Regisztráció Elfelejtett jelszó

Még szokatlanabb válasz avagyonról, vagyonosodásról, tőzsdéről,

Re: nincs cím

#601329 lagwagoner Előzmény: #601327

Ja, igen. Ezt ne akartam lebecsülni, és valóban nagy szó, hogy nem mínusz az egy főre jutó hányados.

http://www.vg.hu/penzug…

#601322 lagwagoner

http://www.vg.hu/penzugy/penzugyi-hirek/tortenelmi-csucson-a-lakossagi-betetallomany-398821

"január végén eddig sosem látott szintre 7700 milliárd forint fölé emelkedett a háztartások betétállománya - derül ki a Magyar Nemzeti Bank tegnap közzétett adataiból."

"A megtakarítások mintegy háromnegyede volt lekötve, a többi látra szóló betét volt. A háztartások hitelállománya az év első hónapjában gyakorlatilag stagnált, 7233,7 milliárd forint állt a hónap végén."

Azaz a különbség: 466,3 milliárd

Magyarországon 3 789 909 háztartás van

Egy háztartásra kb. 123e HUF jut. Hát az nem sok.

Re: lakossági pénzügyi vagyon

#601305 Előzmény: #601280

Ez életmód és nem anyagi kérdés!

#601294 lagwagoner Előzmény: #601270

""A Renaultnak egy nagy fegyvere van ami miatt sikeres (lehet), az a Dacia.

Lassan ott tartunk, hogy a Dacia sikeressége miatt talán megmaradhat akár a Renault is."

Raadásul egy fejlődő piacnak szánt modell/márka lett bitang gyorsan sikeres nyugaton (Németország, Franciaország, Svájc (!)). "Skoda" story.

#601290 lagwagoner Előzmény: #601256

"Önigazolása és önámítás arra, hogy hogy jól csinálták."

Érthető emberi hiúság. valóban védekezés, ahhoz meg joguk van. Ha meg kést forgatsz a sebükben, az meg kellemetlen nekik.

#601288 lagwagoner Előzmény: #601274

""Hogy nem hegyi kristály a budi, hanem Alföldi, az meg nem kelt benne hiányt...:-)"

Hát ilyen burkoltan se Robertáztak még errefelé :)"

Ezen úgy röhögtem, hogy igazából nem értem, mit értesz ezalatt :-D.

(Érdemes volt visszatérnem :-DDD, hiányoztatok)

"Inkább úgy fogalmaznám meg azt, amire gondolsz, hogy "amikor menni akar, akkor tud, és oda, ahová tényleg szeretne"."

úúúúgy van (ezeket mindenki írja át saját analógiájára, nagy fiuk vagytok....kódoljatok :-))

De ezért irtam úgy, hogy 2 havonta IS (!) De ha nem akar 2 havonta, nem megy. De a lehetősége adott lenne (mind anyagilag, mind Időben (!!!!), kötöttségben. Ez a lényeg szvsz. De majd korrigálsz.

#601280 lagwagoner Előzmény: #601176

""nem kell napi dolgokkal foglalkozni,"

Hiszen szabadságon vagy..."

Szerintem arra értette, hogy kattog akkor is agya. Én sem tudok úgy pihenni, és kikapcsolni, hogy valami roham van, majd 2 hét OFF, majd ujra rush. Nekem ehhez kell a lecsendesülés fázis is. Soxor ezért sem nyaralok, mert nekem ez a mókuskerékbe iktatott két hét semmi. Inkább telelek :-)

#601274 Előzmény: #601271

"Hogy nem hegyi kristály a budi, hanem Alföldi, az meg nem kelt benne hiányt...:-)"

Hát ilyen burkoltan se Robertáztak még errefelé :)

Az első részre meg azt mondanám, hogy az már inkább olyan, hogy sehol sincs otthon. Adott esetben ezt például egy, vagy több gyermekkel élő család meg se tudja tenni, mert tönkretenné a gyerekeit ezzel. Inkább úgy fogalmaznám meg azt, amire gondolsz, hogy "amikor menni akar, akkor tud, és oda, ahová tényleg szeretne".

#601271 lagwagoner Előzmény: #601088

Tovább gondolva ki él luxusban (bár inkább szabad jómódban az én értelmezésemben): annyiszor megy el 2 hétre "nyaralni" gondtalanul amikor csak és ahányszor (!) csak akar. 2 havonta is. A bevétele pedig abból adódik, amit nem is él meg munkának (és a flow érzés kerülgeti ezalatt).

