Regisztráció Elfelejtett jelszó

Pénz kereset ,állások

Re: nincs cím

#603038 Pyxis Előzmény: #603031

Nem veszed figyelembe az ok okozati összefüggést? A megszerzett tudás kamatait külön kalapba teszed? ám legyen.

#603036 lagwagoner Előzmény: #602974

Pyxis most jól beszél: nettó ~ 200 000-rel benne vagy a felső tizedben fizetés szempontjából. Meg attól is függ, hogy a mintavételezés honnan van? Főváros vs. Dél-Alföld....

#603034 lagwagoner Előzmény: #602960

Pyxis: "Nem sok, ..."

Pyxis: "Ma kicsit elrugaszkodtunk a valóságtól. Bruttó 500 környékén v. felett csak a dolgozók kb. 5%-a keres."

Elég következetlen vagy. Akkor most sok vagy nem sok?

#603033 lagwagoner Előzmény: #602951

Persze, sok mindenki beszállna egy ilyen vállalkozásba, ha lennének transzparens cégek, emberek, amelyek és akik megbízhatóak. Csak nagyon jól ismerjük (elég csak az nyRT-kre gondolni) a hazai viszonyokat....

Ja, meg mi az a piaci rés, amibe be lehet törni még. Meg a vállalkozás alapítása alkati kérdés is. A sikerességről nem is beszélve.

#603032 lagwagoner Előzmény: #602949

"nekem 20 év gyakorlattal 480 volt a bruttom, amit a 2011 végén és 2012 júliusában 2 lépésben csökkentettek 350-re...2012 decemberében kirúgtak...mérnök és közgazdász diplomám van, csak sajnos a 90-es évek elején szereztem, és egyiket se nagyon használtam,"

Akkor ezzel a fizuval mérnökközgazdász beosztást töltöttél be (ahol a br. 350e tényleg kevés) vagy titkári (ami meg fair fizetés)? Főváros környékén dolgoztál/ol vagy sem?

#603031 lagwagoner Előzmény: #602947

"Te is tudsz olyan szellemi szolgáltatásokat nyújtani, amit megfizetnek (nem pedig vegyesboltot nyitni). Ezt lehet a multis munka mellett is csinálni. "

Eléggé sántít a példád, már csak azért is mert, a mellékes az másik többlet munka (órában több), és nem vonható össze a főállással. Azaz többlet munkáért, persze, hogy jár a többlet pénz. Egyébként meg a mérnököknél ez elég ritka. Inkább a fizikai állománynál gyakoribb (pl. egy villanyszerelő fusizik az állása mellett).

#602988 Kissherceg Előzmény: #602974

egyetértek, bár Te jó helyen dolgozol :) az aranyháromszög közelében :D Országos átlagban persze nem, de Bp igen bár lehet inkább 10ből 1,5-2:)

#602976 Pyxis Előzmény: #602974

Igen a stocky talin ott ül a sok 7 karakteres (nem Én), rendben. Talán a II. kerületben nem igaz az állításom, de átlagosan szinte biztos.

#602975 Pyxis Előzmény: #602974

:D

És a többi 100 aki minimált keres?

Hol van Bendi ilyenkor? :D

Levonom a konzekvenciát, ebből a szempontból nem megfelelőek az ismerőseim.

#602974 taresz Előzmény: #602960

Hülyeség. Csak az én ismerősi körömben vagy 10 embernek van ekkora fizetése, és akkor még nem is mentem messzire. A tízből minimum 3-nak 7 karakter.

#602967 Pyxis Előzmény: #602965

Nem baj, ez a cél :D

Teljesen vállalható dolgokat írtam, csak nem bontottam ki, ezért nem érted.

#602965 Bendeguz Előzmény: #602947

persze emlékszem, tartom most is. illetve eszerint haladok előre :)

nem emlékszem pontosan a szakmádra, egy példa volt.

fogalmazz kicsit pontosabban, mert mindenki félreért :)

#602960 Pyxis Előzmény: #602949

Ma kicsit elrugaszkodtunk a valóságtól. Bruttó 500 környékén v. felett csak a dolgozók kb. 5%-a keres.

Akkor legjövedelmezőbb e…

#602951 Margaretta

Akkor legjövedelmezőbb egy saját cég:

- ha olyat forgalmaz, amire a külföldi gyártó céggel kizárólagosságot élvez (ráadásként 60 napos fizetési határidő)

- cégen belül megoldott a könyvelés (az összes adózási, adminisztrációs kérdésekhez értenek)

- kizárólag családtagokból áll a cég ( nem cseszi át senki a palánkon)

- szakértők legyenek a forgalmazott áruban.

Ennyi.

Meg kell találni, azt a külföldi gyártót, aki olyat gyárt, amire itthon nagy szükség van.

#602949 Euroman Előzmény: #602713

nekem 20 év gyakorlattal 480 volt a bruttom, amit a 2011 végén és 2012 júliusában 2 lépésben csökkentettek 350-re...2012 decemberében kirúgtak...mérnök és közgazdász diplomám van, csak sajnos a 90-es évek elején szereztem, és egyiket se nagyon használtam, mert titkári és adminisztratív munkát végeztem...közgázból 17 éve doktoráltam is...én az elmúlt 20 tapasztalata alapján eléggé kétkedve olvasom ezeket a magas összegeket, mivel nálunk az volt a pletyka, hogy a jól keresőket rúgják ki...

#602947 Pyxis Előzmény: #602713

Emlékszel még arra, mit írtál a vállalkozós, cégalapítós topikba?

Tapasztalatot szerzel egy multinál 3-5 év alatt és utána talán Te is tudsz olyan szellemi szolgáltatásokat nyújtani, amit megfizetnek (nem pedig vegyesboltot nyitni). Ezt lehet a multis munka mellett is csinálni. Tehát valakinek csinálsz egy szellemi munkát okosba zsebbe 200-ért munka mellett. Ilyen jellegű plusz dologra gondoltam.

Igen a MOL sem fenékig tejföl, néha megesik az emberrel , hogy kivágják az utcára.

Ja és kikérem magamnak, hogy egy lapon említs egy környezetmérnökkel :D

#602893 Bendeguz Előzmény: #602873

Na ez meg szerintem alálő kicsit :)

De legalább tudhatja mindenki, mik a jó cégek. Valahogy mind multi. Mocskos tőkések, phejj! Ideális, már-már szórakoztató központ jellegű munkahelyeket biztosítanak. Ki velük az országból! :D