a, van olyan fürkész ami mérget nyom a bogarakba..élő zombit csinál belőlük..belerakja a petéjét..amik tavasszal kibújnak..a tücskön látszik a kimeneti nyílás.
B, a tücskök vedlenek..
a, van olyan fürkész ami mérget nyom a bogarakba..élő zombit csinál belőlük..belerakja a petéjét..amik tavasszal kibújnak..a tücskön látszik a kimeneti nyílás.
B, a tücskök vedlenek..
kösz.
Ez az egész nekem laikusnak egyáltalán nem hangzik egyszerűnek és gyorsnak. Kezdődik ott, hogy azt hittem, csak vmilyen alapréteggel le kell kennem az egészet, és úgy tűnik el a régi fuga. De glettelés és méregetés, ami ráadásul pontos és egyenes kell legyen? Csak így leírtak alapján nekem ez u.olyan nehéznek tűnik, mint újra burkolni az egészet. :S
nézd meg a videókat az oldalon, és érteni fogod, a fugák előre kiragasztását.
röviden:
kiglettelték a régi csempe gugát, síkba, így teljesen egyenletes a kapott felület.
a régi csempe, mondjuk 10x10-es volt, ami neked már nem tetszik, 20x20-at szeretnél.
fogsz egy cm-t, és kirajzolod a 20x20-as négyzethálót.
ezután egy speciális ragasztószalaggal, ami olyan széles, mint egy fuga, kiragasztod a 20x20-as négyzethálót, hogy eltakarja a rajzolt vonalaidat, így a ragasztó adja a 20x20 négyzethálót.
De a kialakítani kívánt felületen túl fejezd be a ragasztást.
ezután kerül fel a harzó anyag, akárhány fázisban...
amikor kész van a felület, a ragasztószalagok széleit megfogod, és elkezded felhúzni a harzós felület alól...
ezek lesznek a fugák....
igen, erre gondoltam. Fugát ragasztani? Még sose fugáztam, lehet azért vannak buta kérdéseim.
Megkérdeztem a burkolót, aki épp a többi részét csinálta az irodámnak, nem ismerte Harzot, és talán 3 nm alapterületű hely felületei olyan kicsik, amit maga is meg tudok csinálni mindenféle tapasztalat nélkül, nem? Ilyen pici felületre nem hiszem, hogy megéri vkit hívnom? De itt Sopronban nem nagyon ismerik a Harzot, ahogy látom...
igen, és van olyan ragadozó darázs, ami földbe lyukat fúr!! Főleg laza, porhanyós földbe szokott, és levéllel béleli ki a járatot
csak a lottószámokat, sajnos..)))
Na jó, de mi van, ha legközelebb engem akar kiszívni vmi ragadozó muff..?? :-))
hogy írhattad ezt a hozzászólást 18.35kor,mikor még csak 18.11 van ? :D tudsz már valamit?
hát ez tényleg nagyon bosszantó lehet!
:))
Vazz, már a második tücsköt találom a lyukja előtt döglötten úgy, h először azt hiszem h él, de közelebbről megnézve olyan, mintha vmi kiszívta volna a tartalmát, s csak a váza maradt meg.. mi lehet az, tán vmi darázs?
http://kepfeltoltes.hu/130421/T_cs_k_kipurcant_002j_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/130421/T_cs_k_kipurcant_004j_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Dobozom nekem is van. Akkor visszük mindketten, s mindjárt el is döntheti, h sor 4 vagy V4 a szimpi. :-)
Amúgy Alsóörsön meg tudod mutatni azt a motort a bandának.. :-)
ezek után ,hogy ilyen csúnyán viselkedtem,nemtom mire számithatok:)))
majd a dobozba kötök ki:)
visszatérhetünk rá,ugyan annyira nem sürgetem a dolgot.....mert félelmetes élmény volt:)
Majd viszlek én, nekem van dobozom, így nem lehet leesni :)
most ültettek fel vmi bazi nagy suzukira...gyorsulásira,hátulra,tipusát nemtom,mert nem nagyon ismerem a motorokat.....:)
én az életbe nem ülök fel többet utasnak ilyenre:)
ugy éreztem vmiért,hogy lecsuszok:)
auto az nagyon kellene:)ez igaz.
lehet elkéne adni a kombit,mert az ára azért jól jönne vmi jobb géphez....de abból meg csipogás lesz itthon:)
Vegyél valamit, csapatni akarok. Cserébe viszlek egy beszaratósat a motorral (is). :-)
Erre a kérdésre?
"azt se értem, hogy lesz pl csempénél teljesen más lapméret hatás, mint az eredeti volt? Mitől és hogyan lesznek a kőfelület imitációk, amik nagyon érdesek?"
Az első csempe fugáit elgletteljük a saját anyagunkkal, és utána olyan méretű és formájú új fugát ragasztunk, amit akarsz. Ha akarsz 20*20, 30*30, 70*2, vagy amit kitalálsz. A szalagnak mindegy, és az is, függőleges-vízszintes, vagy diagonál, vagy mondjuk 27 fokot akarsz zárni a függőlegessel.
A kőfelület imitáció felhordás kérdése, de a szakma nem hozzám tartozik, az egy kollégámé. Ha felmész a facebookra, ott válaszolnak neked a hozzáértők :)
légyszi válaszolj akár privátban a lenti kérdéseimre, én lehet, hogy ilyennel csinálnám a mellékhelyiséget irodámban
gondoltam,hogy kostolgatni fogsz,tücsök vadász:)
Semmi problémó nincsen,valóban kicsit lehet tulpörögtem itt a dolgot.
Ricsivel ismerjük egymást személyesen is,ugye,jól kijöttünk:)
2szer találkoztunk:
2011 szeptemberének egyik péntek estéjén és 2012 február 24-én péntek este vacsoráztunk 1ütt:))
ellenben vigyázz azokkal a lyukakkal,óvatosan dugdosd bele a dolgokat:)
Na de a hajlékony nem megy be, meg nincs is még olyan hosszú fű.. lehet h türelmetlen vagyok..