Regisztráció Elfelejtett jelszó

iskolák

Re: nincs cím

#602279 Ibiza Előzmény: #602254

az élelmiszer mérnök sem rossz.. az előírások szigorodnak de kellenek a műkaják..az újab és újabb még nem tiltott tartósítók.

Sztem mindegy miben vagy jó..csak abban nagyon jónak kell lenni..és a tudásod piacképes legyen.

Indiában még ma is meg lehet élni ha valaki kitesz ajtó elé egy hokedlit és egy széket van papír toll és boríték.... az írástudatlanok viszik felolvastatni a leveleket és íratnak leveleket, tehát ez itt piacképes.

Németeknél kevés a cnc esztergályos és a profi kétkezi szakmunkás.. Norvégiában nincs orvosképzés..a saját embereik külföldi ösztöndíját fizetik és agyelszívásra szakosodnak.

Sztem rendszergazdákra sokáig szükség lesz..mert üzemeltetni kell egy iroda számítógépes rendszerét.. továbbá olyan informatikai szakember aki előszűri a döntéshozónak az adatokat a világ információ tengeréből.

A zöld és kék környezetvédelem a projektmérnökség is jó szerintem..a munkavédelem is kiemelt lesz...

Nem változik a nők továbbra is 20évesek akarnak lenni 50évesen a pasik meg 3m-es répát..hajasbaba fejeket.. tehát a szépségipar..a fitness.

A sok ülőmunka és klíma miatt sok már most is a mozgásszervi gondokkal kűszködő és reumás..tehát a gyógytornász..fizikoterapeuta jó szakma..már most is.

az elkövetkező 100 évben…

#602254 Dr. ursi

az elkövetkező 100 évben az anyagmérnök a befutó :o) Miskolcon képzik őket, Baji Zolcsi központ eszméletlen, ja és mindenféle termék előállításához elsősorban anyag kell :o) szóval aki ehhez ért az a nyerő.

autóiparban jelenleg is képesek egymást leölni egy jó anyagmérnökért.

matek, fizika, mechanika, számtek, minden ilyen csemege és jók a tanárok is ! ja van egy kis kémia is. külf szemeszterek, mindenféle lehetőségek, bosch

ha anyagmérnökként végez, beszél két nyelvet, nem totál hülye, szerez gyakorlatot audi v daimler v gm utána oda megy ahova csak akar és annyiért amennyiért csak akar.

Informatika felejtős, me…

Informatika felejtős, mert ami abban jó, ami pénzt hoz, azt nem lehet főiskolán tanulni, az egyszerűen tapasztalat kérdése.

Olyan, mint a nyelvtanulás - valójában iskola MELLETT kell tanulni a gyakorlatban. Ha ilyen területre küldöd, akkor legfeljebb valami multi alkalmazott lesz, magyar átlagfizetéshez képest jó bérrel, de pontosan ZÉRÓ kilátással. Hálózati eszközökhöz egyszerűen az adott cég """tanfolyamait""" kell elvégezni, a Ciscotól a Microsoftig ezekhez SEMMIFÉLE(!) elővégzettség nem kell, mert önálló rendszerük van, az igazán röhejes pedig az, hogy adott mennyiségű tanfolyam után """mérnöknek""" fogják őket nevezni, mert ez lesz a papíron. De ezek MIND alkalmazottak lesznek, és ez azért nem életbiztosítás, mert az informatika olyan, mint a kupleráj, egyszerűen kiöregszenek belőle a régiek, és lenyomják őket az újak, mert azok fiatalabbak, csinosabbak, és olcsóbbak. Ráadásul folyamatosan szűkül be a piac, egyre inkább a multik uralják, és egyre kevesebb cégnek van szüksége informatikusra, sacc/kb úgy alakul ez a rendszer, mint anno a könyvelőknél, csak még rosszabb a helyzet, mert itt a régi tudás értéktelenné válik. Szóval én azt javaslom, hogy NE, mert lehet, hogy egy pár évig átlagon felül fog belőle élni, de utána lapátra kerül és SEHOVÁ sem fog tudni elhelyezkedni, főleg azért, mert a papírjával SEHOVÁ nem fog tudni elhelyezkedni, mert senkit sem fog érdekelni.

