Nem veszed figyelembe az ok okozati összefüggést? A megszerzett tudás kamatait külön kalapba teszed? ám legyen.
Nem veszed figyelembe az ok okozati összefüggést? A megszerzett tudás kamatait külön kalapba teszed? ám legyen.
Pyxis most jól beszél: nettó ~ 200 000-rel benne vagy a felső tizedben fizetés szempontjából. Meg attól is függ, hogy a mintavételezés honnan van? Főváros vs. Dél-Alföld....
Pyxis: "Nem sok, ..."
Pyxis: "Ma kicsit elrugaszkodtunk a valóságtól. Bruttó 500 környékén v. felett csak a dolgozók kb. 5%-a keres."
Elég következetlen vagy. Akkor most sok vagy nem sok?
Persze, sok mindenki beszállna egy ilyen vállalkozásba, ha lennének transzparens cégek, emberek, amelyek és akik megbízhatóak. Csak nagyon jól ismerjük (elég csak az nyRT-kre gondolni) a hazai viszonyokat....
Ja, meg mi az a piaci rés, amibe be lehet törni még. Meg a vállalkozás alapítása alkati kérdés is. A sikerességről nem is beszélve.
"nekem 20 év gyakorlattal 480 volt a bruttom, amit a 2011 végén és 2012 júliusában 2 lépésben csökkentettek 350-re...2012 decemberében kirúgtak...mérnök és közgazdász diplomám van, csak sajnos a 90-es évek elején szereztem, és egyiket se nagyon használtam,"
Akkor ezzel a fizuval mérnökközgazdász beosztást töltöttél be (ahol a br. 350e tényleg kevés) vagy titkári (ami meg fair fizetés)? Főváros környékén dolgoztál/ol vagy sem?
"Te is tudsz olyan szellemi szolgáltatásokat nyújtani, amit megfizetnek (nem pedig vegyesboltot nyitni). Ezt lehet a multis munka mellett is csinálni. "
Eléggé sántít a példád, már csak azért is mert, a mellékes az másik többlet munka (órában több), és nem vonható össze a főállással. Azaz többlet munkáért, persze, hogy jár a többlet pénz. Egyébként meg a mérnököknél ez elég ritka. Inkább a fizikai állománynál gyakoribb (pl. egy villanyszerelő fusizik az állása mellett).
igen...állami cég volt...nem közigazgatás vagy ilyesmi
munkaszitu.hu!!! :)
bár én a glassdoor-t használom, többrétű.
egyetértek, bár Te jó helyen dolgozol :) az aranyháromszög közelében :D Országos átlagban persze nem, de Bp igen bár lehet inkább 10ből 1,5-2:)
Igen a stocky talin ott ül a sok 7 karakteres (nem Én), rendben. Talán a II. kerületben nem igaz az állításom, de átlagosan szinte biztos.
:D
És a többi 100 aki minimált keres?
Hol van Bendi ilyenkor? :D
Levonom a konzekvenciát, ebből a szempontból nem megfelelőek az ismerőseim.
Hülyeség. Csak az én ismerősi körömben vagy 10 embernek van ekkora fizetése, és akkor még nem is mentem messzire. A tízből minimum 3-nak 7 karakter.
Nem baj, ez a cél :D
Teljesen vállalható dolgokat írtam, csak nem bontottam ki, ezért nem érted.
persze emlékszem, tartom most is. illetve eszerint haladok előre :)
nem emlékszem pontosan a szakmádra, egy példa volt.
fogalmazz kicsit pontosabban, mert mindenki félreért :)
Ma kicsit elrugaszkodtunk a valóságtól. Bruttó 500 környékén v. felett csak a dolgozók kb. 5%-a keres.
Akkor legjövedelmezőbb egy saját cég:
- ha olyat forgalmaz, amire a külföldi gyártó céggel kizárólagosságot élvez (ráadásként 60 napos fizetési határidő)
- cégen belül megoldott a könyvelés (az összes adózási, adminisztrációs kérdésekhez értenek)
- kizárólag családtagokból áll a cég ( nem cseszi át senki a palánkon)
- szakértők legyenek a forgalmazott áruban.
Ennyi.
Meg kell találni, azt a külföldi gyártót, aki olyat gyárt, amire itthon nagy szükség van.
nekem 20 év gyakorlattal 480 volt a bruttom, amit a 2011 végén és 2012 júliusában 2 lépésben csökkentettek 350-re...2012 decemberében kirúgtak...mérnök és közgazdász diplomám van, csak sajnos a 90-es évek elején szereztem, és egyiket se nagyon használtam, mert titkári és adminisztratív munkát végeztem...közgázból 17 éve doktoráltam is...én az elmúlt 20 tapasztalata alapján eléggé kétkedve olvasom ezeket a magas összegeket, mivel nálunk az volt a pletyka, hogy a jól keresőket rúgják ki...
Emlékszel még arra, mit írtál a vállalkozós, cégalapítós topikba?
Tapasztalatot szerzel egy multinál 3-5 év alatt és utána talán Te is tudsz olyan szellemi szolgáltatásokat nyújtani, amit megfizetnek (nem pedig vegyesboltot nyitni). Ezt lehet a multis munka mellett is csinálni. Tehát valakinek csinálsz egy szellemi munkát okosba zsebbe 200-ért munka mellett. Ilyen jellegű plusz dologra gondoltam.
Igen a MOL sem fenékig tejföl, néha megesik az emberrel , hogy kivágják az utcára.
Ja és kikérem magamnak, hogy egy lapon említs egy környezetmérnökkel :D