Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

HUF fórum

Re: nincs cím

#603240 Ibiza Előzmény: #603235

én sem vagyok híve a nagy szociális megmentéseknek.. így is azt gondolják emberek döntenek utána ha baj van majd az állam megoldja. Ráadásul a paraszt hálátlan..arra szavaz majd aki többet igér. Az államnak jó kereteket egyenlő esélyeket és információt kell biztosítani..visszaszorítani a korrupciót és a pénzügyi vagy vallási csoportok kirekesztéseit.. a többi az képesség dolga.

#603238 Ibiza Előzmény: #603223

eurnál dollárnál zlotyinál sem veszik figyelembe az inflációt.. sőt a tőzsdei áraknál sem... a pénzért vehető javak szolgáltatások és az érte kapott munka határozza meg a pénz értékét mivel ezekben sem volt infláció követés ezért ezt nem kell figyelembe venni sztem...(főleg ha még az ingatlanárakat is beleveszem)

Az árfolyamoknál a túllövéseket le kell vágni.. ezért nálam továbbra is 265-320..,)

#603235 Előzmény: #603226

Amit én írok az éppen nem háláról szól, meg megmentésről hanem pontosan arról, hogy elegem van abból, hogy politikai okokból manipulálják az árfolyamot, mert nem olyan gazdag az ország, hogy ezt tartósan megtehesse. Tegyük rendbe a mult hibáit és ne kövessük el újra. Oldjuk meg, hogy ebbe ne dögöljön bele az ország nagy része, és legyünk végre túl rajta.

#603226 macika Előzmény: #603223

ja hát azember hálásak lesznek már 290-nél is

de előtte megmentik őket )))

#603223 Előzmény: #603217

http://www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsieb060.html

Infláció

EURO zóna : Magyarország : Különbség

2008: 3,3 : 6,0 : 2,7

2009: 0,3 : 4,0 : 3,7

2010: 1,6 : 4,7 : 3,1

2011: 2,7 : 3,9 : 1,2

2012: 2,0 : 5,7 : 3,7

2008=100% esetében:

2013=100*1,027*1,037*1,031*1,012*1,037=115,2304171683236=115,23%

A 2008-as sávszél eltörlése előtt:

"Az eddigi rendszerben az euró ingadozási sávja 240,01 forint és 324,71 forint között volt."

Ez szorozva 115,23%-al:

276,56 - 374,16 HUF/EUR közötti sáv adódik.

Sávközép: 325,36 HUF/EUR.

És akkor most nem kezdek értekezésbe arról, hogy a 2008-as forint árfolyam egyébként egyáltalán nem volt reális a korábbi írdatlan méretű forint erősítő CHF eladások miatt. Az viszont jól látható, hogy ceterum paribas minimum 8,5%-al erősebb a forint mint lenne a sávközép, ha az megmaradt volna. Azt hinni tehát, hogy azóta jobbnak kellene lennie a forint árfolyamának, mint amennyi akkoriban volt, vagy hogy egyenesen erősödnie kellene folyamatosan(!) az EUR-hoz képest az inflációkülönbség ellenére is, nos az szerintem durva tárgyi tévedés.

Már 2008-ban le kellett volna értékelni a gyenge oldalára az AKKORI(!) sávszélre, mert ez lett volna a megoldás az akkori problémára, és az is jól látható, hogy az sem lett volna dráma, hiszen annak a "megvédése", ha egyáltalán valaki támadni akarta volna, akkoriban egyáltalán nem lett volna nehéz. El kell felejteni azt, hogy a Forint önálló életet élően 300 Ft/EUR alatt fog mindig is tanyázni, viszont észre kell venni, hogy milyen elképesztő költségbe kerül ennek az illúziónak a fenntartása.

Szerk: BTW, az előbb csak hasraütöttem, de nem sokat tévedtem a számítás szerint sem.

#603217 Ibiza Előzmény: #603213

ha átállunk eurra akkor leértékelődött nemzeti vagyon véglegesen..sztem érthetően leírtam.

ha 280 helyett 350en váltunk akkor 25%-ot..és véglegesen.

A sávszél az nem 360..sose volt ott tehát butaság..a sávszél az 265-320..de inkább 310..

