már cáfolnak http://www.stocklandyard.hu/blog/show/2781
már cáfolnak http://www.stocklandyard.hu/blog/show/2781
Kecsegtessenek csak :-) Jönnek egyébként még más kecsegtetők is valószínűleg, no de sebaj, csak feltornázzák az árat picikét(bár a Nokia nem fog megválni az NSN-ben lévő részesedésétől, az tuti).
Van egy kis mozgás ebben a papírban! Az irány egyenlőre megfelelő számomra :-) Kíváncsi vagyok mi lesz a vége....
A hírek szerint a Nokia előrehaladott tárgyalásokat folytat a Siemens-szel a Nokia Siemens Networks értékesítéséről. A közös vállalat értékesítéséről már régebb óta beszélnek, annak ellenére, hogy egy nyereséget termelő leányvállalatról van szó. Korábban felmerült egy esetleges IPO lehetősége is, de a friss hírek szerint elképzelhető, hogy a Siemens megvásárolná a Nokia részesedését. A tranzakció két szempontból is érdekes lehet, egyrészt készpénzhez juttathatja a Nokiát, ami viszont még ennél is érdekesebb, hogy ismét felerősödhetnek a Nokiával kapcsolatos felvásárlási találgatások. A kölcsönös ráutaltság miatt leginkább a Microsoft neve merülhet fel, ugyanis a Nokia egyértelműen ráállt a Windows operációs rendszerű telefonok gyártására, főként miután bejelentette, hogy leállítja a Symbian-nal szerelt telefonok fejlesztését, túloldalról nézve az egyetlen jelentős Windowst használó mobilgyártó a Nokia. Felvásárlási szempontból pedig sokkal kedvezőbb egy letisztított portfolióval rendelkező társaságot felvásárolni.
Most látom, te milyen jóképű lettél :-) és csak pecázgatunk, pecázgatunk... Amúgy természetesen nincs gááááz ezt már mindenki tudta(max nem sejtette ugye) egy évvel ezelőtt is, amúgy skyrocket lesz :-)
A nyár végén megy ki az utolsó szállítmány a Nokiától, ami még tartalmaz Symbian rendszerű készüléket, ezzel 13 éves történet ér véget – írja a Mobilarena.hu.
http://hvg.hu/tudomany/20130614_A_Nokia_13_eves_korszakot_zar_le_a_nyaron#rss
Szvsz nézzed vissza, hogy én egy korábbi hozzászólásra válaszoltam valakinek, akivel tavaly volt vitám arról, hogy ez meg fog bukni, miközben ő állította, hogy nem fog, sőt ez a jövő :)
Az OK, hogy arról szólt, hogy a "cserép" ami egyébként csempe!!!! megbukott, de te ezt itt a NOKIA togyikban követted el, és néhány tájékozatlan még azt a következtetést vonná le((persze helytelenül :-), hogy a Nokia-Windows az rossz házasság és ez rossz fényt vethetne a drágámra :-) ami ráadásul WP8 os-t használ.... Amúgy van némi igazságod a butafonnal kapcsolatban, de néha hasznos tud lenni egy ilyen kütyü is. A Windows 8 önmagában valóban nem nagy siker, de lesz fazonigazítás azt jó lesz az majd, persze attól még nem fogják lecserélni izibe a win7-et. Viszont a "cserép", telefonra és tabletre (amin egyébként Windows 8 RT fut) is tökéletes szerintem!
Most nem tudom mit vitatkozol, a hozzászólás arról szólt, hogy a cserép megbukott.
Egyébként, én már jeleztem: én telefont használok, nem érdekelnek ezek a bohóckodások. Nekem elég a butafon, vannak akiknek szükségük van, hogy hordjanak valami okost is maguknál.
A Nokia a saját sírját ássa meg, ha nem hagyja el ezt a WP8 platformot mielőbb és nem tér át Androidra. Használhatatlan szutyok a WP8, fantázia sincs benne és igencsak spóroltak a grafikával is. Na, meg hadd döntsem már el én, hogy miként akarom tölteni a telefont, ezzel ugyanis lehetetlen kikapcsolt állapotban tölteni, azonnal bekapcsol.
