Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

Re: és akkor megszólal a barbár média

#610465 prospero Előzmény: #610444

Beszélgettem mostanában ezekről az intézkedésekről, amiket Orbán hoz alkotmányügyben és arra jutottam, hogy szerintem is hiba, amikor a parlament az AB jogkörét oly módon korlátozza, hogy az AB nem vizsgálhatja az alkotmányban foglaltakat. Azaz az alkotmányt magát nem vizsgálhatja, a törvényeket igen, ezért a parlament olyan dolgokat emel az alkotmányba, amit törvényi szinten lehetne szabályozni, kikerülendő az AB vizsgálódását. Értem sokak véleményét, hogy a parlament egy nép által választott testület, az AB pedig nem, és az AB nem állhat felette az alkotmánynak. Ugyanakkor a választási rendszerünk úgy módosult, hogy bárki - akár az ellenzék is könnyen szerezhet 2/3-ot egy következő választáson - és nem feltételezek az ellenzékről annyi önkontrollt, mint a jobboldaltól - talán sokak számára nevetségesnek hangzik ez.

Nem felejtem el, hogy egyszerű többséggel a jelenlegi baloldali ellenzék privatizálni akarta a mnyp pénztárakat, több biztosítós rendszert akart és hajszálon múlt, hogy nem vezették be a központi értékalapú ingatlanadót. És annak, hogy ez nem sikerült, sokat köszönhet a magyar társadalom az AB-nek, ami alkotmányellenesnek nyilvánított néhány intézkedést...

Szóval én azt mondanám, hogy szükséges lenne visszaállítani az AB jogkörének nagy részét a legkésőbb a következő választások előtt, azzal együtt, hogy az AB kerékkötője lehet a kormányzásnak...

Re: dánia végképp betámadva !

#610459 Előzmény: #610448

Dr. ursi, ma harapós hangulatban vagy, Kissherceg csak viccölt én meg csak jeleztem Margarettának, hogy ne csodálkozzon, ha ilyen jellegű adatot nem lel fel a magyar jelzáloghitelekkel kapcsolatban. Nem mindenki olvassa el a cikket amit beidéz valaki én is ezért szoktam kiemelni a számomra lényeges részleteket. Ha valaki csak átfutja azt a részt, amit belinkeltél, abból nem lesz egyértelmű, hogy ez nem a teljes hitelállományt érinti.

Re: más:

#610457 Dr. ursi Előzmény: #610455

https://www.globalfx.hu/hirek-tv/hirek/a-goldman-egykori-kereskedoje-beismerte-a-csalast/

A Goldman egykori kereskedője beismerte a csalást

Matthew M. Taylor , A Goldman Sachs egykori kereskedője, bűnösnek vallotta magát csalás vádjában. A 34 éves kereskedő tegnap New Yorkban beismerte, hogy 2007-ben egy nem engedélyezett 8,3 milliárd dolláros ügyletet kötött. számos belső kockázati szabályozást hágott át és emellett hamis adatokat adott meg feletteseinek is, hogy eltussolja a tranzakciót. Taylor azt nyilatkozta, hogy nevet akart szerezni és a bónuszán is javítani akart. Taylor saját magát adta fel. A felügyelet szerint Taylor olyan kétes ügyleteket kötött, melyekkel egy nagyobb volumenű határidős "E-Mini"-S&P ügyletet próbált eltussolni. Taylor 2005-ben került a Goldmanhoz, majd 2007 végén kirúgták. Ekkor a Morgan Stanleyhez ment dolgozni, ahol egészen a múlt nyárig dolgozott. (OT-www.globalfx.hu)

#610456 Előzmény: #610444

Újabban mindig megelőz valaki :)

Imhol a teljes cikk:

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2013/apr/03/hungary-ignorant-nonsense?INTCMP=SRCH

És érdemes a commenteket is elolvasni! A legjobban viszont ez tetszik (másnak is a commentek alapján):

"if Daniel Cohn-Bendit and some Belgians are against you, surely you're doing something right"

ROTFLMAO!

Az meg különösen mulatságos, hogy szinte pont ugyanazokkal érvel, amivel én is, habár én nem mentem el idáig:

"decrying that the head of state is the result of a coitus".

#610452 Dr. ursi Előzmény: #610448

spanyol 10éves egész szépen csökkent !

10:45am EUR

Spanish 10-y Bond Auction

4.48|2.1 4.90|1.9

#610446 Előzmény: #610408

Nem cáfoltalak, pont azzal egészítettem ki az általad írottakat, hogy az ott idézett számok nem az összes hitelt jelentették, hanem annak csak egy töredékét!

#610444 Dr. ursi Előzmény: #609988

ez még jobb :o)

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/tudatlanok_magyarorszag_biraloi_obannak_joga_van_hibazni.549810.html

A magyarországi politikai fejlemények bírálata olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy Nagy-Britanniában nincs demokrácia, mert az országnak nincs írott alkotmánya és államfőjét, a királynőt nem választották - írja cikkében Fischer Tibor (angliai születésű, magyar származású angol író). Egy ilyen írás köznevetség tárgya lenne. Éppen olyan tudatlanság húzódna meg mögötte, mint amilyen nonszensz és leereszkedő ostobaság mindaz, amivel Magyarországot támadták az elmúlt évben. A hisztéria - különösen a német és a francia sajtóban megjelent írásokra nem talál erre jobb szót a szerző - erősen túlzó.

