Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Minél gyengébb lesz a fo…

#603764 Margaretta

Minél gyengébb lesz a forint, annál inkább kezdenek magukhoz térni azok, akik tavaly 310-es eurónál kivitték a pénzt a szomszédok bankjaiba.

Re: nincs cím

#603749 Előzmény: #603738

- A 300Ft feletti árfolyamról értekeztem, nem általában a devizahitelezésről. Mondanivalóm arra vonatkozott, hogy az árfolyamgátasok ebből az árfolyamváltozásból pontosan semmit sem fognak érezni.

- A forint ""egészségtelen"" gyengüléséről szerintem egyáltalán nem érdemes addig beszélni, amig a korábbi sávhatár gyenge szélétől közel 10%-ra van úgy, hogy az inflációt figyelembe sem vettük. Ha az inflációt is figyelembevesszük, akkor jelenleg még a korábbi sávhatárok közepénél is erősebb a forint, amit semmivel sem lehet indokolni, különösen ha a gazdasági adatokat és az eladósodottságot is figyelembevesszük.

- Csodát nem lehet tenni, a problémát 2008-ban kellett volna kezelni, mert akkor még nem volt eladósodva az ország. Ha akkor nem azért veszünk fel hiteleket, hogy "megvédjük az árfolyamot", hanem akkor leváltjuk az összes devizahitelt, akkor ma már tényleg nem lenne probléma ráadásul mivel hitelből lett volna hitel leváltva, így az adósságszint sem nőtt volna meg. Azzal, hogy 2012-ig sikeresen parkoltatták a pénzt az MNB-ben, azzal száz milliárdok mentek el, megszokatták a fülekkel, hogy "ekkora devizatartalék kell", és ezért piszok nehéz most elfogadtatni az emberekkel azt, hogy egyáltalán nem kellett volna ekkora pénz, hiszen most valójában a devizatartalék nagy része saját magának a fedezete, azaz semmi értelme nincs. Egy értelme van csak, az, hogy a forint árfolyama ne piaci szinten legyen. MOST tudható, hogy ez nem fog tovább menni, azaz a tartalék le lesz építve, mert vissza lesz fizetve, így teljesen egyértelmű, hogy a forint gyengülni fog.

- Nem véletlen, hogy az árfolyamgátat már mióta preferálják, és nem véletlen, hogy most le is fogják forintosítani a hiteleket. Az, hogy ezek után nem lesz arany, az biztos, az is, hogy az ólom is eltűnik, de ha történetesen ezek mázsaszámra eddig a lábadon és a nyakadban voltak miközben éppen belelöktek a vízbe, hogy "ússzál vazze", akkor ez nem is olyan rossz ajánlat.

#603738 sbbacsi Előzmény: #603726

Az árfolyamgátasok röhögését fejtsd már ki légyszi nekem.

Miért röhögnek, ha:

1. Van egy hitelük aminek már eleve a háromszorosát kell visszafizetni 2x helyett.

2. Most épp kisebb törlesztést kell betolniuk, ami

a, ugyanúgy halmozódik

b, és csak átmeneti... valószínűleg éve múlva sem lesz semmivel jobb a helyzet.

A leírásod egy része helyes: ezeket az embereket támogatni politikai okból kell. Annyi téves, hogy fogják is. Ebben a ciklusban zérónulla intézkedés nem volt, ami nem politikai okokat szolgált. Ill. volt más is: csakazértis intézkedések amivel még jobban odab*sztak a gazdaságnak.

Valamilyen mentés lesz még, az 1000%, annak hatása pedig forintgyengítő, ez meg 99.99999%.

Egyelőre ez a terv kb. olyan OV-éktől mintha aranyat próbálnak csinálni ólomból - de egy csavarral: hogy az ólom is megmaradjon. Egyelőre még az egyik része sem sikerült soha senkinek.

Üdv mindenkinek! Rég já…

#603729 sbbacsi

Üdv mindenkinek!

Rég jártam erre, de látom semmi nem változott.

A "nagy terv" még mindig él és még mindig nem tudjuk mi az. Amit látunk nap mint nap az meg az ellentéte.

#603726 Előzmény: #603722

Az árfolyamgátasok röhögni fognak rajta, mert indifferens számukra, aki pedig nem így dönt, az magánügy. Az infláció már 3,1% alá is benézett, és érett a 2% körüli érték, tehát ehhez képest egy +1-2% (ami ekkora deviza elmozdulásnak a köveetkezménye) az nemhogy problémát nem fog okozni, hanem még bőven határon belül lesz. Tehát sem a devizahiteleseket nem érinti igazán, sem az infláción keresztül az országot. Ha viszont azt mondom, hogy emiatt száz milliárdokat lehet megspórolni az adósságszolgálaton, az már nagyon is érinti az országot.

És mint sokszor beidéztem, nem egészen értettem eddig sem a fetisizálást a 300 FT/EUR esetében, szigorúan szvsz semmi jelentősége nincs annak, hogy 297, vagy 303 az árfolyam, mégis mindenki harakirit akar elkövetni, ha hárommal keződik és "minden rendben" státuszt vesz fel, ha kettővel kezdődik. Ennek nyilvánvalóan semmi értelme nincs.

#603723 Előzmény: #603709

A 2 millás bruttó fizetés nem hiszem, hogy különösebben meghatná anyagi okokból, és szerintem a """mellékes""" is jóval kevesebb az MNB-ben, mint amennyi az NGM-ben van. Szigorúan szvsz az MNB elnökének lenni inkább presztizs, mint jól jövedelmező állás azóta, hogy a 9 milliós havi fizetésből 2 milló lett. Addig jó volt ilyen szempontból is, de azóta nem már nem az, persze szigorúan SZVSZ és nem belemenve abba, hogy ki az MNB elnökének személye.

