Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: nincs cím

#605637 Euroman Előzmény: #605636

Azért svájc, lichtenstein, luxemburg is jó alternatíva....oroszokat nem kell félteni..

#605636 Előzmény: #605605

Pénzügyi terrorizmus.

Szvsz forint kicsit jobban billegni fog pár napig, aztán pedig muszáj lesz erősen alapkamatot csökkenteni, mert jönni fog ide is a Ciprusról és a PIIGS-ből menekülő pénz. Az oroszok már az spájzban vannak, és ez csak rátett egy lapáttal arra, hogy olyan EU országba meneküljenek, amelyek nem EUR tagállamok és a terroristáktól való függetlenséget preferálják. Ehhez még itt az olcsó társasági adó is, szóval lesz idén GDP növekedés is.

#605632 xmann Előzmény: #605622

Lehet hogy abbank nincs sok köszönet amit az IMF/Eu csinált, de

1) Magyarország 2009 óta a kormányzati propaganda ellenére igen messze áll a csődhelyzettől, tehát nincs szükség extrém intézkedésekre, csak némi normalitásra

2) Amit a jó kerály csinált, abban sincs sok köszönet, zéró növekedést értünk el az elmúlt 3 évben, és menekül a lakosság külföldre

gondolom ez is Orbán mia…

#605624 Ibiza

gondolom ez is Orbán miatt van..mondja majd a sok ortodox majom..

#605622 Spade Előzmény: #605601

A ciprusi eset rámutat arra h az EU mindig úgy oldja meg a válságot hogy az neki a legkedvezőbb legyen (az eu és a németek szemszögéből, jogosan mert ez az eu életben maradásának az alapja) gondolkodás nélkül nyakadba b@sszák a sz@rt ha az érdekeik ezt megengedik illetve úgy kívánják. Úgy tűnik hogy az idő a kerályt igazpolja h a segítség kérés helyett a bankokat közszolgáltatókat adóztatja és így próbálja meg kihűzni magát a csődből. A csodálatos libacsődmenedzser bajnai meg a gazdasági analfabéta szocik ezzel szemben bután az EU IMF seggét nyalják pedig onnan nem arany meg pénz jön meg nem is kakaós kalács....A tanulság h mentsd meg magad minden áron mert ha az EU IMF ment meg abban nem lesz köszönet sőt igen kreatívan fognak kib@szni veled

#605605 macika Előzmény: #605582

Piaci szempontból az egyik legrosszabb forgatókönyv alapján döntött szombat hajnalban az Eurócsoport a Ciprusnak szánt nemzetközi mentõcsomag kereteirõl, hiszen az eurózóna adósságválsága során példátlan módon a banki betétesek pénzét is bevonják a mentõkeretbe a bankok megsegítése érdekében. .

.

ununortodoxia

#605601 Kissherceg Előzmény: #605582

A ciprusi mentőcsomag hírére az euróhoz képest gyengült a forint hétfő reggelre a bankközi piacon.

Az eurót 306,26 forinton jegyezték hétfő reggel nem sokkal hét óra után a péntek esi záró 305,21 forint után.

Az euró dollárárfolyama 1,2905 dollár volt hétfő reggel a péntek esti 1,3075 dollárt követően.

Elemzők szerint a befektetők elsősorban az euróövezeti pénzügyminiszterek szombat hajnali megállapodásának hírére kezdték eladni a kockázatos devizákat, hogy 10 milliárd eurós mentőhitelt nyújtanak a bajba jutott ciprusi gazdaságnak. A megállapodás részét képezi a Cipruson tartott bankbetétekre kivetett egyszeri adó is, ami sok elemző szerint újabb tabut dönt meg az euróövezeti válságkezelésben. A ciprusi bankbetétekre 100 ezer euró összeghatár alatt egyszeri, 6,75 százalékos, ezen érték felett 9,9 százalékos adót vet ki a ciprusi kormány.

Az amerikai dollárt 237,59 forinton jegyezték a pénteki 233,40 forintot követően.

A svájci frank 251,68 forintra drágult a pénteki 248,65 forintról

A japán jen 2,5171 forint a pénteki 2,4497 forint után.

Hétfő reggelre a cseh korona és a lengyel zloty erősödött az euróhoz képest. Az eurót 25,523 koronán, illetve 4,1454 zlotyn jegyezték.

#605297 lagwagoner Előzmény: #605296

Sőt igazából nálad tőkekockázat van, míg _AT_nál átváltási kockázat. Mindenkinek mást kell figyelni. Aki vállalkozási profilból vizsgálja a devizapiacot, az valóban hosszabb távon értékeli az esetleges mozgásokat, és a tüskékkel nem foglalkozik, az egyensúlytól való eltérésre koncentrál, ha tart az egyensúly felé az valóban nem baj.

#605296 lagwagoner Előzmény: #605023

Nem. Értitek ti egymást, csak más a tevékenységi profilotok, és megkockáztatom, hogy más a kockáztatható tőkeméret is. Egyiknél a rövidtávú mozgások és az elérhető hozam maximalizálása, míg a másiknál a hosszabb távú egyenletesebb vagyonnövekedési trend a fontos...

