Regisztráció Elfelejtett jelszó

Még szokatlanabb válasz avagyonról, vagyonosodásról, tőzsdéről,

Re: lakossági pénzügyi vagyon

#600985 Előzmény: #600843

Mondjuk a példának okáért, mivel éppen nemrég olvastam (és idéztem az AT.hírek-be... grrr):

http://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/meghokkentoen_olcso_lakasok_mi_mindent_vehetunk_5_millio_alatt.180318.html

"Vidéken szinte minden ötödik lakáscélú ingatlantranzakció értéke nem éri el még az 5 millió forintot sem. Az egyik legrosszabb helyzetben lévő megye Borsod-Abaúj-Zemplén, ahol a tranzakciók több mint fele 5 millió forint alatti - áll a Duna House legfrissebb elemzésében.

Az ingatlanközvetítő adatbázisában szereplő számokból az derül ki, hogy az ország szinte összes régiójában erősödik az 5 millió Ft alatti ingatlanértékesítési tranzakciók aránya. A negatív tendencia alól úgy tűnik, hogy egyedül a budai régió tudja kivonni magát - Budán szinte nincs is lakáscélú ingatlan tranzakció 5 millió forint alatt."

#600944 rbbj11 Előzmény: #600938

belefér nettó összvagyonba is, ha vkinek annyira szívügye az autó

#600943 rbbj11 Előzmény: #600939

dehogy, hétköznapi dolog, pl. munkahelyen jobban jön le. Miért, a rolex másolat mire jó?

ezt még arra hsz-dre reagáltam, hogy melóhelyen mindenkinek van lakása és hitel nélkül...

#600939 lagwagoner Előzmény: #600929

"rbbj11: nem ez a hazugság, hanem az, mikor azt mondják, nincs hitel a lakáson vagy azt, hogy elhanyagolhatóan kicsi"

és ez miért jó nekik? Ja, eladásnál nem akarják megmondani, hogy ne hidd azt hogy sokat alkudhtsz?

#600938 lagwagoner Előzmény: #600927

"én kitartok a vagyon max. 10%-ánál, ha már mindenképp egyszerű képlettel számszerűsíteni kell"

Ez a max. 10% nekem is szimpatikus ökölszabály. Nettó pénzügyi vagy összvagyon? :-D

#600936 lagwagoner Előzmény: #600832

"hogy Skoda, hanem az, hogy túlélte azt az élettartamot, amit bírt. "

Ezek szerint a Skodát pár tízezer km-re tervezték :-) Hát...:-)

Könnyen engedtük. :-)

#600929 rbbj11 Előzmény: #600898

nem ez a hazugság, hanem az, mikor azt mondják, nincs hitel a lakáson vagy azt, hogy elhanyagolhatóan kicsi

#600927 rbbj11 Előzmény: #600923

én kitartok a vagyon max. 10%-ánál, ha már mindenképp egyszerű képlettel számszerűsíteni kell

#600923 lagwagoner Előzmény: #600908

Nem hiszem, hogy keverték/tük, mert ezekről nem is esett szó. Annyi volt a lényeg, másként fogalmazva (melyből megint messzire mentünk, ami nem baj mondjuk), hogy 5-10 milliós (legyen akkor csak pénzügyi vagyon) lépcsőként milyen autó dukál kb.

Lépcsők: 2M-5M-10M-30M-50M-75M-100M+ Pénzügyi vagyonnál milyen árfekvésű autót/autókat tartotok elfogathatónak úgy nagyjából. Nyilván nagyobb vagyonnál szép kis tőkejövedelem jön be még pluszba. Egyszerűség kedvéért vegyük az elkölthető pénzeszközt (aktív bevételből) mindegyiknél havi 150e-nek, hogy ez ne zavarjon be.

#600908 Ibiza Előzmény: #600906

sztem kevertek pár dolgot..az anyagi biztonság a jólét a gazdagság és a luxus az nem azonos fogalmak..

#600906 Ibiza Előzmény: #600763

ez zöldség.. luxus a highlife amikor a vagyonelemek megszerzése nem életcél.egyszerűen rendelkezésre áll..vagy a hiányzó elem bármikor beszerezhető..a maximális igényed szerint szabadon élsz...és ennek a fenntartása sem jelent gondot.

#600898 lagwagoner Előzmény: #600878

"vajon? :D Az mennyire menő, hogy :"vett egy lakást a bankom, és képzeld, megengedte, hogy havi 120-ért lakjak is benne!! Sőt, ha sokáig fizetek nekik, a végén meg is kaphatom!"."

Ez nem hazugság hanem önámítás. 3-at fizet 1-et kap akció (3x-osát kifizeti a tőkének).

#600897 lagwagoner Előzmény: #600893

" mínusz irányából is konvergálhat a nullához ;) D"

:-) Szerencsétlenek. Én sírnék a helyükben ereimet vágva.

#600896 lagwagoner Előzmény: #600875

"én nem tudom, milyen autó ideális évi 15e km-re, mert sose mentem olyan keveset."

Nem is csak a Km számít szvsz, hanem hogy hol utazol. város-dugók (benzines), közút, autópálya (gázolaj). Útminőség (Németo. vs Románia). A modern dieseleket könnyű hazavágni napi pár km-es utakkal.

#600892 lagwagoner Előzmény: #600883

"Hát azt nem tudják...ált. konvergál egyébként az érték a nullához.."

Ha nem mínusz...