Hogy nem hegyi kristály a budi, hanem Alföldi, az meg nem kelt benne hiányt...:-)

#601270 Előzmény: #601253

"A Renaultnak egy nagy fegyvere van ami miatt sikeres (lehet), az a Dacia.

Lassan ott tartunk, hogy a Dacia sikeressége miatt talán megmaradhat akár a Renault is.

#601256 Előzmény: #601255

Önigazolása és önámítás arra, hogy hogy jól csinálták.

#601253 lagwagoner Előzmény: #600991

"(mint megegyeztünk, nem névhasználatú maszek, hanem GYÁRI márkaszervíz)"

Így van és ezzel egyetértek. Csak ezzel az a gond, hogy a legtöbben - hozzáteszem joggal - a névhasználatú maszektól is elvárja, hogy a valamivel többletárért korrekt kiszolgálást kapjon. Na most, sokan azért is viszik maszekhoz mert bár nincs meg minden infoja az adott márkához, de legalább lelkiismeretes (én ezt tapasztaltam, mindent megtettek, korrekt áron, csak sajna nem ismertek minden apró trükköt, hisz sok típussal kell foglalkozniuk).

Opelen most nagyon gondolkodtam (H Astra) és azért sem mentem bele, mert katasztrófális szinte az összes márkaszervíz (soknak utána néztem). 350 km-t meg hagy ne utazzak...

Tehát nem csak azért nem szeretnek járni az emberek márkaszervizben, mert "oskosban" olcsóbb, hanem mert sok esetben a lehúzásra mennek.

" Ráadásul épp erről értekeztem anno az autos topicban, hogy SOKSZOR a gyári alkatrész még olcsóbb is, mint a "márkás" alkatrész. Így például az Audi MMI feszültségmérője sem működik Bosch akkumulátorral, csak a GYÁRI akkumulátorral, ami mit ád az ég, olcsóbb, mint a Bosch akkumulátora, de legalább a Bosch két éve helyett rögtön három év jótállással adják."

Igen sok esetben lehet erre jutni, de azért ne feledkezzünk el arról, hogy ha az ember meg tudja (vagy a szerviz), hogy az adott típusnak ki a beszállítója (fékeknél, szíjak, kuplung) főleg mechanikus alkatrészeknél, akkor 20-50%-al jobban jár és ugyan ott van minőségben, ha a beszállítótól rendel közvetlenül.

" mig a maszek ugye a teljes szerelésre fordított időt, azaz értelemszerűen az alkatrész beszerzését, utánajárását is, hiszen az neki IDŐBE kerül."

Ebből a szempontból, mindenhol korrektek voltak velem, sok esetben nem számoltak fel amit lehetett volna. Talán a szakmai kihívás miatt :-)

jaj a Renault "márkaszervizeket" is hagyjuk, ők róluk is csak rémhíreket hallottam még.

(Lehet, az olcsó vételár itt bosszulja meg magát?)

A Renaultnak egy nagy fegyvere van ami miatt sikeres (lehet), az a Dacia.

#601243 Ibiza Előzmény: #601222

ha az ember csinál valamit akkor kellenek célok.. másképp nincs mit eltalálni. Kamaszkorom óta megkerestem azt a pénzt amire szükségem volt..

Én szerencsés alkat vagyok mindig is jól éreztem magam a bőrömben.. jól elvagyok egy kockásterítős kisétteremben.. vagy egy thai dzsumpiban is jókat eszem..de jól elvagyok az 5csillagos szállodában is. A stílusom jól belefér mindkettőbe. A majomkodós helyeket nem szeretem amikor ott ácsorog a pincér mellettem vagy milliméteres kaját hoznak hatalmas összefirkált tányéron..nekem ez nem kell.

A baráti társaságban egyik srác elvett egy lányt..elvitte egy-két tárgyalásra gazdag emberekhez..a lány meglátta a világ dolgait és belement a fejébe neki az jár.. két év után erős gondjai lettek néha teljesen depis volt, úgy kellett cipelni..nem tudott lábra állni.. már kigyógyult

#601222 Előzmény: #601207

"olvas a pöcsöm ilyen hosszút.."

Ne izgasd fel magad, van akinek a rövidebb jön be ;)

"Nekem van egy tervem és van egy álmom.

Az csalódás lenne ha a tervemet nem tudnám megvalósítani.. az álom elkészítése az hobby..ha sikerül jó ha nem ennyi volt."

Én meg egyszerűen jól érzem magam, és élem azt, amit szeretek és nem akarok olyat álmodni, amire nincs is igényem. Innentől boldog vagyok és kész ;) Ugyanakkor, nagyon sajnálom azt, akinek az egész élete csak álmodozással telik el, és mire esetleg eléri, addigra már csak annyi fog az eszébe jutni lankadt testére nézve, hogy: "Megérte?"

