Regisztráció Elfelejtett jelszó

ROTFLMAO!!!!! "Rezsicsökkentési ébresztőt fúj Brüsszel"

Re: nincs cím

#621160 Előzmény: #621152

Szvsz a részvénypiacunk is még a manyup mizériát szenvedi: jóval magasabbra lettek feltornázva a manyup pénzekkel a részvényárak, mint ahol lennie kellene.

Ennek megfelelően szerintem azért nem tud emelkedni a részvénypiac Magyarországon, mert az nincs is.

Én ugyanis így látom a BÉT-et:

- komolytalan TV részvényekbe komoly befektető nem fektet (BÉT~90%)

- ami komoly részvény lenne, az nemzetközi méretekkel nézve kicsi,

- ami nemzetközi méretekben kicsi, de elvileg felvásárolható lenne, avagy komoly játékra adhatna teret, azok nem felvásárolhatóak, nem beolvaszthatóak, tehát nincs játéktér ebben a szegmensben sem.

Innentől semmi csodát nem látok abban, hogy nem áramlik ide be a pénz, de különösen azért nem, mert amikor 8% körül állampapírt lehet venni, illetve 10% körül lehet relatív kockázatmentes kötvényekben pénzt tartani, avagy a VM is hoz átlagban ennyit - akkor mi értelme osztalékot sem, avagy csak kiszámíthatatlanul fizető, leginkább TV kategóriájú részvényekbe pénzt tenni?

Nagyon sokszor kérdeztem, kérdeztük, hogy mennyit lehet a tőzsdén nyerészkedni főállásban, de általában a "szerény hallgatás" volt a válasz, amikor pedig volt is, az sem volt annyival jobb, hogy megérje a tőzsdével foglalkozni.

Egy szó mint száz, eddig sem volt tőzsdei élet Magyarországon, csak ezt elfedte a manyupból oda áramló "korlátlan" pénz, amely korlátlan forrás megcsappanása értelemszerűen eltűntette az árfelhajtó tényezőt. Ez olyan kicsiben, mintha a FED nagyban elzárná a pénzcsapokat, természetesen azonnal megállna ott is a tőzsdei sz@rnyalás, ha nem érkezne be korlátlanul a pénz.

Ugyanakkor az USA esetében a tőzsde kissé más méreteket jelent mind forgalomban, mind a kereskedhető részvények, mind az abban való lehetőségek tekintetében, ezért is más: ráadásul arrafelé a 8-10% körüli kockázatmentes és minimális kockázatú befektetések nem is léteznek, így a tőzsdének tulajdonképpen nincs is igazi alternatívája.

Nálunk meg más sincs, csak valós és jobb alternatívák.

Amig a BÉT-en TV részvények garázdálkodnak, de komoly cég nem megy a tőzsdére, addig semmi csodálkoznivaló nincs szerintem abban, hogy nem indul el - hiszen nincs új pénz, ami oda kívánkozva, nincs olyan eredmény, ami önmagában növekedést indokolna és nincs olyan kiszámítható osztalék, ami miatt megérné részvényekben tartani a pénzedet.

Azok a társaságok ugyanis, amelyek valóban fizetnek komoly osztalékot, azok mintegy merő véletlenségből nem kereskedhetőek a tőzsdén. Az ugyanis Magyarországon nem szokás, hogy a nyereségből MÁSNAK is visszaosszanak.

Ennek megfelelően én nem várnék emelkedést, mert nincs rá semmi ok: A külföldiek ide tolt pénzét maximálisan elszívja az állampapírpiac, de szigorúan szvsz akkor sem raknák be a BÉT-re, ha a magyar állampiac zéró kamatozás körül árazódna.

Re: nincs cím

#621152 Hathor Előzmény: #621149

Már csak a részvénypiacunknak kellene elindulni, ha már ennyire jók vagyunk ötletekben.

Mindenki követi unortodxiánkat utólag, akkor előrébb kellene járnunk a részvénypiaccal is, de ha már nem járunk előre, legalább induljunk már el.

Ez kész! :D Tele lett a…

#621149 walex

Ez kész! :D

Tele lett a gatya, hogy ebből is precedens lesz a tagállamokban.

Nem tudom, hogy ki adja ezeket az ötleteket OV-nak (vagy saját találmány-e), de csak így tovább! :)

Szép lassan, sorban zárják a pénzszivattyúkat, ez a része kifejezetten tetszik.

Élő közvetítés terrorisz…

Élő közvetítés terrorisztániából:

"IT'S AFRAID!"

Félnek tőlünk - és ilyennek látnak minket, ahelyett, hogy tükörbe néznének.

a hír igaz - mondtam is …

#621141 macika

a hír igaz - mondtam is a blogosnak már régen, hogy szépen átmegy az eu-ba ez a módszer is.

s ezzel a belső fogyasztást is fel lehet pörgetni

hajrá rezsicsökkentés!!

ROTFLMAO!!!!! "Rezsicsökkentési ébresztőt fúj Brüsszel"

Nem győzik elég gyorsan propagálni a magyar módszertant, miközben nem győzik elég elánnal ekézni hazánkat.