Röviden fogalmazva, informatika KIZÁRÓLAG mellékállásban játszhat szerepet, semmiképpen sem lehet főszakma, azaz csak úgy játszhat a jövőben, hogy van egy értékes EGYETEMI(!) végzettsége, és amellett még ehhez is ért. Akkor viszont nagy bonuszpont, főleg, ha az adatbázis szerverekben kutakodást és keresést is megtanulja.

A közkeletű tévedéssel szemben egyébként lányok is lehetnek profik és el is ismerik őket - csak nagyon RITKÁK, egyszerűen azért, mert amikor eljutnak 30-40 éves korig, akkor már gyerek(ek), férj, család is van, és akkor már nagyon nem jellemző az, hogy időt tudnak szakítani a munka mellett az önképzésre is.

Javaslat:

BME gépészmérnöki kar, nő esetében akár a textilgépészet is szóba jöhet, de ha nagyon kreatív, akkor géptervezés, ugyanis a BME gépészmérnöki diplomáját hívták régen is, a rendszerváltás óta is, és a jövőben is "THE JOLLY JOKER"-nek, mivel egy BME gépészmérnök olyan gondolkodásmódot és látást szerez, hogy szinte BÁRMIT el tud látni, azaz olyan tudás, és papír lesz a kezében, amivel egészen bizonyosan élete végéig meg tud élni. Ha a pályán marad, akkor is lesz munkalehetősége (ha jó tanuló, és jó képességű, akkor már pár évesen elviszi valamelyik nagy cég komoly ösztöndíj ellenében, még csak állást sem kell keresnie!), sőt mi több, ha nagyon jó, akkor könnyen emelkedhet felfelé, ha pedig valami találmányba is bele tud szúrni, akkor hosszú ideig lesz akár igen komoy passzív jövedelme is.

Ha nem sikerül a pályán maradnia, akkor pedig bárhová felveszik ezzel a diplomával, de ha még létezik a lehetőség (ezt nem tudom, régen volt ilyen), akkor akár azt is megteheti, hogy pár plusz év alatt mérnöktarnári diplomát is szerez, vagy éppen doktorandusz képzéssel PhD-vel fejezi be az egyetemet.

Ha pedig lány, akkor ő lesz a csúcs, mivel alig lesz lány a karon :) Ugyanakkor, ez az a kar, amire bejutni mindig nagyon könnyű, de benn maradni már korántsem az. Ellentétben az ulibuli egyetemekkel, főiskolákkal, itt nem egyszerű a bennmaradás és kíméletlen az oktatás és a számonkérés. És azért ez is egy szempont: Végülis ezek lesznek a legszebb évei is amellett, hogy ez határozza meg az életét, szóval nehéz döntés. Én a "mérnökre" szavaznék, ha reál beállítottságú, azzal akár itthon, akár (BME!) külföldön is simán el tud majd helyezkedni.

Csak a vicc kedvéért: Mennyi alkalmazott 40+ -os informatikust ismertek? Ugye, hogy nem sokat...

#602233 exmnbs1 Előzmény: #602209

vannak ismerősök akik IBS-ben tanítanak

szerintük is Corvinus sokkal erősebb

az egyik 3 éve gyakvez de azóta is egyfolytában másodéves mégcsak máshol

#602228 exmnbs1 Előzmény: #602206

Bécsben nem nézett körül?

IT tanácsadó cégekben BME mérnökinformatikusok vannak főleg

szerintem olyan területen mint pl projekt adminisztrálás, minőségbiztosítás simán megélhet nő is

#602209 Kissherceg Előzmény: #602206

BME nem összehasonlítható Győrrel, bár előbbiben is romlott már a színvonal...

Adatbányászat jó biznisz :)

Ibiza értem Én, de ettől még egyik iskola se jó... Sőt.. simán bezáratnám a felsoroltakat :)

IBS is már xar, mert a tulaj papa tojik már rá, kiszedte a lét és inkább Marbellán van :)

#602208 Ibiza Előzmény: #602179

:) nem vagy jó véleménnyel.. ezekről van tapasztalatom..olyan értelemben haverok vagy a kölykeik jártak ezekbe.. egy lányt is ismertem.. a sulik után mind elhelyezkedett.. igaz ez kb 3-4 éve volt..

