Yo pálinkákat kostoltatnak a bnőmnél velem, de ugye én ezeket nem tudom annyira értékelni.. a bandának biztos ízlene: Panyolai elixír, fekete cseresznye, ill Schissler irsai olivér szőlő pálinka. Mindkettő nagyon csicsás üvegben is van..
Yo pálinkákat kostoltatnak a bnőmnél velem, de ugye én ezeket nem tudom annyira értékelni.. a bandának biztos ízlene: Panyolai elixír, fekete cseresznye, ill Schissler irsai olivér szőlő pálinka. Mindkettő nagyon csicsás üvegben is van..
Érdekes, pont ugyanígy látom én is, én sem értem miért kapták fel a sirazt.
nem értem ezt a nagy syrah imádatot, számomra nagyon furcsa az íze. nem rossz, de nem cserélném el egy jó merlot-val, vagy cabernet sauvignonnal
A Takler Pince 2011-es évjáratú Syrah reserve-je lett a szekszárdi borvidéki verseny legjobb vörösbora - közölte a hegyközség az MTI-vel.
A versenyre mintegy félszáz termelő nevezett összesen 212 mintával, a megméretésen 204 bor vett részt. A tételeket nyolc 5-6 tagú zsűri bírálta, amelyek egy-egy vörösbort juttattak tovább a hat szekszárdi borászból álló "csúcszsűrinek". A grémium választotta ki a borvidék idei legjobb vörösborát.
A történelmi borvidéken először végzett első helyen a - testes, színanyagban gazdag borként jellemzett - francia eredetű Syrah, az utóbbi négy évben kékfrankost, cabernet fajtákat, merlot-t, házasítást ítélt a zsűri a legjobbnak. Az idei versenyre többségében cuvée, kékfrankos, bikavér és kadarka érkezett, most először neveztek a Szekszárdra jellemző kadarkából a legtöbb, 29 mintát.
A csütörtöki borversenyen kiválasztották a legjobb kékfrankost, kadarkát, bikavért és a város borát is. A díjakat április 27-én, a hagyományos Szent György-napi borünnepen adják Szekszárdon.
Bock nagy név, pont jó főzni belőle max :)) (portugieser)
Na akkor lehet én is beugrok hazafelé még egy körre. :)
Ma reggel is elmentem még egy harmadik menetre, két érdekes bort találtam, mind a kettő aranyérmes, de ennek ellenére fekete lovaknak érzem őket:
Terra Tangra, bolgár biobor, száraz vörös, valami német versenyen nyert aranyérmet 2010-ben :) Az ára 2089 Ft., csak azért vettem meg, mert úgy éreztem, adnom kell egy esélyt a bolgároknak :)
Chateau de chenas, francia száraz vörös, Párizsban nyert aranyérmet 2011-ben, 1589 Ft.
Az elsőből még kb. 10 üveggel volt, a másodikból 6-tal.
Ezt még kiegészítettem egy Wunderlich merlot 2008-assal, 1009 Ft.
Illetve találtam még egy Maczkó cuvéet, 2007-est, 750 forintért, ez az utolsó darab volt valszeg, illetve egy Vylian kakast én is begyűjtöttem :)
Akkor mese nincs, a következő Stokys találka Villányban lesz!
2 hete voltam, a kis pincészetek olyan minőséget képviselnek, h sokan el sem hinnék, az ár pedig töredéke a "vagy neveknek"!
Nagyon alaposan körbenéztem, de ilyeneket nem találtam... :(
köszi
A pálinkákra is ránéztem, igazi már semmi nem volt, csak "aromás szeszesital".
A neveket söpörték le, Gere, Bock stb., ami nem egyenlő a minőséggel. Én hétfőn és kedden is voltam, folyamatosan fogy a készlet, de a raktárból is kerül elő néha új tétel.
Pl. Dobosi kétszeres aranyérmes bioborából még tegnap délelőtt is volt. A villányi Maczkó borászatról is kevesen tudják, hogy milyen minőséget képvisel, a Match vezetősége se tudta :)
Ez nekem életem végéig... Feltételezve, hogy 60 évesen dobom el a kanalat.
én ma voltam, ez a 12 üveg bor kitart májusig :)
Miért nem mentek egy időben? Egy rögtönzött stoki tali össze is jönne.
voltak 200 körüli borok is, rengeteg! de kevés fajta :)
édes pezsgőből is végtelen mennyiség van.
Dankó vöröset láttál 400 helyett 200-ért?
Én tudom mi a minőség!
Kakasból is jobb a 2012-es, frissebb és ez fontos egy rosénál. Kommersz szeszek vannak szarásig! Márkás semmilyen. A bennfentesek lesöpörték a polcot.
kakas fini, rövidek?