Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

rbbj portfolio

Re: Skullcandy

#603266 Janicroft Előzmény: #603158

Hát nem tudom, már piacnyitás előtt leküldték -19%-ba is, szóval ezen nem nagyon segített volna a stop.. Most azon agyalok hogy egy hosszútávú befektetést csináljak-e ebből, bizonytalan kimenetellel vagy egy nagyon rövidtávút egy biztos 20%-os veszteséggel...

#603158 rbbj11 Előzmény: #603108

igyekszem objektívan nézni.

Van egy cég, aki évek óta folyamatosan növekvö profitot termel, és bevételei még ebben a gyj-ben is szinte robbanásszerüen nöttek. 2012 Q4 rossz lett, 2013 Q1 várhatóan ugyanilyen rossz lesz v. rosszabb, tehát két negyedévben megtorpan a profit kétszámjegyü növekedése. A bevételek még igy is nönek, csak túl olcsón kell adni a termékeket, mert nem elég jók.

Ezután bejelenti a cég, hogy ez nem okés, és változtatniuk kell.

Akkor ez most rossz cég v. épp ellenkezöleg??

RIMM-mel összehasonlítva: folyamatos bevétel ÈS profitzuhanások mellett is azt mondogatták ÈVEK után is, hogy minden rendben. És hogy majd jönnek az új készülékek, amik megjelenése minden hónapban egy ujabb hónapot csúszott, és minden ****a lesz. Emellett a P/E folyamatosan 20-80 volt, ill. jó ideje P/E értelmezhetetlen. Skul-nál P/E mondjuk leromlik talán e negyedévek miatt 8-ra, ne adj Isten 10-re.

Hát, fura egy állatfaj a rv-befektetö, de én továbbra sem értem, miért nem ezt veszi minden rimm tulaj... na mindegy, ettöl még eshet 3-ra is, és kénytelen leszik stopot rakni, habár hosszú távra vett rv-nél szinte sosem teszek

#603108 Janicroft Előzmény: #603026

Viszont az előrejelzések erre a negyedévre elég gyászosak, erre nem sokan számítottak szerintem. After hoursban először szépen meghúzták +9%-ban is járt, aztán most -9-en van, mert a kilátások elég rosszak. Nem tudom pontosan mit ronthattak el, de amikor azt nyilatkozzák hogy nem tartottak lépést az iparági trenddel, az nagyon rossz üzenet. Számomra úgy tűnt mintha beismerték volna hogy a termékeik nem a legjobbak jelenleg. Igau aut is hozzátették hogy jó szakembereik vannak és ezen a helyzeten tudnak fordítani meg akarnak is, ez azért jó mert legalább felismerték a problémákat.

#603026 rbbj11 Előzmény: #603020

ha a teljes 2012-t nézem, vagy mellé nézem a sales-t is, akkor viszont már messze be voltak árazva a rossz hírek, és továbbra is nagyon olcsó a rv.

#603020 rbbj11 Előzmény: #603018

hát nagyon kiv. vagyok erre a gyj reakcióra mondjuk 1 hetes távlaton. WDC-t is beverték annak idején gyj-re, és utána csak felfelé ment, mondjuk nem is ilyen volt a gyj....

intelt kellett volna vennem ehelyett, jaj....

#603001 rbbj11 Előzmény: #602986

a mai forgalmas, de mégis nulla körül mozgó árfolyamot viszont biztos nem sc hajtja.

#603000 rbbj11 Előzmény: #602986

szia

kösz az infót! Ha már egyszer vettem, most már ennek ellenére nem adom el, stabilak a fundamentumok, jó a nyereség, sztem jók a kilátások. És van még shortos is, nem?

Skullcandy

#602986 LALITIPP

Sziasztok!

SKUL: két nap alatt 6% short záródott.Február végétől 10%.Csak a shortosok veszik vissza.

Re: nincs cím

#602574 rbbj11 Előzmény: #602555

na, záró olyan ígéretes lett, hogy 6.7-n is érdemesnek találtam vásárlásra :)

#602564 rbbj11 Előzmény: #602555

persze, de érték alapú befektetésnél ezek mind teljesen lényegtelenek. Nem számít, hol van éppen a Dow, olcsó céget érdemes venni, amitől azt várjuk, hogy a nyereségessége stabil marad vagy átlag felett fog fejlődni. Mióta Lynch elveit belevettem a rv-kiválasztásomba, nem csak TA-t és egyéb fundamentális tényezőket.