#603722 Turkoglu Előzmény: #603704

Azért, hogy senkit se fog érdekelni, a gyenge forint azt erős túlzásnak tartom... 310-330 között forint árfolyamnál kell majd megint néhány 10%-os rezsi csökkentés mert az infláció ilyen árfolyamnál újra 6-8% felé fog tendálni...

És a devizahitelesek is biztos örömtüzeket gyújtanak majd...

#603720 Előzmény: #603716

Világosan megmondtam, hogy abnormális az, hogy egy ország indirekt módon támogassa az összes devizahitelezését azáltal, hogy elképesztő pénzeket öl bele az árfolyam védelmébe. Ez ugyanis pontosan az a tökéletes unorthodoxia, amelyben az árfolyamot politikai okokból MANIPULÁLJÁK és ezért annak semmiféle realitása nincs. CHF-es hitelezettjeinknek van árfolyamgát, amivel röhöghetnek az árfolyamon, az csak rajtuk múluk, hogy meglépik-e. Ez ügyben pedig ajánlom figyelmedbe, hogy számukra a legfőbb veszélyt nem az EUR/HUF árfolyam jelenti, hanem az, hogy a CHF megint tartalékdeviza szerepbe kerül, és akkor még az is lehet, hogy az SNB sem fogja tudni megfogni a drágulását. Az EU/EUR zóna válsága miatt pedig ennek ma nagyobb esélye van, mint korábban bármikor.

Egyszóval, devizahiteleket leváltani forintra, mert más megoldás nincs. Ezt viszont csak fair árfolyam mellett lehet megtenni, mert különben olyan veszteséget szenvedünk el rajta, amit nem bír ki az ország.

#603716 banyaiz Előzmény: #603704

Persze , persze aztán ha a tündérmesék világából visszatérünk a valóságba akkor kicsit más a leányzó fekvése. Chf-es testvéreink stb amiket múltkor felsoroltam neked érveket, látom nem fogott meg. :)

Ibiza: ha nem hiszed minek kérdezed? Nincsen belőlük, csak az a hobbym , hogy feleslegesen foglalkozom otp-vel, vagy Matávval . :)

...

#603709 Euroman Előzmény: #603687

ez sokkal rosszabb....miniszterként bukhatna, vagy a váltáskor az egész rohadt fidesszel eltűnne...itt 6 évre be van betonozva...neki biztosan jó csere volt...anyagilag is..

#603704 Előzmény: #603698

Szvsz nem történik semmi más, csak az, hogy ellentétben a korábbi kiszolgáló csinovnyikkal, most tudottan nem fogjuk megtámogatni az erős forintot, ami emiatt gyengülésnek indul és gond nélkül beér a 310-330 sávba. Elvben. Aztán gyakorlatban ott vannak a bankok, akiknek ez "nagyon fájna" az árfolyamgát miatt, így ők mindent el fognak követni, hogy ne gyengüljön, szóval valahol a 290-330 között fogják csapkodni az árfolyamot, attól függően, hogy mennyi kontraktust kötnek éppen aktuálisan.

Egyszóval, egy dologban lehetsz biztos, abban, hogy senki sem fog szaporán f*sni attól, ha 310-320 Ft/EUR lesz az árfolyam. Sőt mi több, nagyon meg fogsz azon lepődni, hogy ez valójában mennyire nem fog senkit érdekelni, vagy ha igen, akkor azért, hogy """"ennek ellenére"""" miért javulnak az ország gazdasági mutatói, és hogy lehet, hogy csökken az alapkamat és a hozamelvárás.

Persze csak az unorthodox gazdaságpolitika hívei, mert az orthodox gazdaságpolitika hívei számára semmiféle problémát nem fog okozni annak a felsimerése, hogy ha nem irreális áron akarod tartani az árfolyamot, akkor az nem kerül olyan sok pénzbe.

#603702 Boby. Előzmény: #603694

"duplatetős chart"

303-as eurhuf-nál mit kell gondolni a dupla tetőről, elliot-ról és egyéb grafikus eszközökről?!

#603699 macika Előzmény: #603694

nem szólok semmit, mert megint kimoderál

ez van (

305-310-nél érdemes figyelni a nemzeti megmentést

estefele

#603698 banyaiz Előzmény: #603669

Előrejelzés, hát csak korábbit tudom ismételni. Nincs érdemi mozgástér vsz sem a Ft tudatos gyengítésére, sem az extrém műveletekre az mnb-ben. Nincs ilyen mozgástér vsz, és bármi ami erre utal, vagy ennek az irányába lépés az gyengíti Ft-ot.

Másrészt maga ez az ember mint jegybankelnök egy rendszerszintű kockázat 6 évig.

Várakozásom nekem annyi, hogy 310-320 közötti eur-nál a szapora fosás előjön vagy már előbb és mindenféle módon próbálják nyugtatni a piacot. Ami nem könnyű egy ilyen Tolcsy féle emberrel.

Meglepne ha idén ezeket a szinteket nem látogatnánk meg vmikor és csak reménykedek benne, hogy nem bal****kodnak akkorát, hogy elveszítsék a kontrollt az események felett. Van részvényem pl bőven a béten, ft-om is stb. Szóval kb ennyi.

#603690 banyaiz Előzmény: #603682

Bárhogy erőltetem ezt az egyetlen pozitívumot, és értelmet találom a kinevezésében. Bár máshogy is el lehetett volna távolítani az NGM-ből. :)