Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Formula 1

Re: nincs cím

#607636 Zotya32 Előzmény: #607635

ha megkapták az utasítást, hogy vegyenek vissza, és láthatta, hogy webber vszínű megtette, mert simán utolérte, akkor nem túl sportszerű a csapattársat megelőzni... mindegy ezt sunyi módon benézte.. Érdekes Rosberg, ha dühösen is, de elfogadta a döntést.

Szerintem nem Vettel vol…

#607635 net91

Szerintem nem Vettel volt a hibás.

Egy igazi versenyző persze, hogy győzni akar. A vérében van.

Szerintem a csapatutasítás nem kellett volna.

Hagyni kellett volna őket harcolni, úgy mint két-három évvel ezelőtt.

Akkor az idény utolsó 2-3 versenyéig hagyták őket egymás ellen harcolni.

#607634 banyaiz Előzmény: #607632

Sokáig finomítgatják ezt a Forma1-et olyan lesz mintha a régi római gladiátorharc helyett egy megrendezett pankrációt nyomtak volna le a tömegnek művérrel és látszat verekedéssel.

Persze az se mehet, hogy sorban hullanak a pilóták stb, jó ez érthető, hogy elmentek a biztonság irányába, és agyontaktikázzák a dolgot.

De vhol elveszik az egésznek a varázsa ha ez az irány, túl lesz finomítva az egész.

Körözgetnek egymás mögött megfelelő távolságban ne kopjon a gumi ne fogyjon az üzemanyag stb és a csapattársammal nem versenyzek stb, ez egy szint után elég unalmas lehet vsz. Ilyen műverseny lesz belőle.

#607632 banyaiz Előzmény: #607604

Pár éve tiltották, de mi volt akkor? Kijátszották, burkolt utasítás volt, hogy engedje el vagy ne stb. Akkor is volt csapatutasítás csak nem ilyen direkt módon. Nehéz lenne ezt megszüntetni sajnos, pedig jót tenne a versenynek.

Ez a sok taktika, csapatutasítás stb miatt még a végén átmegy a sport vénasszonyok teadélutánjába. :) Az lesz a vége, hogy 50 méter követési távolság udvariasan elengedjük stb. Ne . :) Elképzelem Senna Prost idejében szólnak nekik, hogy ne támadj mert, beintett volna még ha ki is esik.

Agyon van már finomítva a dolog és ez vsz már nem jó.

Ehhez a sporthoz persze ha vki győzni akar nem csak a futottak még kategóriában körözgetni kell egy nagy ego, nagyképűség vagy nevezzük akárminek , ugyanúgy mint fociban is egy jó csatárnál pl. Nekem pl régen azért volt Schumi kedvencem mert mindent megtett , hogy győzzön, néha még piszkos módon is mikor megállt Monte Carloban időmérőn úgy Alonsot lassítsa , mikor ráhúzott Hillre vb címért mentek stb, egyszóval egy autóversenyző volt.

Most szimpatikus volt Kimi , mert olyan természetesen lazának tűnt, de utóbbi időben egy kicsit sok nekem már olyan mintha minden mondatával vmi lazát akar mondani kicsit sok már.

Hamilton volt még szimpatikus mikor jött Forma1-be , kíméletlen módon versenyzett, amit Alonsoval műveltek egy csapatban az nagy volt, két kakas együtt. :)

Hamilton még most is szimpatikus talán neki fogok szurkolni, de kicsit puhult, nem tesz jót neki se ez a csapatutasítás stb téma, most is csak szomorkodott 3. lett.

Vettel is szimpatikus nekem kis Schumi, Webberrel még jókat fognak küzdeni időn, főleg ha legközelebb Webber int be a csapatnak viszonozza a mait. :)

Ez kell a népnek a cirkusz.

#607624 cédrus Előzmény: #607621

Mivel azt tudom,hogy kié évek óta a legerősebb autó, azt tudom, hogy kinek lehet a legnagyobb sikerességgel drukkolni. A gyengéket nem szeretjük, a győzelmet igen, innen tehát egyszerű a képlet. De elnézést, ha tévedtem, és bár annyira nem érdekel ez a sport, azt őszintén remélem, hogy nem ugyanannak, mint én...

#607619 cédrus Előzmény: #607598

Magamtól is kitaláltam volna, hogy te kinek drukkolsz ebben a sportban :D És azt is sejtettem, hogy szerinted rendben van ez, utasítás ide vagy oda. Rá kellett volna húzni a ****re, hogy pörögjön, mint a búgócsiga, és akkor az is egyéni szocproblem.

RED BULL Sebastian Vett…

#607607 net91

RED BULL

Sebastian Vettel (1)

"Ezt elszúrtam ma. Szívesen előhozakodnék a remek kifogással, hogy miért tettem ezt, de nem tudok. Megértem Mark csalódottságát, és azt, hogy a csapat nem örül annak, amit ma tettem – tartozom neki is és az egész istállónak is egy magyarázattal. Később megpróbálom megindokolni nekik (a döntésemet). Sokszor beszélünk erről a helyzetről, és arról, hogy csinálunk ha – és amikor – megtörténik.

