Na, egy újabb "chilei cseresznye":)
Nade, az vesse rá az első követ, aki cégében nem számolt el még kellemes külföldi kiküldetéseket:)
Bár, igaz az is, hogy ő nem az adófizetők pénzét költötte direktben, ahogy a csövön kifér:)
Na, egy újabb "chilei cseresznye":)
Nade, az vesse rá az első követ, aki cégében nem számolt el még kellemes külföldi kiküldetéseket:)
Bár, igaz az is, hogy ő nem az adófizetők pénzét költötte direktben, ahogy a csövön kifér:)
http://vastagbor.blog.hu/2011/05/12/magyaror_diplomacia
ez jutott még eszembe a cikkről :)
De ki tudja már mi itt az off!? :-)
Főleg, hogy Lupin sz@ros palacsintája nem ám egy légből kapott izé!
Tessék
http://www.vg.hu/vallalatok/kereskedelem/uruleket-talaltak-az-ikea-csokoladetortaiban-399170
Ott vazzeg a csokitorta a sz@ros..., az persze igaz, hogy legalább nem annyira feltűnő, mintha palacsintában lenne ugye (bár a sz@ros csokispalacsinta az határeset)
nocsak végre egy jó kis totális offtopik klónoknak eddig még nem is láttam )))))
Magyar-brazil halászati…izéke
olyan mint a torgyán féle chilei cseresznye bicnic ? 100 ember ment ki vele külön repcsivel )))))
Ez lenne az?
Nem is rossz! Ojróvizióra pont jó, mondjuk oda a ByeAlex "dala" is.
A hozzáértők azt mondják, hogy a ByeAlex az egyedi, meg hogy nem tucat... Ami igaz is, csak az a baj, hogy attól valami még nem lesz jó, hogy egyedi vagy nem tucat.
Egyébként a ByeAlex dalát is egyre többen szeretik. Mert, hogy 10. meghallgatásra már jó.
Te nem ezekre azt észt versenyzőkre gondoltál :-)
Ez nagyon ott van! :-)
A szegedi jó, de mikor megjelentek a felszolgálók azt hittem, hogy a Jackson Five a sztárvendég.
Rossz helyen tecccik kopogtatni, mert arról pláne fogalmam sincs... Az én őseim már Árpád vezér alatt is nyerítettek :-) (nem mintha számítana)
inkább mint a szar kóser maceszt..,) egye akinek nincs annya..
:-) Tőlem ilyet ne kérdezz! Folyami, meg tenyésztett, meg stb halat én még fényképen sem szeretem.(A tengeri herkentyűket néha megeszem, de az se kedvenc, csak az a kurv@ sz@rospalcsinta :-) Valszeg az lehetett, hogy hazánkba idő előtt beszivárgott Brazil haltenyésztő tanoncok, vizsgamunkájából készítették azt a halászlét. Másra gondolni sem merek....
ez a világon mindenhol így van..szar étteremben szar kaja..sok helyen lefagyasztják másnap felengedik a halászlét..
Oda kell menni ahol kimondottan magyaros vagy halas kaják vannak és sokan vannak...ahol neked kapcsolják fel a világítást onnan menekülj.
Szegedi, paksi, bajai éttermek a legjobbak, de Balatonon is van pár jó hely. Budapesten a Kakas étteremben nagyon jó a harcsahallé (de minden kaja jó, süllőnek is süllőt kapsz nem afrikai harcsát)
A neves éttermek ma már kevésbé parasztosan főznek lájtos valamiket adnak el mert egy átlagkülföldi nehezen emészti a nehéz halászlét vagy igazi gulyást esetleg marhapörit.
Szegeden az újhíd mellett van egy halásztanya.. tökéletes halászlé.. utána szarvaspörkölt túróskapros nokedlivel..és persze vörösbor..én inkább fehéret.
Velencei tónál a cápa vendéglőben nyáron nagyon jó a halászlé.
A TEHAG tenyésztett elöször mesterségesen sok olyan halat amit másoknak nem sikerült.
Sok halat rabolnak a vizekről, azt mind felszívja a piac, a kínaiak is rengeteg halat esznek.
Tehát a statisztikánál sztem kb dupla annyi halat eszik a magyar.
http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20120531-halaszleorszagertekeles.html
hallgasd meg az észteket akik mennek na az az igazi zene :)
:-) Most miért? Zenében is jobban teljesítünk, igazi zenei nagyhatalommá váltunk.
Na és ez?
http://www.parameter.sk/video/2013/03/05/matolcsy-parodia-kozmosz-kedvesunk-byealex-dala-alapjan
Attalában (Somogy megye) van egy halastó. A faluban egy Halászcsárda. Havonta egyszer járunk arrafele oda-vissza.
Elkövettem azt a nyeretlen kétéveshez méltó hibát, hogy felajánlottam viszünk ebédre barátainknak, úgyis útba esik, halászlevet innen. Telefonon rendelés, fazékvivés, minden flottul ment.
Az hányt az ebéd után a legkevesebbet, aki a legkevesebbet evett belőle:(
Mondjuk én semennyit, mert beleszagoltam a műanyaggal megturbózott lébe és nem ettem.
Hogy van ez? Nem értem azóta sem.
Azt még ez is:
http://hvg.hu/kultura/20130305_byealex_parodia
Az én kedvesem, nedvesen.., jó nekem. (Én kérek elnézést)
Azért haltenyészetben sem vagyunk ám sokkal rosszabbak mint agysebészetben ugye.... jobb ha tudod. Őseink a nagy vándorlások közepette, folyamatosan halat tenyésztettek, és azt puhították a nyereg alatt! Nekem aztán elhiheted!
Ország megmentve, nemzethalál elnapolva, a haza fényre derül. Az egész világ a mi kurv@ halainktól fog rettegni! Főleg ettől a "Pygocentrus nattereri Hungaricus" - tól, na ez egy igazi fenevad.
Azért remélem nem ezen dolgozott Széles úr és kis csapata, mert akkor nekünk annyi, persze a 2/3-nak is.
Mint már írtam az előző válaszomban is, én nem tudok sok tóról, halról, rátelepült halászléről. Lehet, csak bennem van a hiba:(
Nahát, akkor jól beettem ezt a cikket is:(
Bár, a tapasztalatom is az, hogy nincs különösen sok édesvizi tenyésztett hal a boltokban.
Hol vannak?
Tőlünk nem messze egy 20ha-os halastó üzemelt halneveldékkel együtt. Ment ez egészen 6 évvel ezelőttig, míg nem valami nagy tudású tájvédelmi körzetté nyilvánította. Értelemszerűen innentől nem lehet emberi beavatkozás. Most egy jóképű madárrezervátum lett belőle. (Előtte is volt madárvilág kb. ilyen méretben mint most) A tó 20%-a járható csónakkal mostanra. Még 10 év, elmocsarasodik az egész és kipusztul minden.