Használtál Te már Windows 8 mobilt?(netán Nokiát winf@s 8-al) Gondolom nem...de azért baromi okos vagy(szerintem kipróbálhatnád, legalább elmondhatnád végre, hogy volt már kezedben egy jó mobil is)
Persze jó neked a droid/vagy az isheep!(túl jó)
Topic nekromancia:
"És nem is nokia a fontos most hanem microsoft és win8/wp8, ez egy teljesen új ökoszisztéma, minden erre fog átállni, nem vélelten, hogy pl mozilla is már készül a táblagépre szánt böngészővel. Most fog igazán durrani a tablet piac. Asztali fronton lassú átállás lesz szvsz, lassab mint win7 esetén, ott az xp már nagyon elavultnak számított, vista meg bukás [...]
De megbukni nem fog az új csempés rendszer, ebben biztos vagyok."
Én pedig ugye biztos voltam, hogy meg fog bukni, de olyan csúnyám mint Rottenbiller. És hogy meg akartatok győzni ennek az ellenkezőjéről akkor is :)
És lőn, már el is ismerték, hogy nem egyszerűen megbukott, hanem egyenesen kuclsszerepe is volt abban, hogy a PC eladások megzuhantak és már sürgősséggel alakítják is át a rendszert:
"Sikertelen, népszerűtlen és a versenytársakhoz képest eladhatatlan a Windows 8, a Microsoft legújabb, tavaly októberben piacra dobott operációs rendszere. Ezért a cég vesz egy hátraarcot, és megváltoztatja a szoftver legfontosabb elemeit, írta a Financial Times keddi vezető anyagában."
[...]
Mik vogymuk:
"A lapnak nyilatkozó elemzők szerint a döntéssel Steve Ballmer, a cég első embere beismeri a kudarcot, vagyis azt, hogy a színes csempékre és az érintőképernyőre alapozott, a pc-t az egyre népszerűbb tabletekkel összeházasító koncepció egyáltalán nem vált be."
Merthát mi a francért vált volna be? Cégeknek pontosan zéró értelme van, magánember meg jellemzően úgyis lopja. Akkor meg kit érdekelnek a színes csempék?
"Mi több, vannak elemzők, akik szerint a Windows 8 sikertelensége nagyban hozzájárult az asztali pc-k eladásainak zuhanásához is."
"A Microsoft egyelőre nem árulja el, mit készül megváltoztatni a Windows 8-on, de a felhasználói reakciókból az FT arra következtet, hogy a jól kinéző, de nehezen megszokható csempék helyett a cég újra a klasszikus desktopkinézet felé fordul. És ha hallgat a panaszkodókra, akár a Start gombot is visszahozhatja."
És imhol a lényeg:
"teljesen nyilvánvaló, hogy a tabletpiacon nem sikerült nyomot hagynia, azt továbbra is az Apple és a Samsung uralja."
Vagyis teljesen értelmetlen volt az egész.
Nem mellesleg, ezt a nyilvánvaló tényt is sokan vitatták:
http://archivum.appleinfo.hu/index.php?q=hireink/bejegyzes/Windows_8_egyenlo_kenyerpirito_huto
"A Microsoft nem tanácsolja a vállalkozásoknak, hogy átugorják a jelenlegi Win verziót, mint ahogy a cégek még mindig XP-t használtak, és kihagyták a Vistát, mivel már közel volt a Win7 megjelenése"
Most le is írják.
És ahogy Tim Cook írta annak idején a Windows 8-ról:
"Olyan mintha összekombinálták volna a kenyérpirítót a hűtőgéppel: technikailag tökéletesen megoldható, csak semmi értelme."
Szép lassan kúszik fel a surranón....
A góré egy trójai faló (nem rokonom :-), volt Microsoft-os kis pöcs, ideje is mennie... majd én átveszem a cég irányítását, és akkor minden jó lesz(nekem).
az elemző urak nem sok jóval kecsegtettek
további csorgás, célárak letekerve
ráadásul a mostani góré kap még negyed évet hogy bizonyítson, utána pápára küldik
kérdem én nyáron mit bizonyítson a bevételi oldalról?
semmit!
Dehogynem! Mi az hogy, nagyon is! Ezt viszont most jól elverik.... nagyon óccsón lehet majd venni(vagy még mindig drága? :-)
pacika maga egyébként csak telekommunikációban nyergel?
más kecsegtető szektor nem érdekli? ))
Ez hasít össze-vissza, ez kell nekem nem az állóvíz!! :-)