Gááááááááz van! Testvírem! Hol élsz Te? Honnan szednének 50 megfelelő állapoban lévő tankot? Mondjuk, orosz barátom ebben is tudna segíteni... :-)
Gááááááááz van! Testvírem! Hol élsz Te? Honnan szednének 50 megfelelő állapoban lévő tankot? Mondjuk, orosz barátom ebben is tudna segíteni... :-)
Tegnap kora délutánig autóztam. Azóta pihenget a garázsban. Láttam , hogy jósolják ezt a téli időt, úgy voltam vele 2 napért nem cserélem vissza, de ha muszáj fél óra alatt visszarakom és lehet autózni.
Ahol kamionok elakadnak ott a téli gumi az kb semmit nem ér, hólánc, ha van, de hófalon azzal sem megy át, főleg ha előtte állnak 20 km-en az elakadt autók.
Jó kis sztori lehet egy éjszakát így eltölteni márciusban az autópályán. :)
Tökéletesen egyetértek, arra ne is számítson senki, hogy kishazánkban bárki is (ritka kivétel azért létezik) beismerje, hogy hülyeséget csinált. Kapásból megy a hárítás... hazudozás.
Én azon csodálkozom, hogy sokakat meglepetésként ér, hogy itt tartunk? Hol éltek ezek az emberek az elmúlt években.
Sielnivagyunk a hegyekben sógoréknál.
14-én délután elindultunk , de 8 óra alatt értünk Hegyeshalomba .M-ról' kiértem , Parndorfnál már 8 hókotró mindent letakarított , azóta semmi gond. Hágóknál hólánc kötelező.
Egész Osztrák média azon röhög Ausztriából (kikönyörgött) 5 hókotró és egy hómaró tesz rendet Magyarországon. Sőt osztrák VÖRÖSKERESZT MÉG FORRÓ TEÁT , TAKARÓT , ALUMINIUM MELEGÍTŐT ( NÉM TUDOM MI AZ ) KÜLDD ÁT MAGYARORSZÁGRA .
Ez náluk természetes esik a hó , felkészülnek. Nem kell hazarepülni Brüsszelből és válságtanácskozást összehívni.
hogyne lett volna? Talán nem volt hófúvás és települések elzártsága?? ugye viccelsz? Elmúlt 13 évben is volt ilyen.
Autópályán lehet azért nem, mert még nem volt szinte autópálya :)
Egyébként a megelőzés jelentőségének nem felismerése általános emberi gyarlóság, csak vannak fokozatbeli különbségek...
Azt sem értem igazán, hogy miért nem lehetett kiküldeni 50 tankot. Azok csak vannak olyan állapotban, hogy 1-2 méteres hóban is tudjanak haladni. Ha nem akkor gáz van. :)
Azokkal csak lehetett volna kamionokat is mozgatni gondolom én. Vagy tényleg 3 tankunk van ami a hírekben szerepel? Vagy nem volt lóvé benzinre, vagy nem sikerült beindítani őket? Van egy két hungarikum a sztoriban, még jó, hogy csak 2 napra jön ez a fos idő , nem 2 hétre.
ez nem szeretet kérdése....de remélem legalább akinek nincs megfelelő autója vagy gumija, pl. te, nem mentél olyan közútra, ahol halvány esélye is volt, hogy ne csak magad, hanem másokat is veszélyeztess...
az egy dolog, h. polgárok útnak indultak az időjárás jelzés ellenére, de bassza meg az ég, azért fizetünk adót, azért tartjuk fenn az államnak a mgefelelő szerveit és azért vannak jogköreik, hogy ne az átlag csökevényes agyi képességű polgár kelljen minden eldöntsön, mert a nagy számok tv-e alapján nyilván van mindig néhány balfék. A megfelelő szervek feladata lett volna a megelőzés.
Egyébként az egész ország működése tükröződik azon, hogy miután kiderült, van vaj bőven az állami koordináció füle mögött, akkor sem azt mondják, legközelebb jobban csináljuk, ez és ez kell ehhez, hanem a polgár a hibás, az időjárás a hibás a kiskutya f.a a hibás....
50 éve nem volt? Tényleg? 1987-ben vonultam be katonának(februárban).. azon a télen ami egyébként majd április közepéig tartott.. ez a mostani időjárás már kész felüdülésnek számított volna!
hát szomorú magyar tipikus valóság ez....
ismét osztrákoktól kellett kunyerálni hóekéket is, szégyen ez az ország és ez az állami vezetés
Jól beszélsz megent...!
De nem csak az autópálya kezelő zárhatta volna le.. sőt, hanem Pinyó elvtársék is, ha nézte volna valamelyikük az időjárás jelentést.
Erre nem voltak felkészülve, mert még ilyen 50éve nem volt... és amilyen a magyar, csak akkor hisz le, ha már bekövetkezett, az előreláthatatlan, majd ezután hőbörög...
Ja, én is lecseréltem még múlt héten, kicsit korai volt. :) Nem szeretek ilyen 1x fokokban télivel menni már. Megtréfált most az idő.
Na ja, Pintér holnap már 10 méteres hófalakról(hegyekről) fog mesélni... Az orosz haverom(még a régi kommunista pártból:-) azt mondta, hogy Ő ilyen időben már kiül a verandára teázni.
ott kezdődik, hogy ha egy autópálya kezelő nem tudja fenntartani a pályán a rendet akármilyen okból, pl. időjárás, akkor lezárom a pályát, mielőtt maratoni kimentésekre kényszerülök...
Egyébként, miután ez a szofisztikált SMS (ami éppen időben jött ugye) felhívta a figyelmem olyan dolgokra (amire a kutyám is rájött volna magától is), eldöntöttem, hogy ezentúl csak tartálykocsival fogok elindulni otthonról! És mindenki hozzon magával még1 tartálykocsit.
Lehet, hogy valóban nem lehet, lehetett már mindenkit kimenteni, de megakadályozni a problémát ... na azt lehetett volna! Csak ahhoz nem válogatott f@szkalapokat kellene majd minden döntéshozói poziba beülteni ugye.
Gondolom azok lepődtek meg a legjobban, akik nyári gumival indultak el...
Nem értek hozzá de így messziről nézve azt mondanám, hogy volna mit csiszolni a rendszeren. Hókotrók egyebek száma, hófogó rendszer, a reagálási idő stb. Olyan gépek amivel egy kamiont is el lehet mozgatni, vagy hófalakon (ha már hófogó nincs, vagy nem használ) átmenni stb.
Azért azt röhejesnek tartom, hogy 1 nap alatt nem lehetett kiszabadítani az autópályáról mindenkit. A vége az lesz akkor szabadulnak ki ha elolvad a hó vasárnap vagy hétfőn. Kínos azért. :)
Az más kérdés, hogy sokan elindultak durva körülmények között amit nem kellett volna . Mondjuk azt fene gondolta, hogy egy autópályán méteres hóakadályok lesznek, legalábbis én meglepődtem rajta.
amikor igazán fú a szél nem fogja meg, megnyugtatlak, tapasztalat h a 2-3-4 méteres hófalak valahogy megoldják a hófogó problémát :o)