Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

WDC, STX és a többiek

Re: Seagate And Western Digital: Tech's 'Ugly Sisters

#619589 rbbj11 Előzmény: #619082

naplómban is ott van, 100 usd alatt vettem nem is olyan rég visat...akkor kezdtem átállni amcsi piacra úgy súlyopontban is, hát, azóta sem szoktam meg, hogy ekkora rv-k lazán duplázzanak rövid idő alatt

#619082 Fornit Előzmény: #619049

Hát igen, Decemberben akartam kevés visa-t venni (10db) több hónapos távra 10 pont stoppal 147$-ért, de nem léptem meg, hátha beverik az évvégi izé miatt (már nem is tudom mi volt akkor).

Tegnap is mekkorát emelkedett, 180 hoz is felszúrt. BÉT hez vagyunk szokva, azért nem hisszük el, ha egy papír emelkedett 10%-ot az onnan nem visszafelé fog jönni :)

#619062 rbbj11 Előzmény: #619061

igen, pszichó az egész tőzsde.

Meg kell mindenkinek találnia azt az időtávot, ahol ki tudja futtatni a nyerőket. Sztem ez a legnagyobb kihívás

#619061 Janicroft Előzmény: #619050

Épp ezen agyaltam ma hogy annyi mindenből kimaradok, el sem hiszem. Egyszerűen nem mertem vásárolni papírokból mert annyit emelkedtek az utóbbi 6-12 hónapban, de mindig van feljebb ezek szerint.... De most akkor is ráülök a kezemre és nem veszek semmit mert ha most beleveszegetek általam jónak tartott papírokba akkor biztos jön valami nagy lejtmenet! :)

#619050 rbbj11 Előzmény: #619028

de a legbrutálisabb, hogy wdc és stx még ennyi emelkedés után is irtó olcsó fundás alapon :D

áá, nem megy nekem ez a tőzsde.

#619049 rbbj11 Előzmény: #619028

minden emelkedik....

fslr, ibm, de a korábban már drágállott kártyakibocsátóim (visa, mastercard) is hol járnak már....az évszázad bevásárlási lehetőségeit hagytam ki 2008-2009-ben, és azóta is hibát hibára halmozok, mert nem hiszem el, hogy újra és újra mennek a jó papírok évi 30%-ot

#619028 Janicroft Előzmény: #592805

Na ezek azóta is szépen emelkednek, ahhoz képest hogy mennyi félelem volt a PC piac hanyatlása miatt, mindkét nagy gyártó szép számokat hozott és szépen emelkedik.

Re: STX leáll a 7200-as fordulatszámú HDD-k gyártásával

#603129 Janicroft Előzmény: #602160

Hard drive kingpins Seagate (STX -2.8%) and Western Digital (WDC -3.9%) are having a rough day. Pac Crest reportedly cut estimates on the companies, along with Intel and AMD, citing weak notebook sales. Hard drive controller supplier Marvell (MRVL -1.2%) is also off.

#602163 Janicroft Előzmény: #602160

Én ma az Intelre tenném a voksomat. A 21.29-es vételem mellé én is bővíteni szeretnék.

#602160 rbbj11 Előzmény: #602142

hát, akkor marad wdc?

Vagy inkább duplázzam Intelt? :)

Re: STX, WDC jövője

#602158 rbbj11 Előzmény: #602138

"Both companies are heavily favored by institutions. Both companies draw three, four and five star ratings from major ratings groups."

Hát nem tudom, de nekem ez hülyeségnek tűnik. Amiket én olvasok, abban mind egy csillagosak, évek óta vételre nem ajánlottak, eladásra annál inkább. Épp arra lettem figyelmes, mikor először wdc-t vettem, hogy mi ez ilyen jó P/E-vel, és eladási ajánlások tömegével??! No persze akkor 1x usd-vel még olcsóbb volt :)

STX leáll a 7200-as fordulatszámú HDD-k gyártásával

#602142 Janicroft

Erről tegnap olvastam, negatív hír. Sajnos az olyan gépekbe ahová tényleg nagy performancia kell, SSD-t tesznek (tiszta SSD-t, nem hibridet), éppen ezért az STX nagy fordulatszámú meghajtóira nem igazán lesz kereslet.

In a sign of the times, Seagate (STX +0.8%) is discontinuing production of high-performance (7200 RPM) 2.5" hard drives, as the MacBook Pro, Intel ultrabooks, and other high-end notebook platforms embrace SSDs. The announcement comes a month after IHS predicted hard drive industry sales will drop 12% this year thanks to weak PC demand and SSD encroachment. Separately, Seagate says it will create a $180M R&D facility at Solyndra's old factory, which it bought last year, to develop cutting-edge drives.

Ez sem túl jó hír a HDD gyártknak

#602140 Janicroft

PC industry forecasts continue to head lower: IDC sees industry shipments falling 1.3% this year to 345.8M. That's below a prior forecast for a 2.8% increase, and a 2013, and comes in the wake of a 3.7% drop in 2012. Shipments to "mature markets" are seen falling 4%, while emerging market are expected to eke out 0.6% growth - that mix shift benefit Lenovo (LNVGY.PK) and Asus, and hurts H-P (HPQ) and Dell (DELL). For the record, IDC expects tablet shipments to hit 172.4M in 2013.

CALL is jó áron van, TA …

#601759 rbbj11

CALL is jó áron van, TA is támogatja, nehéz döntés, STX vagy CALL...mondjuk osztalék inkább STX felé billenti a mérleget

Re: WDC osztalék

#601405 rbbj11 Előzmény: #601403

elolvastam. 2012 egésze szép, de a q4 csapnivaló. Az osztalék mértékének fenntarthatóságával is komoly aggályaim vannak. Összességében max. 10% felárat tartok korrektnek 2012 jan-i árfolyamához képest, az pedig épp 30-31 közé esik.

#601402 rbbj11 Előzmény: #601399

TA alapján necces, hogy 31 v. 30 lesz-e, netán még magasabb...

De egy ideje pusztán TA alapján semmibe nem veszek bele, és nekem ez a rv. túl drága 30 felett, ezért lehet, lemaradok, ha pl. 31-ről fordul majd

#601399 Janicroft Előzmény: #601345

Tudod én nem értek a TA-hoz de ahogy te is mondtad, az STX nagyon szép emelkedő trendben van. Ha megnézem a Marketwatchon az 5 éves chartot: http://www.marketwatch.com/investing/stock/stx akkor azt látom hogy rendre magasabb csúcsokra megy, onnan valamennyit korrekciózik, majd mászik vissza még feljebb. Ennek alapján látom hogy ez a hosszútávú emelkedő trend ott van, és most épp jön lefele, talán éppen 30-ig?