komolyan nem akartak hitelezni, még kétszeres fedezet mellett sem. Csokigyáros tudna neked mesélni, hogy nem adtak semmilyen projektre forrást a bankok.
Az új oldalon lesznek ilyen cikkek :)
komolyan nem akartak hitelezni, még kétszeres fedezet mellett sem. Csokigyáros tudna neked mesélni, hogy nem adtak semmilyen projektre forrást a bankok.
Az új oldalon lesznek ilyen cikkek :)
"NEM AKARTAK HITELEZNI"
Ez egy érdekes elmélet. Úgy gondolod hemzsegnek a jobbnál jobb lehetőségek a gazdaságban a pénz kihelyezésére, de saját maguk ellenségei és nem helyeznek ki? Vagy nem tudom mire gondolhatsz.
Herceg: bonyolult ez a 2 hetesben parkoltatott pénz téma. Az biztos, hogy Mnb mérlegét megterhelte ez, és így közvetve veszteség, nem árt csökkenteni. De nagyon nem egyszerű ezt megoldani. Ezer okból. Van erről bőven tanulmány, hogy miért, és különböző beavatkozások ebbe mit okoznak. Erről is írhatnál egy cikket, érdekes téma.
250 milliárd a hitel ami a mérlegfőösszeget növeli. A másik 250 yard a deviza hitel refinanszírozás, az nem feltétlenül növeli a konstrukciótól függ ezt majd meglátjuk. AZ 1000 yard az meg csak eszközcsere, az EUR helyett lesz államkötvény ez se növeli a mérlegfőösszeget, és egyébként ha a költségvetési hiány tartósan 3% alatt marad a magyar államkötvény biztosabb mint a ciprusi-görög-olasz-stb.euro. Sajna az eurot pár hónap alatt szétcsaphatják, aztán b@szhatjuk a deviza tartalékunkat
Azért azt ismerd el, hogy megint nekem volt igazam, habár abban még én is tévedtem, hogy uncsi lesz a közlemény - hiszen egyértelműen lelkesítő lett és csak pozitív visszhangja van.
Látod, erre még én sem számítottam, ugyanakkor ismerjük el, hogy csillagos ötösre vizsgázott az első Matolcsy MNB sajtótájékoztató.
Mellesleg: Tessék ránézni a HUF árfolyamra... csak győzzük majd a próbálkozást az erősödés megfékezésére.
jaja első domino
tudom h csak lépésekben lehet.
majd jön a többi is :o)
végre elindultunk.
"A bejelentett intézkedések kockázatai a tűréshatáron belül vannak - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke azt követően, hogy a szervezet növekedés- és hitelezésösztönző intézkedéseket jelentett be."
Magyarán azért nem nagyobb a csomag, mert bedöntenék az országot.
Nincs vége a háborúnak, sőt csak rosszabb lesz.
Nagy buli nekik a pénz itt parkoltatni, a lehető legnagyobb... Lásd tartalékráta vs kihelyezett hitel. Virtuális pénzt parkoltatnak, amire kamatot fizetünk, vagyis reálhozamot.
Ez a magyar emberek elárulása, és az ország egyik folyamatos kiszipolyozása
nem nem tudták ! nem akarták !
kockázatmentes kéthetes kamat v kockázatmentes hitelkamat ?! ez itt a kérdés !
a bankvezír megmondta h persze h az első !
fogdd már fel végre.
NEM AKARTAK HITELEZNI.
óriási húzás.
csak ez 2-3% gdp növ !!!
és mivel ahhoz mérik az államadósságot és ahiányt ... mit jelent ez ? :o) csak jót .
drasztikus államadósság csökkenést, szufficites ktsvetést.
Kellett már egy olyan lépés, ami után megint a Fideszre szavazol.. :-)
Na szóval Otp-s dolgokat folytatva itt ahogy kérted.
4000 mrd-os nagyságrendű banki pénz van ebben az mnb -s 2 hetesben. Ez is azt jelzi, hogy nem tudták kihelyezni, ezért parkoltatták ott. Igazán ez nem egy akkora üzlet nekik mert a betétekre nekik is ezt a nagyságrendet ki kell fizetni kamatban. A nagy buli az lenne, ha ennek jelentős részét kihelyezhetnénk hitelként jó biztos helyre jó kamatmarzsok mellett.
Most ez ügyben egy 1000 mrd-os csökkentést lesz (bankokkal egyeztetve) ez egy érdekes lépés részleteit látnám szívesen.
Egyelőre elmaradt a kötelező tartalékráta kamatának a levágása is, csak a 2 hetest piszkálták.
Részleteket megvárnám amíg véleményt mondok. De annyi látszik talán a dologból (legalábbis ezt szeretném látni benne) , hogy lezárult ez az ámokfutós korszak, hogy minden héten lekevertek 2 pofont a bankoknak vagy azért mert sapka volt a fejükön vagy azért mert nem. :)
Növekedési célokat hitelezés nélkül nem fogjuk tudni hozni. Remélem, hogy ez egy stílusváltást is jelent egyben. Lépések előzetes egyeztetése stb, és vége ennek a forradalmi hőzöngéses időszaknak.
és végre ! valaki nem kereszteb fekszik a haladásnak az mnb-ben hanem tesz érte !