Re: lakossági pénzügyi vagyon
lagwagoner Előzmény: #600991"(mint megegyeztünk, nem névhasználatú maszek, hanem GYÁRI márkaszervíz)"
Így van és ezzel egyetértek. Csak ezzel az a gond, hogy a legtöbben - hozzáteszem joggal - a névhasználatú maszektól is elvárja, hogy a valamivel többletárért korrekt kiszolgálást kapjon. Na most, sokan azért is viszik maszekhoz mert bár nincs meg minden infoja az adott márkához, de legalább lelkiismeretes (én ezt tapasztaltam, mindent megtettek, korrekt áron, csak sajna nem ismertek minden apró trükköt, hisz sok típussal kell foglalkozniuk).
Opelen most nagyon gondolkodtam (H Astra) és azért sem mentem bele, mert katasztrófális szinte az összes márkaszervíz (soknak utána néztem). 350 km-t meg hagy ne utazzak...
Tehát nem csak azért nem szeretnek járni az emberek márkaszervizben, mert "oskosban" olcsóbb, hanem mert sok esetben a lehúzásra mennek.
" Ráadásul épp erről értekeztem anno az autos topicban, hogy SOKSZOR a gyári alkatrész még olcsóbb is, mint a "márkás" alkatrész. Így például az Audi MMI feszültségmérője sem működik Bosch akkumulátorral, csak a GYÁRI akkumulátorral, ami mit ád az ég, olcsóbb, mint a Bosch akkumulátora, de legalább a Bosch két éve helyett rögtön három év jótállással adják."
Igen sok esetben lehet erre jutni, de azért ne feledkezzünk el arról, hogy ha az ember meg tudja (vagy a szerviz), hogy az adott típusnak ki a beszállítója (fékeknél, szíjak, kuplung) főleg mechanikus alkatrészeknél, akkor 20-50%-al jobban jár és ugyan ott van minőségben, ha a beszállítótól rendel közvetlenül.
" mig a maszek ugye a teljes szerelésre fordított időt, azaz értelemszerűen az alkatrész beszerzését, utánajárását is, hiszen az neki IDŐBE kerül."
Ebből a szempontból, mindenhol korrektek voltak velem, sok esetben nem számoltak fel amit lehetett volna. Talán a szakmai kihívás miatt :-)
jaj a Renault "márkaszervizeket" is hagyjuk, ők róluk is csak rémhíreket hallottam még.
(Lehet, az olcsó vételár itt bosszulja meg magát?)
A Renaultnak egy nagy fegyvere van ami miatt sikeres (lehet), az a Dacia.