ok.
az is jó.
a legjobb viszont h megdőlt veled kapcsolatban egy előítéletem.
ok.
az is jó.
a legjobb viszont h megdőlt veled kapcsolatban egy előítéletem.
persze, hogy az. Középvállalkozás
Ursi csak tulaj vagyok :)
ott dolgozol ?
szuper !
természetesen az össze buszgyártó kap azért hogy magyar előállítású magyar adózású magyar munkaerővel csinált buszok fussanak mindenütt.
Igen, igazad van, ez is megtörtént - és ezért sem került ki a pénz a gazdaságba.
Ugyanakkor ezt csak a FED tudta megcsinálni, hiszen ez annyit jelent, hogy a korábban általa gerjesztett fedezetlen hitelboomot egyszerűen fedezetlen pénzből vásárolta vissza, vagyis gyakorlatilag kifizette saját magát és ezzel megszűnt az általa okozott probléma.
"az is segítség, ha nem kell az önerőt felhasználni, hanem van finanszírozási hitel..."
Huhh, azt akartad írni, hogy nem kell saját tőkét felhasználni, mert lesz forgóeszköz hitel?
meg átvett a bankoktól eszközöket is
"Our mortgage-backed securities purchases ought to drive down mortgage rates and put downward pressure on mortgage rates and create more demand for homes and more refinancing,” he said
az is segítség, ha nem kell az önerőt felhasználni, hanem van finanszírozási hitel... Tehát nem kell megvárni még beérkezik a pénz, hanem lehet számlát kiegyenlíteni pl.. stb.. Azért áll részben a gazdaság, mert 30-60-90 napra fizetnek így a megfinanszírozó vállalkozó addig pénze nélkül várja a csodát és nem tud új munkát vállalni, mert forrás hiányos...A nagy része a pénznek pedig bepörög államkasszába :)
Ha önző akarok lenni, akkor Rába remélem kap :)
sztm igen, Én is ilyenekben gondolkodom, részben...
Azért arra kíváncsi leszek, hogy hogyan lesz önerő egy hitelből, mert normális körülmények között ez nemhogy nem az önerő oldalon szerepel, hanem kizáró ok egy újabb hitel esetében.
nekem - lévén iszonyú kreatív :o) - rengeteg ötletem van, csak pénzem nincs semmi a kivitelezésre.
nem vagyok hitelképes se mint magánszemély mert jelzálog már terhel, se mint cég.
semmi önerő.
az üzleti tervre meg tényleg kockázati alap ha rámozdul.
de örülök ha bárki, akárki, emberek, cégek, magyarok ki tudják ezt használni és növekedésbe fordítják általa a gazdaságot.
A vállakozás mindettől függetlenül be fog indulni, legalábbis részemről nem lesz probléma. Valóban nem jött át elsőre, köszi Herceg az összefoglalót! Kérdés: fejlesztésre (honlap, szerverek, stb), munkaeszköz beszerzésre felvehető?
így van, taps :)
Nem csak a középosztály megerősítése a cél, hanem a kkv-k is.
magyarán akkor sok vállalkozásnak jó akik ált közepesek és jelentős forgóeszközzel dolgoznak és a bankok h most nem adtak v k szigorúan tacsra tette őket.
jó azoknak akik beruházni akarnak pl fejleszteni eus pályázaton és önrészt nem tudják előteremteni v csak nagyon drága banki hitelből ami veszteségbe fordítaná az egész beruht. tehát akkor minek kezdjen bele.
a bank megelégszik 2 % marzzsal a 8% helyett.
ha bendi megcsinálhatná akkor a vállalkozása adója idehaza maradna.
így van, mert a rengeteg kötelező előírás miatt megy is vissza az államkasszába a lé :) ügyes önfinanszírozás...
1. a hitel célja nem ingatlan szerzés
2. a cég céljai nem egyeznek meg a Te céljaiddal
3. válassz magyar lakás tulajdonost, akitől bérelsz
4. magyar állam 0% hitelt ad, annak a kamatát hova fizeted? Kereskedelmi banké a 2%
5. olvasd el újra, mert nem ment át a lényeg neked a tervezetből :)
(6. egyéni sérelmekre megoldást ne az államtól várjunk.... önállóan tessék megoldani)
Te nem vagy hajlandó megérteni engem. Nem a céghez kell az iroda/lakás, hanem az én seggem alá, hogy ne külföldre utalgassam a lakbért, amiből Magyarországnak egy fillér haszna nincs. Ez az egész cécó (ha lehetőséget adna rá) pont megfelelne duplán is. Lenne lakás, lenne iroda, a magyar államnak fizetném vissza, stb.
Ahogy azt már korábban többen is levezették, a Qn esetében a pénz nem a gazdaságokba került ki, hanem az államok kötvényeit vásárolta fel ezen keresztül a FED. Azaz nemhogy gazdaságélénkítésről nem volt szó, hanem egyszerű országfelvásárlásba torkollott az egész Qn.
INGATLANFEDEZETről értekeztem!!
Nem azt írtam, hogy az ingatlan a célja a hitelnek, hanem azt, hogy a hitel kiváltásán keresztül felszabaduló forrásokból lehet forgóeszközhöz jutni, avagy a SAJÁT(!) tulajdonú lakás cégnek eladásával pénzhez jutni, amiből forgóeszközöket lehet vásárolni.
Egyébként, nem hiszem én azt, hogy RENDSZERSZINTEN komoly bank komoly összegű hitelt folyósított fedezet nélkül üzleti tervre. Kivétel erősítheti a szabályt, de alapvető egy bank esetében, hogy fedezet legyen a hitel mögött. Az ígéret szép szó, de nem elegséges.