Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

OLAJ(WTI,BRENT,CERTI)

Re: funda vagy TA

#6480 Sumér harcos Előzmény: #6478

ugyan most pozicio nélkül vagyok,partvonalon,figyelek,valamerre majd beszállok,de a mai nap iránya sem tisztázott itt még

erősen gondolkoztam hétfőn 48 körül a sorton,ahol robb nyitotta,de kihagytam.

#6478 Bakiba Előzmény: #6472

A mai délelötre vártam a kioldást, rásegítettek egy kis hírrel, így tegnap lett belőle:)

A készletadatok várakozásában nagy a szórás: +0.4/-0.5 erre varjrunk gombot:-)

Jelenleg részemről kivárás, ha le akkor le, ha fel akkor fel

#6471 Sumér harcos Előzmény: #6243

"400 milliárd dollár alá eshet 2009-ben az OPEC olajexport-bevétele - közölte kedden az amerikai kormány energia-előrejelző ügynöksége. Az EIA 383 milliárd dollárra csökkentette árbevételt becslését, amely 19 milliárddal kevesebb mint előző hónapban.

A termelői csoport tavaly rekord-árbevételt könyvelhetett el 970 milliárd dollár értékben, a 2010-es becslések pedig a gazdasági helyzet normalizálódása és a kereslet növekedése mellett már 503 milliárd dolláros árbevételt jósolnak.

Az idei évre vonatkozó bevételi várakozások jelentősen visszaestek 2008 nyarához képest, amikor is hordónként 147 dollárért vásárolták a nyersanyagot. Az ügynökség akkor 1300 milliárd dolláros OPEC nyereséget várt a 2009-es évtől, azonban a 40 dollár alá zuhanó olajár jelentősen átírta a várakozásokat.

Az alacsony kereslet hatására azonban az OPEC csökkentett a kínálaton, a szervezet tagjai pedig március 15-én döntenek a napi 4,2 millió hordót meghaladó esetleges további csökkentés szükségességéről. Ennek hatására az olaj ára tegnap megközelítette az 50 dolláros határt, végül 47 dolláron állapodott meg - január hatodika óta ez a legmagasabb érték."

#6242 Sumér harcos Előzmény: #6145

lehet,hogy holnap kitárazás lesz,akármilyen is lesz az adat.

de ami a legérdekesebb,hogy ehhez nem is feltétlenül kell megfenekleni a rv piaci rally-nak:)

a rv piac +7%-nak sem örül annyira az olaj:)

Re: Készletadat,OPEC,Kifutás

#6241 Sumér harcos Előzmény: #6238

jövő keddig a kifutásig lesznek még körök,de tartósan 50 fölé személyszerint nem nagyon várom....aztán majd meglátjuk...

ezen amerikai energiaügyi miniszteri várakozás hallatán,viritani kell az OPEC-nek is vasárnap,sőt a későbbiekben betartatni,a készletadatok nehogy nagyon nagy számokat mutassanak,mert az ugye kersztbe tesz a folyamatos olajár emelkedésnek

Készletadat,OPEC,Kifutás

#6238 Sumér harcos

"Az olaj piaci árának eddig emelkedő tendenciája megállt, s ismét csökkent az áprilisi WTI, miután az amerikai energiaügyi minisztérium kedden ismét lejjebb vitte az idei globális nyersolajfogyasztásra vonatkozó előrejelzését. Ennek következtében az amerikai könnyűolaj áprilisi szállításra 1,36 dollárral hordónként 45,71 dollárra esett vissza. "

#6152 rbbj11 Előzmény: #6150

én se temetem, 40 körül akár longolásra is készen állok, ha ugy alakul majd

#6145 rbbj11 Előzmény: #6116

holnap nagy kitárazás lesz sztem....tök mindegy milyenek lesznek a késletadatok, sztem adni fogják keményen. De ehhez addigra a rv-piaci ralli is meg kell - min. deiglenesen - fenekeljen.

#6116 Bakiba Előzmény: #6103

Hát ez így felettébb érdekessé teszi a holnap délutánt