Normális esetben nem történne meg, ma azonban mégis, és az utasításnak megfelelően kellett volna viselkednem. Én azonban megkaptam, majd figyelmen kívül hagytam azt. Mark és én megszoktuk, hogy harcolunk egymással, ha kellő közelségbe kerülünk a másikhoz, de a gumik jelenlegi állapotával, úgy, hogy nem tudhatjuk, hogy meddig tartanak, elképesztően kockázatos volt figyelmen kívül hagyni a csapat kérését, hogy maradjak második.

Akár nyolcadik vagy kilencedik helyen is végződhetett volna számunkra a verseny, ha annyira elhasználjuk a gumikat az utolsó két körön. A csapat döntése fölé helyeztem magamat, ami nem jó. Nem ez volt a célom, és elnézést kérek. Nem örülök a győzelemnek. Hibáztam, és visszacsinálnám, ha lehetne. Nem könnyű most, bocsánatkéréssel tartozom Marknak és a csapatnak."

#607604 walex Előzmény: #607590

Pár éve még az ment,hogy nem engedjük a csapat utasítást, bünti lesz,ha valaki ezt teszi.

A mai "verseny" jól mutatja,hogy ez már nem a régi F1, a zsozsóról szól kizárólag, a néző meg le van szrva, csapat utasítás pedig megengedett.

Vettel már ugyanolyan nagyképű,mint Alonso anno a Renault-nál. Utóbbinak mostanra megjött az esze és teljesen korrekt módon nyilatkozik.

Horner és Brawn is leszerepelt. Igaza volt Hamiltonnak, Rosbergnek kellett volna a dobogón állnia.

Remélem, Kimi vagy Alonso nyeri a vb-t, a nagyképű hülye gyerek Vettelre rá férne már pár pofon.

#607598 Kissherceg Előzmény: #607592

sokkal lassabb és gyengébb pilóta. Nem ment utána Vettelnek, tehát kár a motorra fogni... Mérnökével elszámolták az üzemanyagot, ahogy Hamiltonnál is. Egyéni szoc. problem

#607595 banyaiz Előzmény: #607592

Lesz egy kis mosolyszünet a csapatnál vszínű. Nem autóversenyzőknek való ez a csapatszellem téma, mindegyik egy egoista kell legyen ehhez a műfajhoz, aztán ezt összehozni ezzel a csapattárs stb témával nehéz ügy. Érthető a csapat szempontjából jobb a biztos 2 befutó mintha ütköznek és nulláznak, csak az egész sport szellemiségével ellentétes vsz. Most ha Vettel nem előz akkor az utolsó 10-20 kör az lett volna, hogy az első 4 kocog egymás mögött és dög unalom.

#607592 Zotya32 Előzmény: #607591

Webber helyében innentől kezdve nagy ívben tennék a csapatutasításra... már nincs sok ideje, úgy tűnik autója megvan a győzelemhez, ideje lenne végre kitaposni belőle amit tud, Vb-címmel a zsebben visszavonulni, az lenne az igazi...

#607591 banyaiz Előzmény: #607588

Jó kis verseny volt. Nem egy csapatsport ez az autóverseny. Annyira természetellenes ez, hogy nyerő lovat vissza kell fogni mert csapatérdek stb. Érthető , hogy biztonság, csak elveszi az egésznek a lényegét, nagyon kijött ezen a versenyen ez.

Mondjuk ha Webber tényleg visszavette a tempót csapatutasításra akkor gyökérség volt megelőzni, de az is milyen, hogy érzi tudna menni előzni és akkor kocogjon be mögötte.

Az volt jó mikor Hamilton és Alonso volt egy csapatban. Ott aztán nem volt udvariaskodás. :) Látszik is csapatoknál általában egy nyerő és egy lassabb pilóta van kevesebb balhé legyen. Nem jó ez így, küzdelem kell a nézőnek. :)

#607590 Koffein Előzmény: #607584

Kezd nagyképű lenni, vagy úgy is fogalmaznék, hogy Schumacheresedni :D

Különben is, már az kiverte a biztosítékot, amikor a csapatnak mondta, hogy takarítsátok el Webbert az útjából,

a másik, mi az hogy csapatutasítás? verseny van, vagy nem? tolják nekem, versenyezzenek, ha hibáznak kiütik egymást... és ne konvojba menjenek egymás háta mögött...

eszem f...om megáll a mai f1 -en...

#607588 Grizzly Géza Előzmény: #607578

Nagyon jó ötlet,hogy egyből verseny után kezükbe nyomják a mikrofont!

Nincs idő megnyugodni,politikai tiszt hivatalos állásfoglalását visszaolvasni...

Végre őszinte nyilatkozatok, nem időjárás és gumiállapot elemzések a végső összefoglalóban :D

#607584 Zotya32 Előzmény: #607578

undorító volt... egyik, hogy ha igaz amit Webber mondott, hogy visszavett, miközben meg Vettel nem... a másik meg, hogy Barna úr a Csokifiút akarta dobogón látni... Nico úriember volt, tartotta magát az utasításhoz, Vettel gyerek meg sunyi, mivel ő meg nem.

"A SkySportsnak nem sokkal a leintés után Horner megerősítette, Vettel ellenszegült nekik. "Egymás között akarták eldönteni, de ez nekünk nem tetszett, ezért utasítottuk őket, hogy tartsák a pozíciójukat. Sebastian viszont a saját kezébe vette a sorsát, hogy megnyerje a versenyt. Győzni akart" - nyilatkozta az istállófőnök."

Nálam Vettel ezzel "leszerepelt"... (nem mintha ez annyira számítana neki :) )