Regisztráció Elfelejtett jelszó

Az EURO(pa) össeesküvés és Magyarország

MÁS: Valamiért az adott …

MÁS: Valamiért az adott oldal - amin a PDF file található - nem minden böngészőben nyílik meg, úgy tűnik az IE a biztos befutó. Akinek van ötlete, hogy PDF-et hová lehet úgy feltölteni, hogy biztosan bárki letölthesse az ne habozzon ezt megosztani velem :) Előre is köszönöm :)

Re: nincs cím

#608077 Előzmény: #608057

Kár volt átugrani a pár oldalt.

Ez a tanulmány nem arról szól, hogy "Megcsináljuk a 350-400"-as EUR árfolyamot, hanem arról, hogy mibe került, és hogy mibe kerül jelenleg is nekünk az, hogy nem ennyi az árfolyam.

Mert ez nagyon alsó hangon több száz milliárdba évente (szorozzad ki úgy nagyjából húsz évvel ezt a számadatot, hogy érezhető legyen a probléma nagyságrendje), ugyanis a jelenlegi magyar adósságszolgálat jelentős része egyáltalán nem a korábban felélt adósságok refinanszírozásáról szól, hanem a forint árfolyamának az erősen tartásának a költségeiről. Ezt pedig most levezettem, tényleg érdemes elolvasnod, tényekkel van alátámasztva ugyanis.

Ennek megfelelően tehát jelen tanulmány egyáltalán nem arról értekezik, hogy "a gyenge forint lenne a jó", hanem arról, hogy a mesterségesen erősen tartott Forint árfolyamához tartózó adósságszolgálanak a rendszerből való kivezetése miért javítaná azonnal az adózási feltételeket, miért lehetnének magasabbak a fizetések, és hogy miért érzik úgy az emberek, hogy rosszabbul élnek, mint 1990-ben. Mert a tanulmány megmutatja, hogy egyszerűen azért, mert ez így is van, egyszerűen azért, mert valójában csak a fizetések kárára volt a Forint erősítve.

Ha tehát kivezetjük a forint erősítését, akkor az nem elgyengülést vonna magával, hanem a versenyképesség növelése egyértelműen tőkevonzó és ipartelepítő lenne, hasonlóképpen a mezőgazdasági termékek versenyképességének a növeléséhez és mivel ettől nettó és reál értelemben is nőhetnének a fiztések, így a fogyasztástól a pénztárcáig mindenkinek jót tenne, ugyanis ez a lépés nem járna számotteő infláció növekedéssel, kizárólag egy egyszeri, és marginális inflációs behatása lenne.

Nem is ezért nem lehet hirtelen megcsinálni, hanem a kötvényesek hosszútávú bizalma miatt, ugyanakkor erre is le van írva a módszertan a tanulmányban.

Röviden szólva, éppen azt vezettem le bizonyítékkal alátámasztva, hogy miért is találták ki az EURO(PA) összeesküvést, mi volt az oka, honnan származik az EUR és hogy az miért EUR nem működött és hogy miért nem működik manapság. Ez ügyben pedig bizonyítottam, hogy mi a mai Magyarország és a periféria problémája, és hogy ez miért ugyanaz, egyben azt is, hogy mindezért a túlértékelt deviza a felelős. Hasonlóképpen került bizonyításra, hogy Magyarország esetében miért teljes tárgyi tévedés arról értekezni, hogy a 350-400-as Forint árfolyam "leértékelés" lenne, és hogy miért nem szabad és nem lehetséges a 300-as árfolyam fenntartása sem.

Mindezt a jegybanki politikán keresztül bemutatva, táblázatokkal, grafikonokkal ábrázolva.

Node ha nem olvasod végig, akkor tényleg nem fogod látni az összefüggést. Csak látszatra nagyon hosszú a tanulmány, mert egyrészről olvasmányos, más részről nagyon sok a kép benne és azt nem kell elolvasni :)

#608057 Bendeguz Előzmény: #608009

a közepén pár oldalt átugrottam, de érdekes volt. tegyük fel megcsinálják, 350-400 Ft között lesz egy EUR. ez kinek jó? minden alapanyag külföldről érkezik, minden meg fog drágulni, az emberek kevesebbet tudnak költeni, stb. nem látom az összefüggést

#607960 Előzmény: #607944

Hirtelen nem találtam jobb oldalt pdf feltöltéshez, ha van jobb ötlet, akkor áttöltöm oda :)

Nem tudom letölteni. Rán…

#607944 lagwagoner

Nem tudom letölteni. Rányomok az ingyenes letöltés gombra, visszaszámol, de utána nem történik semmi.

szerk.:

Ok, csak chrome-mal nem indul el....(explorerrel igen)