Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hóhelyzet

Re: nincs cím

#605260 banyaiz Előzmény: #605252

Velem egyszer megesett az, hogy bejött hirtelen a felmelegedés és eső és úgy csúszott az akkori télim , hogy nagyon. Nem volt szétkopva de nem volt fiatal gumi 5-6 éves lehetett. Azóta ha úgy érzem jön a tavasz azonnal csere.

Azt mondod, hogy mondjuk plusz 13 foknál nem lehet gond téli tapadásával, nekem vmi olyasmi rémlik , hogy plusz 6-7 fok alatt tapad jobban.

#605259 Láma Előzmény: #605256

De látod, hogy nem ezt írják, gondolják Hanem azt, hogy veszélyes lehet.

#605257 Láma Előzmény: #605246

" Inkább a melegben óvatosabban a télivel"

Miért kellene óvatoskodni?

A nyárival hidegben. Az igaz. Fordítva nem.

#605255 Primo Előzmény: #605250

Ha jól emlékszem mostanában láttam egy Komondor nevű harci járművet terepen tesztelni,most lehetne hóban is.

#605254 Zotya32 Előzmény: #605246

nem lesz semmi baja a téliguminak +15 fokban, márciusban meg nem várható tartós 25 fok úgysem; én április közepe előtt nem nagyon szoktam lecserélni nyárira.

#605253 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #605239

Megjött a válasz, már lefordítottam, mert gondolom nem beszélsz oroszul... :-)

Szóval

T–72M1 harckocsi 15 db

(43 db lekonzervált állapotban raktáron) 15 darab T-72M1-es a 11. harckocsi zászlóaljban (hét-hét harckocsi a zászlóalj két századában és egy zászlóalj-parancsnoki harckocsi). [1]

A típus üzemideje lejárt. Új típust kell majd beszerezni/rendszeresíteni. A Magyar Honvédség a lehetséges váltótípusokról még nem adott ki semmilyen információt vagy elképzelést

Szóval gááááz van. Egy jobban felfegyverzett busman csapat, oszt nekünk annyi... :-)

BTR-80 Ezek nem igazán lennének alkalmasak minden feladatra, taxizni lehet velük

BTR–80 páncélozott szállító harcjármű 413 db

(100 db raktáron) PSZH-kal együtt 770 db páncélozott harcjármű.

A BTR-80/80A-as modelleket folyamatosan modernizálják és építik át különböző feladatok ellátására.

2006/2007-es évben 115 db jármű modernizálása, átalakítása fejeződött be.

2008/2009-ben további 77 db jármű átépítése, amelyből 2008-ban 33 db készült el a többi 44 db 2009 első felében kerül kialakításra.

2009-ben várhatóan újabb 190 db jármű modernizálásáról döntenek.[2]

Az alábbi változatok készültek el 2006/2007-ben: Vegyi- és sugárfelderítő jármű; Műszaki akadályelhárító jármű; Mentő-vontató jármű; Zászlóalj és századparancsnoki jármű; Zászlóalj- és század tűztámogató jármű.

2008–2010 között a következő változatok kerülnek kifejlesztésre: Előretolt repülésirányító pont; Felderítő szakaszparancsnoki és rajjármű; Sebesült kihordó jármű; Páncéltörőrakéta-hordozó jármű; Mobil harcvezetési pont; Aknavető-hordozó jármű.[3]

A BTR páncélozott harcjárművek felújítását, modernizálását és átépítését a magyar Currus Rt. végzi.[4]

A Magyar Honvédség 2008-ban a lengyel WB Electronics céggel kötött szerződést, amely értelmében a BTR modellek modern Fonet C2 digitális intercom kommunikációs rendszerrel lesznek ellátva.[

#605252 Láma Előzmény: #605239

" hogy 20 fok körül van és akkor vsz téli nem olyan jó mint nyári főleg ha nedves az út. "

Éppen erre gondoltam amikor a tévhitet emlegettem. :)

#605250 banyaiz Előzmény: #605243

annyira nem követtem az eseményt, nem tudom, hogy még járhatóvá tették e baleset után, az még reggel vagy délelőtt volt, vszínű igen.

Gondolom elkéstek a kamionstoppal .

Nyeretlen Kétéves: 3 db-nál azért csak több van. :) Főnök hazajött ezért Brüsszelből? Elmegy egy napra aztán lebénul az ország, nélkülözhetetlen ember. :)

rbbj11: mondasz vmit korai volt a csere.

