Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Dumcsi

Re: nincs cím

#62278 Csokigyáros Előzmény: #62269

ma már nem hiszem hogy 15 eFt alatt lehetne kapni a 2003-as évjáratot, utoljára egy éve néztem, akkor még volt, de 12 eFt körül...

én szerencsére bespájzoltam, van még vagy 20 üveg... :))) plusz egy 9 literes üveg....

#62270 hosszhuszár Előzmény: #62269

Még jó, hogy én egyáltalán nem iszom..............

csak alkalmakkor.........:)))

Mennyit spóroltam már..............

#62269 Kissherceg Előzmény: #62245

az jó bor, de 7-8000 egy palack ha jól emlékszem. Borfesztiválon ittam és Gere töltötte nékem :)))))

#62246 666 666 Előzmény: #62245

1999-es kopárral kezdtem az élvezkedést Gerétől, azóta el is teszek egy-egy palackkal.

igy a gyűjtemény 1999,2000,2002,2003-as évjáratból áll.

+fél karton 2002-es:-)))

#62208 Mercurius Előzmény: #62198

Voltam egyszer a Tőzsdeklubban egy előadáson ami a borbefektetésekről szólt. Azt mondta a pasi, hogy a többmilliós tőzsdén forgő bordeaux-i tételek, élvezetileg a 15.000- 25.000 Ft-os (és felfelé) kategóriának felel meg itthon.

Sznobság az egész.

#62202 Kissherceg Előzmény: #62193

nekem is addig volt nagy boldogság, míg egyik bor nagykereskedőház marketing igazgatója barátom volt, olcsóbban kijöttem :))

Igen, társaságban jó csak iszogatni, egyedül sose iszom.

#62199 Mercurius Előzmény: #62194

Nyáron jóféle magyar rosékat kell ám iszogatni... ;-)

Én a Royal Opoto Tawni-t szoktam venni, azt lehet megfizetni. Lányokat lehet vele jól itatni... ;-D

#62198 Lovax Előzmény: #62195

Ez így van, szerintem a 3000 és a 30.000 ft-os bor között nincs akkora (10x) különbség élvezetben. Sőt. Ittam már sz.r bort aminek pedig már személyije volt :)

#62195 Mercurius Előzmény: #62190

Ez igaz, de 10 évnél öregebbi magyar vörösboroknak sincs már élvezeti értéke, csak eszmei. Így azt sem érdemes nagyon tárolgatni sokáig, és persze pláne nem szekrény tetején.

#62194 Kissherceg Előzmény: #62190

sajnos jól fogy :)) Furmin és szamorodnit vettem még tavaly, de azok 2000 körüliek, szóval igen jófajták. Áts picészetnél is voltam azt a bort vétek inni, annyira jó :))

Száraz borokat fröccsként szeretem nyáron beszélgetésekkor, de így kortyolgatni, annyira nem, de még kialakulhat.

Vörös borok közül kevesebb nyeri el tetszésemet, azok közül a testesebbek talán, de azt csak kajával. :)

Portoiért annyira nem rajongom személy szerint, de lehet mert még nem kerestem elég jó fajtát :)

#62193 Mercurius Előzmény: #62184

Én csak szárazat iszok kizárólag, a magyar borok közül. Portói jöhet, néha ünnepkor meg egy egy nyalás édes tokaji aszú is.

Én inkább a pincészetek látogatását, és társaságban való házi borozást favorizálom, de biztos lesz egy két borfesztivál látogatás is (nem nagyon bírom a tömeget, jól lehet elensúlyozni alkohollal) :-D, szerencsére van hozzá társaság, és van aki minden jó borászt ismer, és előkerülnek pult alóli tételek (hungaricum) is (jó magyar szokás szerint). :-)

#62190 Lovax Előzmény: #62172

A fehérborok közül kevés az, ami idővel jobb lesz, sőt! A testesebb fajtáknak (chardonnay, furmint) jót tesz, de a könnyű fehérboroknak még árt is az idő.

Persze a kései hárslevelű az jobb lesz idővel.

Szóval túl sokáig ne tedd el, inkább érdemes meginni :)

#62184 Kissherceg Előzmény: #62182

túl édes nékem egy ültiben, meg többre becsülöm a bort, főleg a jófajtát, ezt a muskotályt asztalinak tartom, ezért hörpintettem. Jön a nyár, jönnek a borfesztiválok... Kéne pénz rájuk :)

#62182 Mercurius Előzmény: #62172

Kissherceg, na azért mondtam... egy üveg Aszú elfogyasztása azért nagyon komoly próbatétel lenne.

#62180 Kissherceg Előzmény: #62177

LOL :D ez jó:))

egyébként múltkor néztem 6os bmw milyen értéktartó.... Jó befektetés:))