Nem én írtam.
FHB nyilatkozta
Hozzá kell tennem, ingatlanosként nálam megjelentek az érdeklődők.
Hogy kisbüfik mit gondolnak, nem érdekel, a múlt elemzéseivel, meg a jelennel.
A jövőre kell venni ingatlant, nem múltra.
Részvényt is.
Üdv.
Nem én írtam.
FHB nyilatkozta
Hozzá kell tennem, ingatlanosként nálam megjelentek az érdeklődők.
Hogy kisbüfik mit gondolnak, nem érdekel, a múlt elemzéseivel, meg a jelennel.
A jövőre kell venni ingatlant, nem múltra.
Részvényt is.
Üdv.
szerintem!!
azért ment ingatlan mert adtak hitelt..azóta emberek megégették magukat hitellel..a helyzetük is bizonytalan..legfőbb most a biztonság..a nagyon olcsó egyetemistáknak való lakások forgalma lesz csak sztem.. meg az új hazát keresők generálnak valamennyit..egy kis rész az aki örököl vagy pénzhez jut és nagyobbat vesz..cserél..
Ezek annyira hurráoptimista hírek...
Évek óta csökken a reálbér. Hiába hiteleznek a bankok, a kiskereskedelmi forgalom alakulása tökéletesen mutatja, senkinek sincs pénze semmire. Megélni alig tudnak az emberek, nem hogy még bevállaljanak havi 50-60-70 000 HUF törlesztést. Mi a francból? A munkahelyek az elmúlt 20 évhez képest a legbizonytalanabbak, folyamatos elbocsájtások mindenütt.
Nem viccből esnek a lakásárak, senki nem vesz semmit, mert nem tudják, miből fognak megélni a jövő hónapban. Amíg a gdp és a reálbér zuhan, addig itt nem lesz semmiféle változás.
Arról az apróságról most nem is beszéltem, hogy mennyien mennek el az országból, mennyi felesleges lakás lett, amit el akarnak adni. Ha olvasol felméréseket, a most érettségizők komoly része (százalékra nem emlékszem, olyan 30% talán) már most azt nézi, melyik külföldi egyetemen tanuljon. Az egyetemen végzők nagy része külföldön akar elhelyezkedni. Mert ugye, a diplomások elsődlegesen a lakásvásárlók, a tesco pénztáros havi 80-100 000 HUF-ból nem vesz lakást.
Egyébként én is akarok majd venni egy kis lakást, de még várom a komoly áresést. 5 milla körül gondolkozom egy 40 m2-es lakásban. Lassan leérnek oda az árak...
FHB: ezért érdemes lakást venni
2013. március 28., csütörtök 9:10
Negyedik éve tart az árcsökkenés a lakóingatlanoknál - áll az FHB lakásárindexében. A bank szakértői szerint a lakáspiac trendje érdemben nem változhat, de talán az árcsökkenés helyett stagnálás lehet.
Az FHB Lakásárindex adatai szerint a 2012-es lakásárak 2,2 százalékkal, reál értelemben 7,4 százalékkal voltak alacsonyabbak a 2011-es áraknál. A lakáspiaci forgalom alacsony volt, 100 ezer alatti, az FHB elemzése szerint, ha nem lett volna a tavaly év eleji végtörlesztés, akkor nagy valószínűséggel az elmúlt 4 év mélypontjáról lehetne beszélni.
Nemcsak a tranzakciók száma alacsony, hanem az új lakások építése is, tavaly 10 600 új lakást adtak át Magyarországon, Budapesten mindössze 1972 darabot. A FHB szakértői szerint a lakásvásárlási kedv akkor nőhet tartósan, ha a gazdasági növekedés beindul, illetve a jövedelmek nőnek, vagy legalább stabilak maradnak, de a viszonylag alacsony lakásárak ösztönözhetik valamelyest a vásárlást.
Ugyanakkor a hitelkínálat nő, ami főleg az újraindított szocpolnak köszönhető, ez minimum 800 ezer forint támogatást jelent, de lakásnagyságtól, energetikai besorolásától, gyermekek számától függően akár a 3 millió forintot is meghaladhatja. Emellett várható a félszocpol bevezetése is.