#605246 rbbj11 Előzmény: #605239

össz vissz talán 10 órányit volt 10 fok felett a hőmérséklet. A napi csúcsok idején, talán 2 napon. Nem? Akkor én is gondoltam gumicserére, de köv. gondolatom az volt, hogy basszus este bármikor lehűlhet mínuszra márc-ban, és akkor menjek nyárival? Inkább a melegben óvatosabban a télivel.

De ha mégis cserélt vki, az se bűn, csak akkor ne is gondoljon rá, hogy elindul rossz időben

#605245 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #605233

Nagyon kevés... egyébként volt dögivel, de a páncélosok jelentős része "leépítésre" került.(mondjuk az tény, hogy egy ideig meg indokolatlanul sok volt belőlük). Felhívom orosz haverom, az darabra megmondja mennyi maradt :-)

breaking news

Orbán: az utolsó embert is kihoztuk az utolsó hóakadály mögül(akit nem az telefonáljon)

Ugye , hogy egy zseni! 6 órája van itthon és tessék :-)

#605243 hosszhuszár Előzmény: #605239

Tegnap....utána járhatóvá tették, nem?

most kamionok álltak keresztbe, ezért volt a dugó.

máshol megoldható, hogy nagyobb hó esetén, kamionokat nem engednek fel az autópályára....

de a kamionosoknak is szabály lehetne, ha ilyen hó van, nem hajthatnak fel, autópályára....ennyi...

#605239 banyaiz Előzmény: #605235

Hét közben , múlt héten is itt nálunk ilyen plusz tizenfokok voltak tegnap jött a napközben előbb eső aztán hó . Még a héten múlt héten éjszaka is autóztam nem sokkal volt 10 fok alatt hőmérséklet. Március az mondjuk még tréfás bármi lehet, most be is jött a szar idő.

Amúgy jogos amit mondasz, komoly tömegbaleset volt néztem a képeket vagy 40-50 gép összement.

Láma: azért nem mert ilyenkor vannak olyan napok , hogy 20 fok körül van és akkor vsz téli nem olyan jó mint nyári főleg ha nedves az út.

Múlt csütörtök vagy péntek 17-8 fok volt. Persze ha bejön a hó akkor fordítva sül el a dolog. :)

#605238 Láma Előzmény: #605217

" Nem szeretek ilyen 1x fokokban télivel menni már."

Azért, mert spórolsz vele, vagy valami tévhit miatt?

#605236 taresz Előzmény: #605232

Persze, hogy kiárulták.

Nekem egyébként más a véleményem erről az autópályán hóban közlekedős témáról.

Ha leteszem a zsetont a pálya használatáért akkor az legyen járható.... Ugyanolyan elvárás ez részemről, mint hogy ne szaladgáljon őz, kutya, róka. Máshol megy, akkor itt is kell(ene) mennie.

Alsóbbrendű út az persze más.

#605235 rbbj11 Előzmény: #605229

nem is erről van szó, hanem arról, hogy megcsúszhat nagyobb eséllyel a kocsi, és a karambol okozza a tömegkarambolt az úton, ami végül az elzárást. A mostani karambolt is személyautók ütközése váltotta ki legelején, nem?

És függetlenül az autópálya eseményeitől felelőtlen nem megfelelő autóval, gumival, vezetési képességgel kimenni havas, jeges útra.

De ha te nem indultál így el, akkor tárgytalan. Írtam is, remélem, akkor nem használtad olyan helyen....

#605233 banyaiz Előzmény: #605230

Gondoltam csak van vagy párszáz jó tankunk raktáron ami téli körülmények között is működik. :) Most már tényleg kíváncsi vagyok hány tankunk és egyéb nehéz harci járgányunk lehet.

#605231 rbbj11 Előzmény: #605228

én is minduntalan csak azon csodálkozom, hogy csodálkoznak, ha nem mennek jól a dolgok.

Sok volt ez egy hétre...leszerepelt a magyar diplomácia, mert bármilyen belügyi dolognak nem szabadna ilyen éles visszhangja legyen, mint az alkotmánymódosításnak. Állítólag rosszul is értelmezi külföld, annál nagyobb gyalázat, mert egy jó diplomáciának még azt is le kellett volna kommunikálnia, ha joguk lenne felháborodni.

Aztán jött az, hogy hóekénk sincs, nem tudunk egy nap alatt némi hófúvást megoldani.

Itt van még a földhivatalok ügye, ahol kiderült, jobb kéz nem tudja mit csinál a bal, és érvényes ingatlanbejegyzéseket töröltetnek, ami miatt osztrákok minisztere lép be az ügybe...

és ez csak egy hét!!!!