Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: nincs cím

#622847 Előzmény: #622781

OFF

Érdekes dolog ez. Én már írtam, hogy 1998-ban én azt szerettem volna, ha Horn+Bokros marad hatalmon, rájuk is szavaztam, és nagyon nem tetszett az, hogy Orbán többek között a 7%-os növekedés beblöffölésével vitte el a populizmus irányába a TV vitát Horn esetében. Nagyon nem tetszett az 1998-2002 közötti időszak, sem az ezüsthajós koronaúsztatás, sem az országblamázs központ, sem a műmagyarkodás. Az egész olyan rossz hangulatú volt. Így nem volt kérdés, hogy 2002-ben "kértem vissza" a Horn+Bokros párost, hogy folytatódjon az az út, amit akkor megkezdtek, azaz a költségvetési konszolidáció, az ingyenélés, az ingyenesség felszámolása és általában a szocdem irányvonal.

Amit viszont én akkor kaptam, azon annyira ledöbbentem, hogy hihetetlen, mert ugye, az az oszkogató, eladósító, uzsorázó, dorbézoló világ, az valami olyan távol áll a világképtől, hogy arra szavakat is nehéz lenne találni. Egyszerűen döbbenten láttam, ahogy adósodik el az ország, az emberek és a FELZABÁLÁST, és a FELZABÁLTATÁST van képük "növekedésnek" eladni! Már akkor rosszul voltam attól, hogy valójában épül le a reálgazdaság és csak ezekkel a hamisításokkal hamisítják meg a GDP adatokat, csak akkor "én voltam a hülye" mert azt mondogattam, hogy ebből összeomlás lesz.

MINDEZEK ELLENÉRE 2010-ben megszavaztam ElQrot abból kiindulva, hogy nem hazudott, amikor azt mondta, hogy mindig hazudtak. Na az is egy ritka randa pofáraesés volt, amikor kiderült, hogy ezek még akkor is hazudnak, ha azt állítják, hogy hazudnak. Az, ami utána jött, a reptér eladástól kezdve az újabb eladósításon át, az már teljes képzavarrá vált a fejemben, de ennek ellenére örültem az EU+IMF+WB csomagnak, egészen addig, amig ki nem derült, hogy LE IS HÍVJUK(!), tartalékba tesszük, majd ezek után drága devizakötvényeket bocsájtunk ki EZEKNEK A FEDEZÉSÉRE. Amikortól pedig a bájgúnár és libajnai puccs után nyilt terrort hirdettek a magyarsággal szemben, nyilt kifosztás indult volna meg az ingatlanadóval és a magyar vállalkozások teljes pusztításával, akkor mondtam azt, hogy "ebből elég", eddig tartott a "türelmem", mert ekkor volt az, amikor kétséget kizáróan kimutatták a foguk fehérjét.

És akkor volt az, amikor azt mondtam, hogy legyen inkább a Fidesz, mert ebből polgárháború és komcsi lámpavasazás lesz, ha ezek itt maradnak. Én baromi rossz véleménnyel voltam a Fideszről, talán még errefelé is vissza lehet keresni, hogy nem rajongtam értük, többek között az 1998-2002 teljesítményük okán sem.

Csakhogy azóta eltelt pár év, és pont az ellenkezőjét látom, mint akkor, amikor 2002-ben a Fidesz ellenében szavaztam - azt látom, hogy sokkal jobbat kaptam, mint amit vártam, és méginkább látom azt, hogy mekkora katasztrófa lett volna abból, ha a nemzetközi terroristák helytartói itt maradnak.

Ettől még nem csinálják jól amit csinálnak, számtalanszor elmondtam, hogy én elégségesnél jobbra nem értékelném a tevékenységüket, csakhogy ezaz elégséges pontosan az ellentéte az elégtelennek és a mínuszos előjelű országdúlásnak, vagyis talán ettől van az, hogy sokan azt hiszik, hogy "ez nekem tetszik".

Fogalmazzunk inkább úgy, hogy nekem kezd tetszeni, ahogy ez (ellentétben 1998-2002 közöttel) kezd rendszerré összeállni, és a rendszer működőképes. Mert ez utoljára a Horn kormány alatt volt, az előtt meg valamikor az I.Vh előtt.