-

A hangoskodás középpontjában Orbán Viktor kormányfő áll, aki elsöprő arányú győzelmet aratott az elmúlt választásokon, olyan fölénnyel győzött, ami majdnem lehetetlen demokratikus körülmények között. A baloldal - amely a szerző szerint Magyarországon egyenlő a korábbi kommunistákkal, akik legalább annyira voltak Karl Marx, mint Al Capone követői - összeroppantak, és külföldre szaladtak, hogy teljesen torz képet fessenek Magyarországról.

-

#610420 Dr. ursi Előzmény: #610419

vagy több betűt, vagy más betűt ütök le mert gyorsan gépelek :o)

tehát elírás

2013

japók

#610410 Dr. ursi

http://inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-554960

"A BoJ időlegesen feladta azon 2001-ben hozott szabályt is, amely a jegybank hosszú lejáratú államkötvény-állományának maximális mértékét a forgalomban lévő készpénz mennyiségéhez kötötte, megakadályozandó, hogy az államadósság monetizálásával vádolják a bankot. Az új lépések fényében a BoJ birtokában lévő állampapírok átlagos lejárata két éven belül a jelenlegi 3 évről 7 évre nőhet."

újabbnál újabb unortodox eszközök :o))) és célfeladások és alapelvek sutba dobása.

#610408 Dr. ursi Előzmény: #610376

sztem ha valaki elolvasta a cikket minden infót megkapott amiből következtethet.

értelemszerűen ezen típusú hitelek Mo-n nem elterjedtek, van hasonló a biztosítással és fundamentával kombinált, de ott megtakarításba megy a tőketörlsztés összege nem pedig törlesztésre - most nem célom h kifejtsem.

a lényeg a dánok esetében h 3013 lejár egy rakat hitel ahol most kell 10 év után először a tőkét törlszeteni és félő h mivel lakosság eladósodva 300% fölött !!!! jövedelmének ezért nem fogja tudni fizetni.

nemtom mi nem érthető ezen.

köv .: dánia komoly bajban van.

#610376 Előzmény: #610292

Ez ügyben jelzem, hogy Dr. ursi kifelejtette az idézésből, hogy a hivatkozott adatok Dánia esetében kizárólag(!) a "TÍZ ÉVIG CSAK KAMATOT" fizető lakáshiteleket jelenti, vagyis ezekkel éppen az a gond, hogy most kell elkezdeni a tőketörlesztést is, mert eddig tőkét egy fillért sem fizettek, vagyis ott éppen ezért és éppen most fog kirobbanni a botrány, mert ilyen méretben van a rendszerben ilyen típusú hitel! Sőt mi több, mivel ez még volt náluk a későbbi években, így a probléma évről-évre eszkalálódni fog GDP csökkenésben, vásárlóerő csökkenésben és összeomló kereskedelemben.

TUDOMÁSOM SZERINT viszont Magyarországon ilyen hosszú ideig csak kamatot fizető hitelek nem voltak, így szerintem Magyarországon ma ez a számadat nulla.

Kérlek, hogy ha nem erre gondoltál, hanem arra, hogy GDP arányosan mennyi a magyar hitelek aránya, akkor azt jelezzed, de jelezni szerettem volna, hogy azt nem ehhez a számadathoz kellene hasonlítani, mert a dán GDP arányos hitelarány valójában jóval magasabb ennél, hiszen az nem csak ezeket a hiteleket tartalmazza. Akkora pedig - arányában - biztosan nincs a magyar adósságpiramis.

#610361 prospero Előzmény: #610358

"Tavaly rekordösszeget, 1202,4 milliárd forintot törlesztett az állam a hitelei után kötelező kamatkifizetésre..... Az NGM által tavaly júniusban beterjesztett költségvetés még 1325,5 milliárd forintos kamatkiadással számolt 2013-ra, ezt azonban decemberben 1252 milliárd forintra csökkentették az azóta bekövetkezett hozamcsökkenés miatt.

Nemzetközi összehasonlításban a magyar háztartások GDP-arányos bankhitelhez kapcsolódó becsült kamatterhe az európai országokhoz mérve a legmagasabbak közé tartozik − állapította meg az MNB tavalyi tanulmánya. A kelet-közép-európai régióval összehasonlítva is a magyar háztartások által fizetett kamatok GDP-arányos volumene a legmagasabb: tavaly 3,1-3,2 százalék volt, ehhez hasonló értéket mértek Portugáliában, Írországban, Hollandiában.

Ugyanakkor míg Magyarországon a háztartási hitelek GDP-hez viszonyított aránya 30 százalék volt, addig a felsorolt országokban 70-80 százalék, vagyis ugyanakkora GDP-arányos kamatteher társult fele akkora hitelállományhoz.

Ráadásul Magyarország az egyetlen olyan ország, ahol a kamatterhek úgy növekedtek, hogy közben leállt a hitelexpanzió és csökkent a GDP, mindez a devizahitelek átértékelődésének volt köszönhető."

#610358 prospero Előzmény: #610326

Bocsánat, ezek havi adatok, nem évesek ahogy lentebb írtam tévedésből, ezért meg kell szorozni 12-vel. Így az jön ki, hogy 10000-12000 milliárd éves lakossági jövedelemre kb. ugyanilyen mértékben adósodott el a lakosság....