#601207 Ibiza Előzmény: #601176

olvas a pöcsöm ilyen hosszút.. más a véleményed ennyi.. a szegény ember is vehet egy luxus órát.. de nem érdekel az erőlködésed.

Igen aki nem ebbe született annak csak álmodik a nyomor.

Nekem van egy tervem és van egy álmom.

Az csalódás lenne ha a tervemet nem tudnám megvalósítani.. az álom elkészítése az hobby..ha sikerül jó ha nem ennyi volt.

#601176 Előzmény: #601085

"a vita a luxus fogalmából fakadt..ez nem vagyoni kategória hanem a felhasznált anyagok minősége.. más kérdés a vagyonod által érheted el.."

Teljes tévedésben vagy: Amiről te beszélsz, az pontosan egy ÁR KÉRDÉS, illetve csak abban az értelemben érthető, hogy amit MÉG nem tudsz megvenni, azt nem drágának, hanem egyszerűen luxusnak hívod. Csak ebből pont az következik, amiről mi értekeztünk, ebben az esetben SZUBJEKTÍV a luxus fogalma, hiszen az azt jelenti, hogy olyat akarsz megvenni, amire nincs pénzed. De ettől még az a valami nem feltételenül lesz luxus más szemében!

Egy Aston Martine Vantage nálunk luxus, egy Ferrari Enzo klubban meg "ezmiez". Jay Leno garázsában meg az a kérdés, hogy miről beszélnek ezek? :)

"A minőségi élet az nálam a gondtalanság.."

A gondtalanság nem luxus, hanem gondos tervezés eredménye.

"mint amikor elmész 2 hétre nyaralni.. nem kell napi dolgokkal foglalkozni, nem főzöl mosogatsz..nincs villanyszámla leolvasó stb stb..azzal foglalkozhatsz ami éppen érdekel..szabadon alkothatsz vagy megélheted a pillanatokat."

Most igazán ne sértődj meg, isten bizony nem azért írom úgy, ahogy írom, hanem hogy megmutassam, hogy mekkora bődületes marhaságot írsz, annak ellenére, hogy valószínűleg nem ez a szándék vezet.

Tudod mit írtál le?

Az álmodik a nyomort.

Amikor a kispénzű, három műszakos, hétvégén is güriző ember felnéz, hogy "bárcsak ezt megtehetném".

Most őszintén, mekkora erőfeszítés kell ahhoz, hogy:

"mint amikor elmész 2 hétre nyaralni.."

Aminél elvileg minden alkalmazottnak több jár évente, tehát ez nem kérdés, hogy lehetséges,

"nem kell napi dolgokkal foglalkozni,"

Hiszen szabadságon vagy...

"nem főzöl mosogatsz.."

Elmész egy panzióba, vagy vidéki szobakiadásba és bagóért kapod ezeket a szolgáltatásokat,

"nincs villanyszámla leolvasó stb stb.."

Két hétig SENKI sem zavarhat, és semmivel sem kell törődnöd. A leolvasó szépen továbbáll, majd jön legközelebb, mit foglalkozol vele? Nem vagy KÖTELES beengedni. Vagy ez újdonság neked? :)

"azzal foglalkozhatsz ami éppen érdekel..szabadon alkothatsz vagy megélheted a pillanatokat."

És mi akadályoz meg ebben igazából bárkit?

Valójában semmi.

Valójában az igényei akadályozzák meg ebben, az, hogy mindezt olyan színvonalon akarja megtenni, amit már nem engedhet meg magának. EZÉRT hívja luxusnak a vágyait. De ettől még nem a vágyai lesznek luxusak, hanem hülye módon vágyik a luxusra, ahelyett, hogy megcsinálná azt, amire vágyik és megélné azt, amire vágyik.

#601088 rbbj11 Előzmény: #601085

akkor sztem kb. u.azt értjük alatta. Én szerencsére már minőségi életet élek ezek alapján: "mint amikor elmész 2 hétre nyaralni.. nem kell napi dolgokkal foglalkozni, nem főzöl mosogatsz..nincs villanyszámla leolvasó stb stb..azzal foglalkozhatsz ami éppen érdekel..szabadon alkothatsz vagy megélheted a pillanatokat"

Egyedül ez nem teljesül még az idő nagy részében: "azzal foglalkozhatsz ami éppen érdekel"

De továbbra sem tiszta, mit értesz luxus alatt. Ha minőségi ANYAGOKAT és szolgáltatásokat, azt megértem, csak annak semmi köze sztem az életminőséghez.