Egyebekben, csak a vicc kedvéért, én nem érzem úgy, hogy most Fideszesnek kellene lenni az érvényesüléshez, mert nekem nincs kapcsolatom, mégis látom azokat a dolgokat azon a területen amit belátok, amik működnek. Ezzel szemben az az érdekes, hogy az előzőr étában számtalan kapcsolatom volt, és egészen közeli ismerettségem, ahol láthattam azt, hogy a számlázás úgy nézett ki, hogy "nem lehetne inkább a dupláját számlázni?", avagy, hogy másnak esélye sem volt semmire - de leginkább az látszódott, hogy A VALÓDI GAZDASÁGBÓL és ANNAK TÁMOGATÁSÁBÓL teljes mértékben ki akartak golyózni, felszámolni mindent, amiben magyar kisvállalkozó és ingatlanokkal rendelkező ember bele tudott volna folyni.

Az, hogy az uzsorából , a több ezer(!) milliárdnyi új hitelből számos életképtelen ágazat nőtt ki, azokra én nem építettem, mert tudtam, láttam, hogy csak addig maradnak fenn, amig befolynak az újabb kölcsönök, hitelek és utána meg fognak dögleni.

Ezt egyébként én jóval 2010 előtt láttam, ahogy azt is, hogy például számos cég az építőiparban kivárta(!) a 2010-2011-et, és akkor dobta be a törölközőt, amikor kiderült, hogy nem lesz többé 6-8%-os ÁHT hiány, amiből folyik a pénz az oszkozkodásra és a lakosság is inkább összedől a hitelek alatt, mint hogy újabb pénzeket venne fel.

És ez pontosan 2010-ben történt meg, és kezdődött meg a világ teljes átalakulása. Ha pedig körülnézek Európában, ahol indul az igazságbeszéd, akkor pont azt látom, hogy errefelé egyáltalán nem jól mennek a dolgok - de másokkal összehasonlítva, csak azt mondhatom, hogy sokkal jobban mennek és most éppen nem sok hely van, ahol jobban teljesítenek nálunk, olyan hely viszont nincs, ahol a válság előtt is pocsék volt, de most nálunk jobb dolguk lenne.

Csodák nincsenek, Európa komoly recesszióban van, ebben a helyzetben az egy iszonyatos teljesítmény Magyarországtól, hogy talpon van, és kikerült az uzsormaffia karmaiból.

És pont a fentiek alapján van az, hogy bár nem szívlelem a Fidesz számtalan dolgát, de belegondolva abba, hogy a hatalomért újraösszeálló, ezáltal az alternatíva esélyét is megszűntető marxisták lennének az alternatívák, akkor ha kell, akkor fogösszeszorítva is azt mondanám, hogy inkább ők, mint azok, akik csak az ország kifosztásában lennének érdekeltek, hogy újrainduljon a nokiaexpressz. És pontosan ezért nem vonok párhuzamot az 1998-2002 és a mostani ciklussal, mert nem lenne fair, hiszen a Horn kormányt sem szabad egy lapon említeni a marxita tolvaj magyargyűlölő bűnözők maffiájával. Közük nincs hozzá.

Ha Horn még játszana, akkor egészen más lenne a helyzet, azon elgondolkodnék, hogy ők mit tennének, de ismerve a Horn-Medgyessy-ElQro-Libajnai leépülés ütemét, én biztosan nem kockztatnám meg azt, hogy még egyszer hatalmat adjak a kezükbe.

#622843 Euroman Előzmény: #622839

én alkalmazott voltam, és 5 hónapja nincs munkám, tehát az én jövedelmem nem csökkent, hanem megszűnt...megint alkalmazott szeretnék lenni, de nem vesznek fel sehová, még interjúig sem jutok...kényszervállalkozó nem akarok lenni, mert semmilyen ismeretem nincs hozzá, így meg csak pénzégetés lenne...

#622839 Kriszti@n Előzmény: #622730

nekem is lejjebb ment a jövedelmem(ingatlanból élek), nem is kicsit.viszont szarom le a kormányt, magamnak élek, magamnak kell úgy csinálni a dolgaimat, hogy minden körülmények között meg tudjam keresni az igényeim fedezetét.legyen bármi, a megoldást kell keresni,nem a tényeken keseregni.az sehová nem vezet...

#622837 Kriszti@n Előzmény: #622722

Logikusan a túristaszezon kezdetén erősödni kellene a forintnak. nem mindegy,hogy egy túrista 1000Ft-ért 3 vagy 3.5 eurót hagy az országban

#622781 Euroman Előzmény: #622775

ezt nem tudom, mivel nem az a kormány maradt, ezért ez csak feltételezés lenne...a helyzetemtől függetlenül, és már 98-02 között is, amikor a maihoz képest még csak fityesz-light volt, folyamatosan terrorizálva, stigmatizálva éreztem és érzem magam, amiért nem tartozom a követőik táborába....az ellentáborba se, ezért szeretném, hogy "semlegesként" hagyjanak békén...de olyan erőszakosan nyomulnak, mint a "nyolcadik utas a halálban" a szörny...