#602555 Janicroft Előzmény: #602552

Na kíváncsi vagyok mi lesz ebből, remélem jön valami pozitívum hamarosan. A Staplest nem ismerem, de jól elkalapálták a jelentésre, a számok tükrében nekem úgy tűnik kicsit túlreagálták a befektetők. Ugye most minden az új Dow csúcstól hangos, mindenki über-pozitív erre kaptak a Staples befektetők egy olyan gyj-t ami kissé alulmúlta a várakozásokat, bele is adtak rendesen. Nagyon sok a pszicho ebben a játékban.

#602554 rbbj11 Előzmény: #602552

limited brands is elég kedvező áron van most....

na jó, végre kiegészítem ezt a megkezdett blog cikkem

#602552 rbbj11 Előzmény: #602545

nem elég nagy a forgalom sc-hez, sztem is vkik vmit előre tudnak, stabil, átlag feletti, de nem elszállt forgalmú és dinamikájú emelkedés ez

#602545 Janicroft Előzmény: #602531

Igen, ma belecsíptem. Elteszem hosszútávra. Szerintem nem véletlenül emelkedik ez most átlag feletti forgalommal ennyire, valami van a háttérben, ez a megérzésem. Vagy csak SC? De mire fel? Nincs publikus hír egyelőre.

#602538 rbbj11 Előzmény: #602531

erősen gondolkozom, hogy ma SKUL-t vagy Staples-t venni kéne...:

Staples net off; adjusted profit beats; payout up(6:27 am ET)

TEL AVIV (MarketWatch) -- Staples Inc., (SPLS: news, chart, profile) the Framingham, Mass., office-supplies retailer, reported a drop in fiscal-fourth-quarter net income and a stronger-than-expected advance in adjusted profit, and it lifted the quarterly dividend 9%. For the period ended Feb. 2, Staples earned $78.1 million, or 12 cents a share, compared with $283.6 million, or 41 cents, in the year-earlier quarter. Adjusted earnings from continuing operations were 46 cents a share versus 41 cents. Sales advanced 3% to $6.57 billion from $6.37 billion. A survey of analysts by FactSet produced consensus estimates of profit of 45 cents a share on sales of $6.71 billion. Chairman and Chief Executive Ron Sargent said in a Wednesday statement that the company managed costs well in a "challenging sales environment." Staples declared a dividend of 12 cents a share, up from 11 cents, payable April 18 to holders of record March 29.

#602509 Janicroft Előzmény: #602506

És ma jelent meg róla ez a cikk:

http://www.insidermonkey.com/blog/dont-overthink-it-3-undervalued-turnaround-stocks-skullcandy-inc-skul-molson-coors-brewing-company-tap-graftech-international-ltd-gti%EF%BB%BF-77632/

Why it's cheap : simply put, Skullcandy Inc (NASDAQ:SKUL) trades at only 7x its earnings and 6x its forward earnings. Following the departure of its CEO, slight guidance downward, a downgrade from Roth Capital, and an incredibly competitive market, the audio retailer's stock has dropped almost 70% since its IPO.

Why it's undervalued: first, despite the departure of its CEO, Jeremy Andrus, former founder and CEO Rick Alden will be taking the helm on an interim basis, allowing his company the freedom to take a good hard look at its future CEO. Second, the company welcomed new CFO Kyle Wescoat to the team and was recently cleared to buy back $28 million worth of its shares, potentially priming itself to be acquired. All things held constant, this buyback would represent a 20% premium if all the buyback value were to be exhausted at today's prices.

My third point is Skullcandy's growth. Revenues grew at a 17% clip in its most recent quarter, but the stock was pounded by traders all the same. Trading with a P/E of 7, however, the market has the company priced as if it is going out of business altogether, yet alone growing. By acquiring Astro Gaming, Skullcandy Inc (NASDAQ:SKUL) has entered into the gaming headset arena, a strong market riding on the potential of mobile gaming. Furthermore, the company acquired distribution rights for Europe and is setting up a direct business line of operations in Canada, Brazil, and China.

Highlighting my fourth and final point is the company's strength through its brand image. Boasting a number of athletes in a wide variety of sports, the company has many huge names on its "Skullcandy team." Ranging from Kevin Durant and Derrick Rose in the NBA, to model Kate Upton, musician Jay-Z, and to the company's roots in its snow and surf teams, Skullcandy Inc (NASDAQ:SKUL) has celebrity firepower to go up against many other huge competitors. Facing off with Bose, Sony Corporation (ADR) (NYSE:SNE), Beats by Dre, JVC, and Soul by Ludacris , just to name a few, the company will need to maintain its strong brand image and pricing power to compete. With its former CEO Rick Alden at the helm, I believe they can do just that, and at these valuations, I am willing to make an investment.