az elvárható minimumot teljesíteni fogják: AZT, hogy a helyzet már nem romolhat tovább és csak javulhat a jövőben.
Ha pedig jövőre meg lesz az, hogy mindenki dolgozhat, meglépik a "szegények bankját", ami kivásárolja az uzsorásokat (fajra, színre való tekintet nélkül), és ledolgozhatóvá teszi ezt az adósságot, akkor írtózatosan nagyot léphetünk előre az élhető ország irányába.
Furcsa, hogy pont jövőre lesz [SZERK, KÉSŐBB*2], KÉSŐBB, azaz [SZERK, KÉSŐBB*3] évfordulója, és pontosan ugyanazokkal a problémákkal nézünk szembe, mint akkor és nagyon hasonló lehetőségeink és kitörési pontjaink vannak, mint akkor.
A sors megadja, hogy részben "újrajátsszuk" a rendszerváltást, helyesebben, megadja a lehetőséget, hogy MOST végre megcsináljuk, amit akkor kellett volna megcsinálni.
Én ezért látom sorsfordítónak [SZERK, KÉSŐBB*4]-et."
SZERK, KÉSŐBB*1=2010
SZERK, KÉSŐBB*2=2010
SZERK, KÉSŐBB*3=1989 huszadik évfordulója
SZERK, KÉSŐBB*4=2009
És most te ostoba liba, gágogjad már el, hogy mennyi embert ismersz, aki ÖT(!), azaz ÖT év távlatában szó szerint ugyanazt írja és a legkevésbé sem zavarja, hogy ki van kormányon, mert k*rvára ugyanazt várja el tőlük? Mert az idézett hozzászólásom bizony ekkor készült:
Elküldve: 2008 december 03 - 14:22
Sőt mi több, mutass még valakit, aki eközben annyit ekézte a Fideszt az ellenzéki ZÉRÓ szereplés miatt, mint én.
Mert engem k*vára nem érdekel, hogy ki van kormányon és ki van ellenzékben, engem az érdekel, hogy ABBAN a pozícióban mit csinálnak, és ezért adódhat az a furcsaság, hogy én PONTOSAN UGYANAZT vártam el ElQrotól, libajnaitól és Orbántól - és inenn fakad az, hogy mivel ezt most megcsinálják (vö azzal, amit elvártam 2008(!!!!)-ban), ezért vagyok elégedett.
Csak tudod buta liba, én ezt már akkor is elvártam, csak akkor még hittem az agit propagandátokban, hogy tényleg ezt akarjátok csinálni.
Szóval buta liba, ha hallgattál volna, bölcsebb maradtál volna. Gágogjad haza magad a kenyéradó gazdádhoz libuskám. Szóval legközelebb akkor gágogjál hozzám, ha tudsz bárkit mutatni, akinek a véleménye öt év alatt annyit sem változott, hogy a dátumok és szereplők kicserélésével együtt tök ugyanaz maradt.
De csak, hogy legyen min csámcsognod két etetsé közben, tessék:
Elküldve: 2008 december 03 - 10:01
"Namármost, nálunk se tartanánk itt, ha 2000-ben nem mentünk volna át az "orbáni retro kádári" irányba, ami egy teljességgel működésképtelen, abszolulte rossz irányba indította az országot, és ebből éppen most próbálunk visszakapaszkodni a 2000-ig tartó irányra. Ez az egész most éppen azért ilyen keserves, mert sokáig elhitték (és elhitették) a néppel, hogy ez a könnyebb út járható... mert azt hitték, hogy elég álmodni. Ha most felébredünk, akkor két éven belül visszakerülünk a jó irányba, és akkor valóban bejöhet az, hogy négy éven belül akár számottevő javulás is lehet, mert ha ezt most EGYSZER VÉGRE végigcsináljuk (tulajdonképpen, ez az az út, amit a rendszerváltástól járni és következetesen megcsinálni kellett volna), akkor meg lesz az EUR, a stabil költségvetés, amely évről-évre növekvő bevételekkel számolhat - és akkor magától és automatikusan növekedhetnek valóban a fizetések és a járadékok is ÚGY, hogy közben a szociális rendszert is működőképessé és a társadalom számára hasznossá is lehet tenni.
Ennek mindnek ugyanis az az alapja, hogy a pénzügyek, a költségvetés rendben legyen és az emberek azt LÁSSÁK, hogy az állam (azaz az ő saját) adóssága folyamatosan csökken, és egyre jobban élnek, hogy van JÖVŐJÜK és kilátásuk, hogyha többet dolgoznak, többet kereshetnek.
EBBEN a kontextusban viszont igaz, amit írtál - azaz, HÚSZ ÉVE ELLÉBECOLTUK (kiv. 1995-1999) AZ ÁLLAM PÉNZÜGYEINEK a rendbetételét, és azzal, hogy állandóan más volt "megnevezve", mint a hatalom birtokosa, szépen el is mostuk ennek a felelőségét.