Az FHB értékelése szerint a jelenleginél kedvezőbb támogatási lehetőség legutóbb 2005-ben volt. A bankok ezek alapján a lakáshitelezés élénkülésére számítanak. Az FHB prognózisa szerint a továbbra is bizonytalan környezetben a tavalyit némileg meghaladó forgalom mellett, 2013-ban a lakásárak stagnálása várható.
Kedves Kollégák!
Ha lehet térjünk vissza az eladó ingatlan ajánlatokhoz.
Dumcsi topik van a fórumon. Itt ingatlan ajánlathoz, most több oldalt vissza kell keresni.
Köszi
nem, a család egy másik tagja vette igénybe a lehetőséget. nekem ez most évekre el van napolva.
Na akkor mindenben egyet értünk. :D
Nem oly régen szerettél volna ingatlant venni, végül megvalósult?
Sokáig a villamosvezető (BKV) haverom jóval többet keresett nálam (kezdő mérnök), mert mindenféle egyéb juttatásai voltak. A 3-10 évről is elmagyaráztam, hogy nem életszerű intervallum. 1-3, 3-5-, 5-10 év tapasztalatra szoktak keresni, nem 3-10-re. Várom már a következő talit! :)
Kezdetben volt csak szó a netto-ról, utánna elkanyarodtunk egy kicsit és akkor jött szóba az a jól csengő összeg.
na ott nem 8-10 millió az átlag nettóban.
Mérnökről volt szó 3-10 év tapasztalattal vezetői poziban. Erre nem kell válaszolni, nem illik a topikba.
Csak a fizetése nettó 70-100e/hó...
Amúgy nem a jól kvalifikált munkaerőről (bár ez nem áll egyenes arányban a fizetéssel feltétlenül. Hisz a szektor erősen meghatározó) volt szó, hanem üzemvezetőről (osztályvezető stb...)
Némi vágyálmot is beleszőttem, de tegyük hozzá, hogy jól kvalifikált munkaerőről volt szó.
Bendinek üzenem az utolsó szarrugdosó Máv alkalmazott is megkapja az évi 380-400ezres éves kafetériát középfokú végzettséggel.
Úúúúgy van...!:-)
Igen, Pyxis-Pepe kecsegtetett nem létező fizetésekkel, de ha tovább olvastátok, helyretettük hogy mik a piaci árak :)
"Az, hogy dkj-t bocsátunk ki negatívum. Ráadásul még mindig magas kamat mellett sajnos"
Ha jól tudom az Unióban mi fizetjük a legmagasabb kamatot. Sőt a nem uniós törökök és szerbek is olcsóbban finanszírozzák magukat.
"Benéztem állás topikba, csak pislogtam milyen fizetésekről beszéltek évi 8-10milkás fizetések."
Csak egy valaki beszélt az is csak "éhes disznó..." effektusban szenvedett. 8-10 millás fizut a max a felső félszázalék keres.
csoda jó lett ez a topic is, már értem hogy lehetett pár nap alatt 60 olvasatlan komment...
"az is esett amit megvenne "
Na ez az.. az is esett.
Ezt nem érti meg eladó!
Márpedig Ő 20millióért vette mondja, Ő nem adja 15MFTért, élete munkája benne van, azt nem bukja el, nem enged az árból.
A másik azt mondja: Uram, nem engedek az árból, hitelem duplája lett 10MFT hitelem 15-18MFT most. Nem engedek az árból. Ingatlanos nem fér bele...
aham. ..
akkor próbálkozzon tovább, hátha 5MFTtal többért eladja, de spórol 3%os ingatlanos díjat.
Nem egyszerű az emberek gondolkodása.
Itt is hasonló még mindig.
Egy a lényeg! Csoró vagyok, nem fizetek.
Te is mondod.
"a válság sok mindenre megtanította az embereket
pl a fölösleges javakra költekezés is csökkent"
akkor spóroljon a felesleges költekezéssel.
Semmi nem kötelező..
Utána hív három év múlva, mégis segíteni kellene, és mégis oda adja már 15ért.
Mondom sorry, már csak 12MFT a piaci ár.