Továbbra is azt mondom egyrészt kell a papír másrészt a képesség a tehetség.

Egy leánnyal barátkoztam szakaszosan..Zsigmond Királyba járt..kezdetben zavaros és személyiségproblémás volt..okoskodott állandóan.. pár év múlva találkoztunk és megváltozott.. szép levegősen összeszedetten gondolkodott..nyitott egészséges lett. Az a tapasztalatom aki beletalál a suliba az ilyen lesz..aki nem azt összenyomja...egy kőrbe zárt negatív energia lesz..nem tud kibontakozni és csak a diplomájára hivatkozik állandóan.

#602207 macika Előzmény: #602206

az adatbázis kezelőket szeretik a nagy vállalatok és elég kevés van

az kemény matek és infó egyben

a haverom a magyar oraclénél dolgozott, nem semmi pénzért

bár protekcióval

#602206 Sly-- Előzmény: #602205

Én is ezt magyarázom, sokkal egyszerűbb lenne mindenféle szempontból, de szerinte sz@r. :D

#602205 macika Előzmény: #602204

győri suli jó lesz az nincs is messze - általános szak - aztán majd idővel rájön melyik terület tetszik neki

naaa a végén még rába dolgozó lesz )))

#602204 Sly-- Előzmény: #602201

Igen, nála aktuális a téma. De mit csináljak, ha csak az informatika, matek, fizika érdekli? Nem adhatom történésznek. :-))

#602201 macika Előzmény: #602197

a nagylányról van szó? ajjjajj )))

női rendszergazdit, programozót is ismerek, de ne legyen az kincsem ))))

az a gond hogy a legtöbb nőt "lekezelik" a műszaki területen, és tényleg csak a legbelevalóbbak vannak ott

nehéz ügy... sokat fog még fájni a fejed

#602200 Sly-- Előzmény: #602196

OK, úgyis az lesz, amit Ő akar, csak kíváncsi lennék véleményekre, tényleg így van-e, köszönöm.

#602197 Sly-- Előzmény: #602192

Ez így van, ezért kell a tehetséget a tudással ötvözni, nem könnyű ezt előre kitalálni.

Motoros majd Kismaci lesz, az már most látszik. De megélni abból nem lehet, max. drága hobbi. :-))

#602196 Spade Előzmény: #602191

"csak azt kellene neki elmagyarázni, hogy Győrben is van olyan jó egyetem, mint a BME.Ő azt állítja, csak Pest a menő,"

.

igaza van hallgass rá a BME a menő, utána simán lemehet Győrbe vagy Kecskemétre nem fogják lebecsülni sőt...

#602193 Sly-- Előzmény: #602188

WC papírtartó internettel, TV-vel...

Ezt lehet tovább kéne gondolni és megalkotni.:-)))

#602192 macika Előzmény: #602187

na azért az nem úgy van az

a "szakma" az egy dolog a tehetség meg a másik

sok olyat ismerek akinek nincs fősulija, de zsebretesz 10 egyetemistát ezen a téren

mert egyszerűen ért hozzá, és van érzéke esze,

egy szó mint száz a fősuli jó, de nem a megváltás

motorsnak add a kölköt vagy brókernek )))

#602191 Sly-- Előzmény: #602184

Köszönöm, végre egy kézzelfogható vélemény. Tanulással nincs gond, van 2 nyelvizsgája, most jutott be informatika OKTV-n az országos döntőbe, innét is lesz valószínűleg 1-2 plussz pont, szerintem bárhova felveszik, csak azt kellene neki elmagyarázni, hogy Győrben is van olyan jó egyetem, mint a BME.Ő azt állítja, csak Pest a menő, szóval nemtom. Ráadásul Győrben ott az Audi. Meg persze valami jó kis szakot is ki kellene találni...

#602189 Kissherceg Előzmény: #602187

IT szerepe csak nő a világban sok már rovására...

Zotya tévedsz, elég nagyot :) Mondhatni a legnagyobbat :)