És itt jön a következő kérdés - az igazság az, hogy amikor ez megtörténne, igazából az egész pol elitnek úgy ahogy van, le kellene mondania, bűnei bocsánatára. Csakhogy és valójában, ezzel PONTOSAN UGYANAZT a hibát követnénk el, mint 1989-ben, amikorra a reformokat akarók kezdték átvenni a hatalmat, de őket kipenderítették a komcsik, mondván, ők a komcsik... és pontosan EZ az egyik tudathasadás az, ami a ma kísért."
De már igazán csak azért, hogy meg ne akadjon a torkodon, tessék:
"Egyébként azzal, hogy kvázi EU-IMF "gyámság" alá helyeztettünk, tulajdonképpen ezt készítették elő, ugyanis ez a "gyámság" valójában csak egyet nem enged: Azt, hogy pazaroljunk, pocsékoljunk, többet költsünk, mint amit megtermelünk. És ez speciel már messze túlnyúlik EZEN a választási cikluson, ez ugyanis bárkire, aki a következő kormányfő lesz, ugyanúgy vonatkozni fog.
Ha pedig még pár ilyen korlátozás bekerül a rendszerbe, akkor egyszerűen elkerülhetetlen az, hogy 2014-re rendbejöjjön az ország, ami pedig VÉGRE EGYSZER nem a távoli jövő, talán, vagy ködös ígéret, hanem egyszerű tényszámokon alapul: Akármennyi is lesz a virtuális GDP, akármennyi is lesz az adósság, már nem fog számítani: MERT A KÖLTSÉGVETÉS CSAK ANNYIT FOG KÖLTENI, AMENNYI PÉNZE VAN.
Innentől pedig valóban lehet szabad választás, hiszen akkor már arról lehet majd szavazni, hogy EZT a pénzt ki és HOGYAN akarja felhasználni, de végre arról nem, hogy pazarlással vásárolhassanak szavazatot.
Mint ahogy már évekkel ezelőtt írtam, nekünk egyszerűen kell egy "elnyomó, vagy kizsákmányoló hatalom", mert akkor tudunk igazából élni, jól élni, mert ezt szoktuk meg. Amikor saját utat akarunk járni, abból mindig tragédia lesz."
Vagy éppen ez, de meg ne akadjon a torkodon:
Elküldve: 2008 június 30 - 10:55
"Viszont a probléma ott kezdődik, hogy a hazaárulás után közel ezer évig csak elnyomásban, és kirablásban volt részünk, így kizárólag a természetes önvédelmet, az "eldugást", a kiskapuzást tanultuk meg, ebben a kóceráj államformának csúfolt, valójában gyarmati rendszerben.
Jelenleg például hiába van húsz éve "kapitalizmus" errefelé, ebből is csak annyit "tanult meg a nép", hogy lopni kell, és az arrogancia a nyerő, valamint a máson áttaposó politikusság az érvényesülés útja, mert becsültes munkára sem igény nincs állami szinten, sem támogatás.
Így nem lehet az emberektől elvárni, hogy gondolkozzanak előre, hiszen ha egy hónapra előre is olyan szélsőségek jönnek elő, hogy a Forint/Eur árfolyam a 400 vs. 225 között ingadozhat a """""szakértők""""" szerint, akkor szerintem egyértelmű, hogy az emberek csak a felélésre és a Carpe Diemre tudnak berendezkedni, mert ennyira kiszámíthataltan jövőre nem lehet építeni.
És innentől a pénzügyi ismeret a következő: Lopd össze, nyúld le, költsed el.
És sajnos, a röhej az, hogy ez egy sokkal jobban jövedelmező, kiszámíthatóbb és biztonságosabb módszer, mint becsületesnek lenni, ami egyébként ezen jogszabályi környezetben leginkább már a lehetetlen kategóriájába tartozik egyébként is..."
Szóval, húzzál haza gágogni, és arrafelé nézzél másokat tollas hátúnak buta liba és próbáljad meg megérteni, hogy én nem azon a színvonalon vagyok, ahol te, hogy sorban állva várod a következő tömést, mert azt hiszed, hogy az jó lesz neked.
Egy darabig engem is meg lehetett téveszteni, elhittem a hazugságokat, MERT ELHITTEM, HOGY A HAZUGSÁGOK IS CSAK HAZUGSÁGOK.
Fel kellett ismernem, hogy a marxisták, a hozzád hasonlóak bizony mindig hazudnak, nem csak akkor amikor kérdenzek, hanem akkor is, amikor hazudva hazudják, hogy hazudnak.
Szóval, ennyit erről.
Ignore: ON.