#622775 Előzmény: #622749

Én azt nem értem őszintén szólva, hogy miért gondolod, hogy 2010-ben ez nem következett volna be ha marad a korábbi kormány? Jött az ingatlanadó, az ágazati minimálbér multik szintjére emelése, az elvárt adó és még sok más, amit az IMF számára kellett volna prezentálni - és amelyet a választás megnyerése érdekében 2010-re posztponált mind az EU, mind az IMF.

" Ma délelõtt 11-kor kez…

#622767 Fornit

" Ma délelõtt 11-kor kezdõdik az az országos "körút" Miskolcon, amelynek keretében Matolcsy György jegybankelnök, illetve a jegybank felsõvezetése ismerteti az MNB Növekedési Hitelprogramjának részleteit a szélesebb nyilvánossággal, így Matolcsynak lehetõsége lesz arra is, hogy monetáris politikai témákban is üzeneteket küldjön a piacoknak."

#622752 Euroman Előzmény: #622749

és én biztos vagyok benne, hogy merkel, faymann, cameron vagy holland nem avatkozik ilyen szinten a mindennapi élet valamennyi dolgába bele...olyan lett ez az ország, mint egy nagy nevelőtábor...

#622749 Euroman Előzmény: #622747

mert érdekes módon a válság 2008-ban tört ki, de nekünk 2008-2010 között nem lett rosszabb, mivel nem volt hitelünk, és a juttatásainkat nem vették el...mondjuk akkor volt demokrácia, a döntéseket megvitatták, nem úgy van, hogy ma a diktátor szerdán valamit megálmodik, csütörtökön megszavazzák a szavazógép honatyák, hétfőn megjelenik a közlönyben, és a következő hónaptól már el is veszik....ez az ország ov, lázár, rogán, matolcsy stb bábszínháza lett, ahol a nemzeti banktól a nemzeti színházig az ő bábjaik bólogatnak....amit korábban a diktatúrákról olvastam, mind ilyen volt...csak azt (náci idők, sztálin-rákosi idők) szerencsére nem éltem meg a saját bőrömön...ma úgy gondolom, csak akkor érvényesülhetnék, ha fityeszseggnyaló válna belőlem...

#622747 Előzmény: #622730

Muszáj megkérdeznem, mert nem bírom megállni:

És miért jutottál arra a következtetésre, hogy erről ez a kormány tehet, illetve hogy amennyiben az előző marad, akkor jobb lenne most nektek?

#622730 Euroman Előzmény: #622690

az nem igaz, hogy mindenért őket hibáztatom....de nekem és a családomnak nagyon rossz lett a helyzete az elmúlt 3 évben, akkor minek örüljek? amivel ők dicsekednek, abból mi SEMMIT nem érzünk...a családunk jövedelme lefeleződött, mert elvették, én 5 hónapja munkanélküli vagyok...ha még hitelünk is lenne (nem volt), már csődben lennénk...a költségeinket a minimumra szorítottam, a továbbiakban már csak az ételen és a szüleim gyógyszerén lehet spórolni...ezért számomra a jelenlegi propaganda meleg phing a szélben...

#622722 Előzmény: #622648

A kérdés az, hogy egy ilyen hírre nem vág-e nagyobbat a jegybank és ennek okán nem gyengül-e tovább a HUF. Szvsz ha nagyon erősödne, akkor nagyobbat vágnánk, én nem várom tartósan lejjebb az árfolyamot, pláne a túristaszezon kezdetén.

zsidókról beszélni az an…

#622698 Ibiza

zsidókról beszélni az antiszemita dolog de fasiztázni lehet..ha már lefasisztáznak akkor fasiztáskodni is lehet..de azt sem tudja paraszt mit jelent..mert ha az lennék akkor ütném vágnám őket..és az írtásukra buzdítanék..

de ezt mingyá kitörlik mert a fasisztázás az mehet..a tényekről nem..

#622690 Kriszti@n Előzmény: #622689

realista. aki meg ezt nem látja az vak..te a fideszt hibáztatod azért is ha az eső esik , de nem nézel a dolgok mögé...de ez már off ebben a topikban...a Magyarország topikban beszéljönk inkább erről sztem..