Erről van itt szó. Nincs a világon olyan séma, ami mindenkire passzol. Ha így lenne, akkor nem lennének vagyonkülönbségek.

#604994 banyaiz Előzmény: #604822

Az IMF ügyben bejött a 19-re lapot téma. Legalábbis 2014-ig úgy néz ki sikerült elkerülni. Az más kérdés, hogy gazdasági értelemben 0 értelme van, de biztos nagy győzelemként éli meg .

Egy vmit nem lehet elmondani felcsút büszkeségéről, hogy kerülné a konfliktusokat. :) Ebben élen jár. Van érzéke ahhoz is, hogyan kell üveggyöngyöt szórni a nép közé bizonyos időközönként.

De addig addig játszik ezzel a 19-re lapot témával amíg egyszer nem jön be aztán akkor nagy lesz a sírás.

Pl ebben az Alkotmány témában minek kell a feszkó nem értem? VAgy a jegybankba minek kellett ilyen félnótás ezt sem. Jó értem a rezsicsökkentés évében vagyunk , de hát azért mégis . :)

Szóval összességében vsz most a Ft és jegybank ügyben következik az ami IMF ügyben. Más se hiányzik.

Talán 2014-ben game over lesz . :) Bár ehhez is egyre kisebb reményt fűzök.

#604929 lagwagoner Előzmény: #604897

"

Válasz erre a hozzászólásra:

rbbj11: " valójában éves szinten ezeken SENKI sem keresett errefelé sem számottevően többet, mint amit munka és idegeskedés nélkül egy Quaestor, vagy prémium magyar állampapír, vagy VM nyújt BÁRKI számára"

ez butaság, nem tudom, miből gondolod ezt, de ez nem is a huf topik témája, de az sem baj, ha ebben a hitben maradsz"

Én is kérdezgettem aktív tőzsdéseket, és akik régen nyomják, valóban nem tudnak nagyobb hozamot elérni HOSSZÚ TÁVON és a TELJES PORTFOLIÓRA (sőt vagyonra nézve) vetítve, mint kötvényekkel vagy bef.alapokkal. Persze van az a szent 1% aki igen, de a többség nem. És ezt itt is sokan bevallották, de várom én is (tényleg kíváncsiságból) a példákat (mondjuk a szokatlan válasz....topicban :-).

#604920 lagwagoner Előzmény: #604810

"Vagyis, tartósan sem igaz az, hogy érdemes volt EUR-t venni, mert HOSSZÚ TÁVON sem lehetett vele többet nyerni, mint a forintban tartással és forint lekötésével. Ez ügyben pedig felhívom a figyelmed a mai napon Zsidaytól beidézett cikkre, amiben megemlíti, hogy 2008-hoz képest (amikor ugye egészen erős volt a forint árfolyama) még mindig jobban járt az, aki forintban kötötte le a pénzét, mint aki EUR-ban tartotta. Ez szerintem elég beszédes.

Ha pedig mindehhez hozzáteszem, hogy akár egy VM alap, akár pár Aberdeen, vagy OTP alap, vagy akár egy ÖNYP messze magasabb hozamokat hozott a jelenlegi árfolyamkülönbségnél éves szinten, akkor fel nem foghatom, hogy miről szeretnél abban a kérdésben értekezni, hogy érdemes HOSSZÚ TÁVON EUR/HUF-ra játszani. Engem a hosszú táv érdekel, mert mint jeleztem én befektetni szeretek és nem tőzsdézni, és az is egy szempont ám, ha valaki tartós és hosszátávú befektetésről és trendekről beszél."

Ez valóban így van, megerősítem, saját tapasztalatból. A "2008-2009-ban devizát kell venni, mert összeomlik a forint"nál a "vegyünk ingatlant kölcsönből (hogy szavaddal éljek), mert az tutibb a forintnál" tetszett csak jobban. Én meg gyarló módon maradtam a forint alapú cuccoknál és maradok is.

#604915 Előzmény: #604907

OFF: Gondolkodtam rajtuk, de amig ilyen magas forint hozamokra tudok lekötni pénzt, addig nem látok benne fantáziát.

#604913 Előzmény: #604870

"Én mindig u.azt hangoztattam, amit most leírsz, h. a huf folyamatosan reál felértékelődésben van, világbajnok módjára stabil, és semmi különös nincs 230-320 sávabn sem, mert az bármelyik legfőbb világdevizával (usd, gbp stb) egyenértékű volatilitás."

Most már végképp elveszítettem a fonalat, mert ezek után már egyáltalán nem értem azt, hogy mit akarsz kihozni ebből az egészből, hiszen eddig azt állítottad, hogy tévedtem, most meg azt, hogy mindig is azt hangoztattad eddig, amit én.

Szerintem inkább hagyjuk :)

#604907 lagwagoner Előzmény: #604779

"- Fizikai forintot befektettem, bízom benne - EUR-ban nem bízok, tartok attól, hogy vagy felrobban az övezet, vagy erős inflációt lépnek meg az EUR adósság elinflálására."

USD vagy CAD ban nem gondolkodtál (EUR-t átváltani ezekre majd kivárni és a túlerősödött amerikai devizákat/valutákat átváltani forintra).