Érdekes: a fizetéseknél nincs EUs konvergenciaprogram? Valahogy ez elmaradt. Az EU most nem reklamál, hogy miért diszkriminálják negatívan a KKEU-i tagállamok munkavállalóit? Pedig eltelt 9 év a csatlakozás óta.
MOLnál cafeteriat 2éve csökkentették, most meg kirúgnak 500 embert. 230-250 netto kezdőbér
Sok cégnél van fixesítve a cafeteria, egyfajta kiegyenlítő szerepe van. Bár 800e-ről én sem hallottam. Ami persze nem jelent semmit. De szerintem ne a cafeteria legyen már a kardinális kérdés :-)
kiesik az egyetemről egy nullkilóméteres életképtelen környezetmérnök és a molnál kap egyből br. 800-at. persze---------------
persze, én is csipázom a csókát :)
csak nem bírok elmenni a münchausenkedés mellett.
gazdasági szférában, bankban dolgozó közgazdász haverom 5 év tapasztalattal keres bruttó 600-at. egy IT-s 5 évvel 550-et (készenléttel). szóval 5 év mérnöki kb 400-500 között van reálisan.
igazat írt, évente 800.000et megkap... :)
:-) Nem baj, pepét így szeretjük...az E-Star is minden árfolyamon kecsegtető: 100-tól 10 000-ig :-) széles rangeben nyomja a srác .
ne haragudj, de egész egyszerűen értelmetlen amit írsz. dolgoztál valaha a versenyszférában? nekem úgy rémlik, hogy állami cégnél vagy. a 3-10 év helyett miért nem írtál 1-50 év tapasztalatot és 100 ezer - 100 milliós kezdő fizut? tök komolytalan a 3-10. van a 0, 1-3, 5-10, 10-20, és így tovább. nézz szét egyszer állásportálokon és látni fogod. a mol se ad kezdőnek 800-at, totális marhaság.
Van még lehetőség...gondolj az önkormányzati munkák, EU_s pénzekből végrehajtott vállalkozások visszacsorgatásaira. Miért ne lehetne magánvállalatoknál is. erre is gondolhatott pepe.
De maradjunk a legális vonalon....
Adómentes mellékesként más nem igazán jut eszembe, ja.. van még a sikkasztás és a céges mellékhelységből hazahurcolt wc-papír gurigák :)
Ha komolytalanba átmegyünk , akkor inkább hagyjuk az egészet.
Az a baj, hogy a kapitalisták meg lefele szeretnek kerekíteni :-)
Legyen úgy!
A cafetériáról még annyit, hogy az elmúlt években drasztikusan emelték a rárakódó terheket. Ettől függetlenül egy pályakezdő mezei szarrugdosó is megkapja sok helyen a 250-300-at évente.
A Molnál egy pályakezdő mérnök 800 ezret is megkapja.
Igen valóban kicsit szeretek felfele kerekíteni, talán adok egy kis bátorítást a bértárgyalás előtt :D
Jelige: E-Star részvényt beszámítok :-))
"Mi az hogy adómentes mellékes kereset? "
Pepe biztos egy kis megvesztegetésre célzott :)
Sőt, ha jóképű vagy még az erotikus tőkédet is beszámíthatod :-):
http://www.narancsjuice.hu/cikk/a-szepseg-a-gazdagsag-kulcsa
Nem adott neked igazat, mert te bruttó 9-10 milliót (+ mutyipén) tartottál normálisnak.