Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: az élethez szerencse is kell

#608682 banyaiz Előzmény: #608622

Simor szerintem most legjobban azon szórakozik, hogy milyen jót tettek vele azzal, hogy rászálltak a ciprusi pénzeire. Addig piszkálták offshore lovagoztak amíg hazahozta , és így megúszott vszínű egy szép buktát.

Könnyen lehet, hogy akik akkor rászálltak azoknak meg ott figyel ilyen olyan címen pénze, és most egy szerény 40-60%-os különadóval hozzájárulhatnak Ciprus megmentéséhez. Az élet már csak produkál ilyen furcsaságokat.

Re: nincs cím

#608681 Euroman Előzmény: #608677

ha csak cyprus lenne, nem érdekelne annyira....de tegnap óta teljes eu-ra mondogatják...ráadásul most már a szlovénokat is pedzegetik, pedig azok a szomszédban vannak, és ott bizotsan működik olyan osztrák és olasz stb. bank, ami nálunk is....amit nem értek, hogy szlovénia pár éve eminensnek számított...mondjuk cyprus mindig csak egy offshore nyaralósziget volt, gondolom görög munkamentalitással..

#608677 banyaiz Előzmény: #608300

Vsz meg kell osztani több bankban, bankonként van az OBA garancia. De ha nálunk odáig fajulnak a dolgok mint most Cipruson akkor nagyon nagy gáz van . Legalábbis ha ez egy nagy bankkal történne pl Otp-vel.

Mert Soltvadkerti takszövnél piciben ugyanez volt, csak az annyira kis tétel , hogy nem okozott országos gondot.

Azért nem vagyunk ebben a szituban vsz. Ráadásul ezt egy nagyobb országban pl görögök, vagy spanyolok, olaszok eljátszanák az kb az EU végét jelentené vsz, akkora pánik törne ki.

Ciprus az elég spéci hely offshore miatt, amúgy meg pici gazdaság, ország. De még ott is elég veszélyes nehogy a para tovább terjedjen. Pl most megrohanják a bankokat a betétesek mint annak idején a Postabankot akkor lesz műsor.

a qrva anyját ennek a ka…

#608290 Euroman

a qrva anyját ennek a kamatcsökkentésnek...lófaxt csökken az infláció, az élemiszertől az üzemanyagon át a ruházatig minden megfizethetetlenül drága...apját faxát ennek a buzy phasztolcsynak

#607936 banyaiz Előzmény: #607927

Egy rossz hangsúly Tolcsytól elég hozzá vsz. Ha bármi extrém eszközzel megpróbálkozik, csak a ráutaló magatartás elég a Ft elszállásához. Szűk keresztmetszet az ember, de hát ha ő kellett hosszas megfontolás után akkor ő kellett nincs mit tenni.

Remélem az, hogy nem kommentál a sajtónak azt jelzi, hogy ezt ő is érzi, akkor bevések neki egy piros pontot.

Az az idő mikor a vakvilágba nyomta a simplicity dolgait lejárt azzal, hogy kinevezték jegybankelnöknek. Legalábbis józan ésszel gondolkodva.

#607927 prospero Előzmény: #607906

Egy ciprusi válsággal megtoldva. Bajnai és Simor idején mennyi is volt az euro, csak nem 320 Ft ? és akkor csak magyar válság volt...

A legközelebbi 320-as szintnél görög válság volt,

Most Ciprusi válság van és ennek ellenére nem megy az euro 320 közelébe, pedig nagyon odavártátok rbbj és Te, Matolcsy kinevezésének hírére...

#607920 banyaiz Előzmény: #607915

Az biztos, hogy van átvilágítás, azért egy nemzetbiztonsági C típusút csak nem nyomnak le. :)

Nem tudom igazán más ötletem sajnos nincs.

#607915 Euroman Előzmény: #607909

most néztem....nagyon náluk sincs állás, és ahogy néztem, a felvétel előtt kis túlzással még az ember ánuszába is benyúlnak....ez annyira nem szimpatikus

#607909 banyaiz Előzmény: #607903

állami szférában talán Nav-nál lehetne keresgélni vsz, talán őket nem annyira építik le.

Ennyi időt dolgoztál állami szférában az csak jó ajánlás egy ilyen helyre.

#607906 banyaiz Előzmény: #607883

Ne bántsuk a simplicity első és utolsó gazdasági nagymesterét , nagyon érdemtelenül bánunk vele. :)

Eddig vsz iskolapéldája annak a kinevezése hogyan csökkentheti önmagában a jegybank mozgásterét egy személyi kérdés, önmagában egy névvel szembeni bizalmatlanság.

Innen szép győzni.

#607903 Euroman Előzmény: #607899

ezek nem hirdettek...nekem semmilyen összeköttetésem nincs...az eddigi egyetlen munkahelyemre is egy banális véletlen folytán kerültem be...olyan állásra jelentkeztem, amihez bőven túlképzett voltam, de véletlenül az igazgató kezébe került a cv-m...behívott, elbeszélgetett velem és felvett maga mellé titkárnak és tolmácsnak...ez így is ment a 90-es évek elején...itt voltam 20 évig, innen rúgtak most ki....aki felvett, már 10 éve nyugdíjban, szóval nem ő volt, az utódja...önkormányzatnál légyszámstop van...nav-ot nem tudom

#607899 banyaiz Előzmény: #607882

Nehéz ügy bankba bekerülni főleg most vsz. A legtöbb helyet ha egyáltalán van betöltik ismerősök, más bankból áthozott emberek révén, ha pedig vmi meghirdetésre kerül ott van 1000 jelentkező gondolom.

Állami szférában, önkormányzat , Nav stb semmi?

#607889 Euroman Előzmény: #607882

műszakiból meg mérésügyi, gépész, villamos vagy minőségbiztosítási mérnököt keresnek....egyik sem vagyok, és 48 évesen már nem fogok és valószínűleg nem is tudnék egy 3-ik diplomát szerezni.....osztrákok főleg technikumi vagy szakiskolai végzettséggel keresnek, diplomám nem érdekli őket...és szinte mindegyik osztrák gyakorlattal..ezen már több próbálkozásom megbukott...

#607883 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #607880

Mondjuk a havat azt hordhatná (bár nem szokása), legalább lenne valami haszna is! Még cölöpnek lehetne esetleg használni, én be is verném :-)