Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hóhelyzet

Re: nincs cím

#605313 banyaiz Előzmény: #605280

Szép történet kerekedett ebből a márciusi havazásból. Tanulságokat remélem a hivatalos szervek is levonják, nem csak annyi lesz, hogy a felelőtlen autósok és amúgy milyen jók vagyunk, és minden rendben.

Még szerencse , hogy nem egy hétig tartott a hóvihar.

Itt nálunk most olvad nagyon, melegszik még kicsit dél körül estére nem sok hó marad.

#605307 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #605282

"Egyébként FKF hókotrói merre jártak?"

Azokat Budapest védelmére visszatartották.... nehogy a imperialista Osztrák hókotrók, egy csellel bevegyék szeretett fővárosunkat. A TEK információi szerint néhány kollaboráns szabadcsapat, egészen Budapestig szeretne utat biztosítani az Osztrák hókotróknak, ezek a hazaárulók azt szertnék elérni, hogy a jövőben csak is a sógorok takarítsák gyönyörű fővárosunk útjait!

#605306 Kiss Zoltán Előzmény: #605302

Bocs,hogy ilyen helyzetben" szakmaizok",de már ezerszer leírtam,hogy a mediterrán(genovai)

ciklonok nem Ausztria meg stb.felől,hanem dél,délnyugati irányból jönnek!Ráadásul,most még egy kicsit később is tekeredett fel,ezért nem kaptunk mi itt Kőszeg és környékén!Ez már napokkal

korábban nyilvánvaló volt!Nekem a szomszédom tegnap reggel meghallgatta a híreket és

annak ellenére nem indult el Vecsésre,hogy nálunk hét ágra sütött a nap!Hallgattam a híreket és ledöbbentem,hogy volt olyan család,akik tegnap reggel Ausztriába indultak síelni az Alföldről!Persze egészen más a helyzet,a betegekkel,szülő édesanyákkal,otthonukba igyekvőkkel!!!

Őket nagyon sajnálom!!!

#605302 Kiss Zoltán Előzmény: #604282

2013.03.12. "Az Alpokalja most kimarad,de a sat.24 alapján az ország középső és keleti részén akár komoly havazás is lehet!" Sajna bejött!Remélem a mai napon már mindenki hazajut!!!

Ehhez egyszerűen nem leh…

#605299 Koffein

Ehhez egyszerűen nem lehet mit hozzátenni:

Helyszíni beszámoló az M1-esről: az OKF-ről lement egy busz egy rakat katasztrófavédővel. Kb. egy használható ember volt közülük. A katasztrófavédelem csak okoskodott néhányszor a helyszínen, és az egész mentésre a teljes fejetlenség a jellemző. Az önkéntes tűzoltóknak volt köszönhető, hogy tudták vágni a szalagkorlátokat. A TEK jelenléte pedig csak PR volt. Az, hogy egyáltalán volt valami mentés, a tűzoltóknak és a polgárőröknek volt köszönhető.

https://www.facebook.com/langlovagok.hu/posts/10151574326403408

#605280 Kissherceg Előzmény: #605275

M1-esen még mindig vannak autók hófogságban 42 emberrel állítólag és több ezer otthagyott autó az utakon. Osztrákok küldenek még hókotrót...

Ez meg egy kicsit erős közlemény:

"A rendőrség ismételten kéri a mentésre várókat, hogy az autóból ne szálljanak ki, működtessék az elakadásjelzőt, ezzel is hívják fel magukra a figyelmet; a rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan dolgoznak mentésükön."

#605275 banyaiz Előzmény: #605269

Akkor nem tudom mi lehetett, mondjuk én akkor erre a köröm tesztre nem is gondoltam.

#605269 Láma Előzmény: #605268

A keményedésre van egyszerű teszt:) körmöt belenyomni. Még az öreg téli is puhább, mint az új nyári. Jártam egy nyáron Id Rangától levetett intermedia gumival (köztes, vegyes esős) Az olyan puha volt, hogy körömmel lehetett csipkedni ki belőle darabokat. Tökéletes volt a legnagyobb melegben is, 3000 km-ig :)

#605268 banyaiz Előzmény: #605263

:D hát erről eszembe jutott egy ismerősöm ő is nem két évig de vmikor nyár volt mire eszébe jutott.

Láma: nem tudtam ezt, jó, hogy mondtad majd utána böngészek akkor a témának, le vagyok maradva a kortól. Kleber krisalp gumi volt az nagyon keveset futott de kb 5 éves, én arra gondoltam, hogy megkeményedett és nem tetszett neki a 15-20 fok hirtelen és eső.

De lehet egyedi eset volt, logikus, hogy korai volt most cserélni április elején ráért volna.

Egy kis lopott hírösszef…

#605267 Nyeretlen_Keteves

Egy kis lopott hírösszefoglaló, de nem teljesen OFF!

Hírösszefoglalónk. Hol van ilyenkor a békemenet, amikor annyi kilométer utat lehetett volna ma letaposni a kormányt megsegítve? Lóhúst találtak Semjén Zsolt segge alatt. A hókotrók után Ausztria jelezte: ha a magyarok igénylik, szívesen visszaállítják a monarchiát is, március 15-ét pedig csak megbotlásnak tekintik.

#605266 Láma Előzmény: #605262

Hát ahhoz azért nagyon hosszút kellene menni egyszuszra. Egy 4mm körili télről rajtafelejtett gumival átlag autós egy nyári szezont is eltopoghat, ha nem állatkodik.

#605265 Láma Előzmény: #605260

Mindig jobban tapad, mint a nyári, mivel lágyabb a keverék.A szubjektív érzékelés becsaphat. Valószinűleg semmivel sem tapadt volna jobban ugyanabban a helyzetben a nyári gumid. Vízkivezetés szempontjából is felveszi a téli gumi a versenyt a nyárival.

A régi kezdetleges téli gumik miatt él ez a tévhit. Azok nagybütykösek voltak, ugyanolyan méret esetén a kisebb felület miatt száraz melegben rosszabbul teljesítettek mint a maiak. Ráadásul eleinte nem is nagyon volt nagy sebességhatárú téli gumi, merthogy télen úgyis lassú a tempo. A mai téligumik felveszik a versenyt a nyáriakkal, melegnen is. Viszont gazdaságtalan mert hamar elkopik, mint Hosszhuszár is írta.

#605263 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #605260

Velünk meg az esett meg, hogy két évig folyamatosan téli gumival közlekedtünk :-) Még élünk... Az okosak azt mondják, hogy a téli gumival, nyáron nagyobb a fékút (mások meg azt mondják, hogy ez baromság, de Dr Google biztos segít)

#605262 hosszhuszár Előzmény: #605259

éppenséggel veszélyes is lehet, egy hosszú úton, mondjuk 25 fokban, képes annyit kopni, hogy a vizet már nem képes elvezetni, ezért esőben igen veszélyes.

és ugye ez a helyzet is kiadós esővel kezdődött.....

#605261 banyaiz Előzmény: #605253

Az igen, akkor nem mostanában mérünk szárazföldi csapást az ellenségre. Meglepően kevés a tankok száma a számomra.

Primo: Lehet, hogy tesztelik is, csak kérdés hány db van belőle.