Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

Re: nincs cím

#616016 Ibiza Előzmény: #615990

a, van olyan fürkész ami mérget nyom a bogarakba..élő zombit csinál belőlük..belerakja a petéjét..amik tavasszal kibújnak..a tücskön látszik a kimeneti nyílás.

B, a tücskök vedlenek..

#616013 rbbj11 Előzmény: #616005

kösz.

Ez az egész nekem laikusnak egyáltalán nem hangzik egyszerűnek és gyorsnak. Kezdődik ott, hogy azt hittem, csak vmilyen alapréteggel le kell kennem az egészet, és úgy tűnik el a régi fuga. De glettelés és méregetés, ami ráadásul pontos és egyenes kell legyen? Csak így leírtak alapján nekem ez u.olyan nehéznek tűnik, mint újra burkolni az egészet. :S

#616005 hosszhuszár Előzmény: #615999

nézd meg a videókat az oldalon, és érteni fogod, a fugák előre kiragasztását.

röviden:

kiglettelték a régi csempe gugát, síkba, így teljesen egyenletes a kapott felület.

a régi csempe, mondjuk 10x10-es volt, ami neked már nem tetszik, 20x20-at szeretnél.

fogsz egy cm-t, és kirajzolod a 20x20-as négyzethálót.

ezután egy speciális ragasztószalaggal, ami olyan széles, mint egy fuga, kiragasztod a 20x20-as négyzethálót, hogy eltakarja a rajzolt vonalaidat, így a ragasztó adja a 20x20 négyzethálót.

De a kialakítani kívánt felületen túl fejezd be a ragasztást.

ezután kerül fel a harzó anyag, akárhány fázisban...

amikor kész van a felület, a ragasztószalagok széleit megfogod, és elkezded felhúzni a harzós felület alól...

ezek lesznek a fugák....

#615999 rbbj11 Előzmény: #615400

igen, erre gondoltam. Fugát ragasztani? Még sose fugáztam, lehet azért vannak buta kérdéseim.

Megkérdeztem a burkolót, aki épp a többi részét csinálta az irodámnak, nem ismerte Harzot, és talán 3 nm alapterületű hely felületei olyan kicsik, amit maga is meg tudok csinálni mindenféle tapasztalat nélkül, nem? Ilyen pici felületre nem hiszem, hogy megéri vkit hívnom? De itt Sopronban nem nagyon ismerik a Harzot, ahogy látom...

#615997 rbbj11 Előzmény: #615990

igen, és van olyan ragadozó darázs, ami földbe lyukat fúr!! Főleg laza, porhanyós földbe szokott, és levéllel béleli ki a járatot

#615993 Kriszti@n Előzmény: #615991

hogy írhattad ezt a hozzászólást 18.35kor,mikor még csak 18.11 van ? :D tudsz már valamit?

#615560 KawaBazsy Előzmény: #615483

Dobozom nekem is van. Akkor visszük mindketten, s mindjárt el is döntheti, h sor 4 vagy V4 a szimpi. :-)

Amúgy Alsóörsön meg tudod mutatni azt a motort a bandának.. :-)

#615500 Sumér harcos Előzmény: #615483

ezek után ,hogy ilyen csúnyán viselkedtem,nemtom mire számithatok:)))

majd a dobozba kötök ki:)

visszatérhetünk rá,ugyan annyira nem sürgetem a dolgot.....mert félelmetes élmény volt:)

#615474 Sumér harcos Előzmény: #615469

most ültettek fel vmi bazi nagy suzukira...gyorsulásira,hátulra,tipusát nemtom,mert nem nagyon ismerem a motorokat.....:)

én az életbe nem ülök fel többet utasnak ilyenre:)

ugy éreztem vmiért,hogy lecsuszok:)

auto az nagyon kellene:)ez igaz.

lehet elkéne adni a kombit,mert az ára azért jól jönne vmi jobb géphez....de abból meg csipogás lesz itthon:)

#615400 Ricsi Előzmény: #615390

Erre a kérdésre?

"azt se értem, hogy lesz pl csempénél teljesen más lapméret hatás, mint az eredeti volt? Mitől és hogyan lesznek a kőfelület imitációk, amik nagyon érdesek?"

Az első csempe fugáit elgletteljük a saját anyagunkkal, és utána olyan méretű és formájú új fugát ragasztunk, amit akarsz. Ha akarsz 20*20, 30*30, 70*2, vagy amit kitalálsz. A szalagnak mindegy, és az is, függőleges-vízszintes, vagy diagonál, vagy mondjuk 27 fokot akarsz zárni a függőlegessel.

A kőfelület imitáció felhordás kérdése, de a szakma nem hozzám tartozik, az egy kollégámé. Ha felmész a facebookra, ott válaszolnak neked a hozzáértők :)

#615390 rbbj11 Előzmény: #614973

légyszi válaszolj akár privátban a lenti kérdéseimre, én lehet, hogy ilyennel csinálnám a mellékhelyiséget irodámban

#615386 Sumér harcos Előzmény: #615149

gondoltam,hogy kostolgatni fogsz,tücsök vadász:)

Semmi problémó nincsen,valóban kicsit lehet tulpörögtem itt a dolgot.

Ricsivel ismerjük egymást személyesen is,ugye,jól kijöttünk:)

2szer találkoztunk:

2011 szeptemberének egyik péntek estéjén és 2012 február 24-én péntek este vacsoráztunk 1ütt:))

ellenben vigyázz azokkal a lyukakkal,óvatosan dugdosd bele a dolgokat:)

#615160 KawaBazsy Előzmény: #615158

Na de a hajlékony nem megy be, meg nincs is még olyan hosszú fű.. lehet h türelmetlen vagyok..

#615158 Ibiza Előzmény: #615150

:) gyerekkorom a bogarak lepkék madarak és az égbolt megfigyeléséről szólt..két könyvtárba jártam mert már szétolvastam egyikben az összes állathatározós vadászkalandos búváros dareles könyvet.

A száraz kóróval lehet megölted.. :D