#603213 Előzmény: #603179

Szerintem a 275-280 nem reális, de mondjuk ERŐS sávszélnek ki lehetne nevezni. Ugyanakkor ezen az alapon mondjuk a 360 lenne a másik sávszél, tehát szvsz a 300-330 lenne a reális árfolyam és a jövőben ennek kellene beállnia TARTÓSAN mondjuk EUR-HUF inflációkülönbségre. Az azért látható, hogy nagyon nem akarják egyesek, hogy gyengüljön a forint, tehát szvsz az mondható el, hogy a mostani árfolyam tulajdonképpen "fair" és igazából a felértékelési nyomással szembenálló álló leértékelési kommunikáció(!) tartja itt. Én az erősebb forintot nem díjaznám, szvsz jól látható, hogy a 300-hoz már "alkalmazkodott" az ország, az erősítésből pedig SEMMIFÉLE haszna nem származna a lakosságnak(!); így SZVSZ érdemes lenne mindenképpen efölé vinni az árfolyamot pár hónapra, hogy "szokva legyen" a 300 feletti árfolyam és az ne legyen már tovább fétis, hiszen valójában nincs semmi jelentősége ennek a számértéknek és egyszerűen nem lehet úgy gadaságpolitikát csinálni, hogy ezt a számot "tartani kell elvtársak", mert akkor megint olyan kiszolgáltatottak leszünk, mint 2008-ban. Lebegjen szépen a 300-330 között IDÉN a forint, aztán az inflációkülönbséggel+felértékelési nyomással ott, ahová kerül, 275-300 között és 330-360 között pedig akár lightosan interveniálni is, hogy kiszámítható legyen az árfolyam.

BTW: A nemzeti vagyon értéke virtuális, az senkit sem érdekel ebben a formában. Mondhatni, mivel a vagyon jelentős része devizában is kimutatható, ezért a Ft leértékelése Ft-ban éppen növelné a kimutatott értéket, de semmiképpen sem csökkenne a Ft-ban kimutatott értéke. Márpedig a forintális érték számít, ha már számít egyáltalán valami ebben a kérdésben. Ugyanakkor ha nem akarsz privatizálni, akkor ennek nincs jelentősége, ennek csak akkor van jelentősége, ha a privatizált pénzt fel akarod a néppel zabáltatni, ahogy ez az elmult 8+8 évben szokás volt. Abban az esetben, ha az állam nem szabadul meg a tulajdonától, akkor annak a nyilvántartott értéke irreleváns bármiféle szempontból nézve is.

#603179 Ibiza Előzmény: #603160

Butaság..ha 375ön váltasz át..akkor leértékeled az egész nemzeti vagyont..

Sztem a forint most kb 275-280at ér..ha mögé rakom a szolgáltatást és a vele szerezhető javakat...hiszen ez a pénz valódi értéke.

A többi a mesterségesen gerjesztett kockázati felár..

#603160 Előzmény: #603149

HA az történik, amit gondolsz, akkor pláne nem megyünk vissza 275-re, akkor már inkább jön a 375. De nem hiszem, hogy annyi lehetne, szvsz 330-360 fölé nem tudjuk vinni, HACSAK nem lesz tényleg 2% az alapkamat. De azt azért inkább mégse...

#603149 Ibiza Előzmény: #603137

ha az alapján kereskedsz akkor a következő pontja már inkább az életgörbéd lesz..

Én úgy látom tudatosan mozgatják.. 300ra akarják belőni egy egy túllövéssel..amit majd lekereskednek. A hiteleket átrakják amit lehet forintra és szépen olcsó forinttal kifizetik..

Utána mehet 275re..ott átállhatunk eurra..írtam én nem bánom ha mozgatják 275 és 320 között.. egyrészt le lehet kereskedni másrészt használják ezt ki adósságcsökkentésre..

Amikor Ft számlák járogatnak lefele olcsó Ft-al fizessék ki.. esetleg még amit külföldi kap érte váltani akarja eurra..még azon is lehet keresni..takony simornak ez lett volna a dolga.

#603135 JP Előzmény: #603126

Ez itt egy megtévesztő és veszélyes körzet, HUF mellett, vagy ellen pozit nyitni teljes tőkével, azok után, hogy 300 alatt visszafordult, és erősnek mutatkozik.

Még negyed tőkével sem szállnék szembe a piaccal, itt.